موضوعات

رعایت 4 نکته و خداحافظی با سرطان

stop-cancer

بحران اقتصادی،زندگی ماشینی،مصزف بی رویه فست فود و هزار عامل دیگر باعث شده تا ما به رژیم غذایی خود توجه نداشته باشیم، شاید باور نکنید ولی یکی از محکم ترین دلایلی که باعث بروز سرطان میشود رعایت نکردن تغذیه سالم میباشد. اگر دقت کرده باشید در گذشته هم هوا آلوده نبود و خوارکی ها مواد نگه دارنده نداشتند، آمار سرطان پایین بود. ولی باید جایی جلوی سرطان گرفته شود؛ به همین منظور محققان در تحقیقی با عنوان «رژیم غذایی ضدسرطان» به نکات مهمی در کاهش ریسک سرطان از طریق رژیم غذایی اشاره می کنند.

۱. تمامی ماهی ها خاصیت یکسان ندارند

غذای دریایی یکی از غذاهای سالمی است که می توان به طور مرتب مصرف کرد. ماهی مملو از پروتئین های موسوم به چربی های خوب نظیر اُمگا-۳ و اُمگا-۶ است و نسبت به سایر انواع گوشت ها از کالری کمتری برخوردار است.

اما دیوید خیات، نویسنده مطالعه رژیم غذایی ضدسرطان، معتقد است که اکثر ماهی ها حامل مقادیری جیوه، سرب، و سایر آلاینده های سرطان زا هستند. تنها به دلیل وجود جیوه، انجمن بارداری آمریکا به زنان باردار توصیه می کند که مصرف برخی گونه های ماهی را که احتمالا آلوده هستند به حداقل برسانند. از اینرو محققان برای دور ماندن از جیوه، پرهیز از مصرف شمشیرماهی، سالمون و تن را توصیه می کنند و در عوض خوردن بیشتر ماهی باس (نوعی ماهی خاردار دریایی)، ساردین و میگو را پیشنهاد می کنند.

۲- گوشت گاو را نباید دشمن سلامت تلقی کرد

همانند باور مربوط به ماهی، این فرضیه همه گیر وجود دارد که گوشت قرمز ناسالم بوده و دارای خاصیت سرطان زایی است.

با وجودیکه برخی مطالعات قاطعانه مصرف گوشت قرمز را به افزایش ریسک انواع مشخصی سرطان نظیر سرطان های روده و پروستات ربط می دهند، اما هنوز شواهد و اسناد مربوطه ابهام آمیز است. نوع مصرف گوشت در کشورها متفاوت است: درحالیکه در فرانسه گوشت گوساله کم چرب بوده و مردم این کشور خیلی کم و با مضایقه گوشت گوساله مصرف می کنند، در آمریکا گوشت گوساله بسیار چرب بوده و حاوی کالری بیشتری است. همچنین مردم آمریکا در خوردن گوشت زیاده روی می کنند.

بعلاوه نوع پخت گوشت قرمز موجب تغییر ریسک سرطان در آن می شود. گریل کردن یا کباب کردن گوشت ریسک سرطان زایی آن را افزایش می دهد.

اما به گفته محققان، گوشت گوساله برای سلامت خطرناک نیست. اگر برش های کم چرب، با پخت مناسب و با اعتدال مصرف شود، می تواند بخشی از یک رژیم غذایی متعادل باشد. گوشت مرغ هم منبع خوب غذایی است که هیچ ریسک مشخصی از سرطان ندارد.

۳. باور غلط در مورد روغن ها

به گفته خیات، هیچ سند محکمی وجود ندارد که هر نوع روغن ماهی یا گیاهی می تواند موجب کاهش ریسک سرطان شود. در برخی موارد همچون خانواده روغن های اُمگا بدست آمده از ماهی تاثیر عمیق مثبتی بر بدن دارند. همچنین گاهی اوقات مردم با داغ کردن بیش از حد زیاد روغن و فرآوری بیش از اندازه آن، این ماده غذایی را تبدیل به عنصری سرطان زا می کنند.

چربی ها بخش مهمی از رژیم غذایی ما بوده و نباید از آنها غافل شد. همچنین هنوز مصرف چربی های پلی اشباع دارای فواید سلامت متعددی است که از تعادل بهتر کلسترول تا تامین مواد مغذی نظیر ویتامین E را دربرمی گیرد.

۴. سبزی ها و میوه های رنگی

میوه ها و سبزیجات همچنان سالم ترین و کارآمدترین شیوه های کنترل ریسک سرطان تلقی می شوند اما تفاوت های متمایزی در نحوه عملکرد آنها وجود دارد. به گفته محققان بسیاری از مولکول های ضدسرطان در این مواد خوراکی از طریق رنگدانه های آن قابل تشخیص است.

میوه ها وسبزیجات قرمز نظیر گوجه فرنگی حاوی آنتی اکسیدان لیکوپن هستند؛ فنول ها و آنتوسیانین های بنفش یافت شده در انگور و بلوبری می توانند از ما در مقابل سرطان روده و کبد محافظت کنند؛ و آنتی اکسیدان دیگری موسوم به آلیسین که در سبزیجات سفیدرنگ نظیر پیاز و سیر یافت می شود.

همچنین نحوه آماده سازی و خوردن این مواد خوراکی هم می تواند بر فواید سلامت آن تاثیر داشته باشد. به عنوان مثال، سیر باید قبل از مصرف پوست کنده شده و له شود تا به هنگام پخت آیسین آن به خوبی آزاد شود. همچنین گوجه فرنگی نپخته از میزان بیشتر لیکوپن برخوردار است.

مواد شیمیایی نظیر آفت کش ها هم که بر روی میوه ها و سبزیجات نشسته باقی می مانند، باید با شستن و دست کشیده شدن بر روی پوست شان به خوبی از بین بروند.

به گفته محققان، عمدتا ریسک سرطان به دست خود ما و به واسطه عفونت های ویروسی و عوامل ارثی به ما منتقل می شوند. رژیم غذایی تنها مسئول ۲۰ درصد از بروز این ریسک است. تنباکو همچنان بزرگ ترین عامل سرطان زاست.

در مجموع تحرک داشتن، پرهیز از چاقی، و انتخاب یک رژیم غذایی متنوع راهکار اصلی پیشگیری از سرطان و حفظ سلامت است.

منبع: سلامت نیوز

writer.m

17 شهریور 1395

مطالب مرتبط

  • مهار فراموشکاری و پیشگیری از کم شدن حافظه
  • دانستنی هایی درباره عمل فصد خون
  • مبتلایان به فشار خون بالا و مصرف نمک
  • کدئین می تواند موجب مرگ کودکان بشود!
  • بهداشت دهان و دندان را جدی بگیریم
  • خطر ابتلا به سرطان با انجام پیوند عضو
  • اشکالی ندارد، اگر نمیتوانید ثابت بشینید!
  • خطر ایجاد آرتروز در اثر شکستن قلنج
  • رفع مشکلات وریدهای واریسی با استفاده از ورزش
  • نقش هورمون ها در بدن
  • ابتلا به دیابت در زنان افسرده ی باردار بیشتر از دیگران است
  • تب چه علائمی دارد؟
  • نحو صحیح رفتار با افراد چاق
  • ارتباط تولد با وزن کم و ضروری بودن کنترل قند خون
  • بررسی بیماری های ناشی از دریافت خون آلوده
  • پربازدیدترین مطالب

  • هورمون های دستگاه گوارش را باهم مرور میکنیم
  • به محض دیدن این مشکلات دهانی و دندانی به پزشک مراجعه کنید
  • علائم مزمن اما بی خطر در بدن
  • چطوری بدون دارو خوردن سنگ کلیه را از بین ببریم
  • چگونه از کرونا فاصله بگیریم!
  •  هر نوجوان به چه واکسن هایی نیاز دارد ؟
  • توضیحات پزشکی برای کولونوسکوپی
  • درد های ناشی از دررفتگی مفاصل
  • برای امراض قلبی و ریوی پکیج زیان آور است
  • نشانه های بیمار شدن زانو
  • راه های تشخیصی و نشانه های زخم بستر
  • ارتباط مشکلات خانوادگی با اختلال سلوک
  • چکار کنیم که دچار نفخ، ترش کردن، سکسکه نشویم
  • روزه بدون صرف سحری و این عوارض ناگوار
  • اطلاعات پزشکی نادرست در اینترنت
  • داغ ترین مطالب و مقالات

  • مهار فراموشکاری و پیشگیری از کم شدن حافظه
  • حرکات ورزشی در ساعات اداری
  • مواد تشکیل دهنده بطری های آب یکبار مصرف
  • راه حلی برای رفع آلرژی به بادام زمینی و تخم مرغ
  • اهمیت ورزش و تغذیه مناسب برای نوجوانان
  • مراقبت روحی و روانی از بزرگترها
  • توضیحات متخصص درباره پرکننده های پوست
  • افزایش تعداد مراجعین برای شیمی درمانی
  • بهترین عینک آفتابی کدام است؟
  • اثرات مخرب سیگار بر ژنتیک انسان
  • لرز های نشانه کم خونی
  • نکات ضروری درباره لایه برداری پوست
  • دلایل عدم تحمل سرما چیست؟
  • مهم ترین نشانه های سرطان
  • بخور هایی با طعم روغن های گیاهی
  • پیشنهاد سردبیر

  • قند موجود در انواع مواد غذایی
  • نشانه های بیماری میوزیت چیست؟
  • دستگاههای بدنسازی مضر برای بدن
  • برای پیشگیری از سرطان روده، زردچوبه بخورید
  • سادیسم و مازوخیسم جنسی
  • برای از بین بردن خطر حملۀ قلبی این 9 شیوه تغذیه ای را بدانید
  • تصمیم گیری نهایی در خانواده های امروزی
  • رنگ غذا و سرطان زا بودن آن
  • بی خواب شدن و این روش ها
  • پرخوری یکی از ایجاد کننده های کمردرد
  • آسیب های ویروس تبخال برای زنان باردار
  • التهاب لثه را با بیماری لثه اشتباه نگیرید!
  • سلفی گرفتن جالب این پدر خوشحال
  • چه وقت آلفا و بتاهیدروکسی اسید موثرتر واقع می شوند؟
  • تجدید قوا و پرانرژی شدن با این کارها
  • 
       
    
    x