مشاوره زیبایی
کلینیک یکتا/ساختمان پزشکان
کلینیک یکتا
مجهزترین کلینیک پوست و مو زیبایی با دستگاه لیزر الکساندرایت
طراح طب
طراح طب
مرکز اسکن و طراحی سه بعدی جراحی زیبایی صورت
دکتر مقیمی
دکتر مهرداد مقیمی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
ساج
کلینیک ساج
زنان و زایمان
ساختمان پزشکان، دکتر حبیب سهرابی
دکتر حبیب سهرابی
متخصص گوش،حلق،بینی جراح زیبایی بینی
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق تخصص آندوسکوپی و کولونوسکوپی بدون درد
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
کلینیک سیب سبز
کلینیک سیب سبز
آفر ویژه برای پکیجها
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
گروه پزشکان برنا
دکتر غلامرضا اکبری
پزشک پوست و مو
دکتر مجید صالح
دکتر مجید صالح
متخصص جراحی فک وصورت،زیبایی بینی
کلینیک دندانپزشکی پارسا/ساختمان پزشکان
کلینیک دندانپزشکی پارسا
ایمپلنتوژیست
دکتر ایمانی
دکتر محمدتقی ایمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر عارفی
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری های لثه

28

در مطالب قبل در رابطه با انواع مکمل های غذایی صحبت کردیم. در ادامه مطالب گذشته قصد داریم در این مطلب اطلاعاتی درمورد مکمل های پروتئینی توضیحاتی را برای شما ارائه دهیم و چند مکمل به همراه شیوه ی مصرف آن را به شما معرفی کنیم.

پروتئین (سفیده) تخم مرغ

تخم مرغ برای سال های متمادی به عنوان بهترین منبع پروتئین در سراسر دنیا مورد مصرف ورزشکاران رشته های مختلف و به خصوص بدنسازان بوده است. در اصل پروتئین تخم مرغ به عنوان استاندارد و معیاری برای بیان سطح کیفی دیگر منابع پروتئین مطرح است. تخم مرغ هر هشت آمینواسید ضروری (را که بدن توانائی ساخت آنها را ندارد) داراست علاوه بر اینکه شامل سطح بالائی از سایر آمینواسیدها هم می باشد، به خصوص آمینواسیدهای شامل سولفور. در ضمن تخم مرغ قابلیت بسیار بالائی از نظر هضم و جذب پروتئین دارد. سفیده تخم مرغ قابلیت بسیار بالائی از نظر هضم و جذب پروتئین. سفیده تخم مرغ منبع پروتئین بدون لاکتوز به حساب می آید و برای افرادی که در هضم لاکتوز و در نتیجه منابع پروتئین به دست آمده از لبنیات دچار مشکل اند انتخاب بسیار مناسبی است.

در تمام این سال ها بدنسازان تخم مرغ را به طرق مختلف از جمله آب پز، املت یا روش های دیگر در برنامه غذائی خود گنجانده اند، ولی اغلب بدنسازان پس از مدتی به دلایل مختلف از جمله بوی نامطبوع یا طعم سفیده تخم مرغ در خوردن آن دچار مشکل می شوند که یا از روی اجبار به مصرف ادامه می دهند یا اینکه به طور کلی مصرف آن را کنار می گذارند و سراغ سایر منابع پروتئین می روند. ولی در سال های اخیر مکمل های ساخته شده از سفیده تخم مرغ توانسته تا حدود زیادی این مشکل را برطرف کند. با وجود اینکه در ابتدای تولید، این مکمل ها معایبی داشتند از جمله عدم حلالیت مناسب در مایعات یا طعم نامطبوع ولی اخیراً این مشکلات تا حدود زیادی برطرف شده و تعدادی از شرکت ها به ارائه پودرهای سفیده تخم مرغ با کیفیت بالا پرداخته اند. البته در حال حاضر پودرهای وی پروتئین بیشترین رواج را دارند به این دلیل که تولید آنها صرفه اقتصادی بیشتری نسبت به سایر پروتئین ها دارد و شرکت هائی که به تولید سایر پودرهای پروتئین می پردازند به گستردگی و تنوع تولیدکنندگان محصولات حاوی وی نیستند.

(ما تنها به عنوان نمونه و تنوع تولیدات شرکت Optimum Nutrition در زمینه مکمل های پروتئین به بررسی مکمل های این شرکت می پردازیم.)

مکمل Optimum۱۰۰%EggProtein

این محصول در بسته بندی ۱ پوندی (۴۵۲ گرمی) و ۲ پوندی (۹۰۴ گرمی) و طعم های شکلات و وانیل عرضه شده است. هر پیمانه معادل ۴/۲۹ گرم از این مکمل است. شامل ۴ گرم کربوهیدرات، ۲۲ گرم پروتئین و فاقد چربی.

هر پیمانه معادل ۷ عدد سفیده تخم مرغ است، که می توانید متناسب با رژیم غذائی تان ۱ تا ۳ پیمانه در روز مصرف کنید.

نوع و مقدار موادموجود در هر پیمانه:

مقدار کالری: ۱۰۰ کیلوکالری

کل کربوهیدرات: ۴ گرم

فیبر: ۱ گرم

پروتئین: ۲۲ گرم

کلسیم: ۲۰ میلی گرم

سدیم: ۳۴۰ میلی گرم

پتاسیم: ۳۹۰ میلی گرم

آهن: ۶۰ میلی گرم

فسفر: ۵۰ میلی گرم

منیزیم: ۲۳ میلی گرم

کازئین

کازئین یکی از منابع پروتئین با کیفیت و البته دیرهضم (برعکس وی) به حساب می آید که برای مدت زمان بسیار طولانی تری نسبت به وی، آمینواسیدهای مورد نیاز را در اختیار عضلات قرار می دهد. طبق یکی از تحقیقات انجام شده مصرف کازئین باعث ارتقاء سطح آمینواسیدها در جریان خون تا هفت ساعت پس از مصرف می شود؛ به همین دلیل دارای خاصیت آنتی کاتابولیک قوی است و باعث حفظ تعادل مثبت نیتروژن در بدن می شود. هر چند که وی می تواند تولید پروتئین در بدن را تا حد زیادی افزایش دهد (بیشتر از کازئین) ولی مطالعات نشان داده که کازئین در ممانعت از تجزیه بافت عضلانی مؤثرتر است. در حقیقت هضم آرام و سطح ثابت آزادسازی آمینواسیدها در نتیجه مصرف کازئین یک روند آرام و ثابت ورود آمینواسیدها به جریان خون را باعث می شود که تا ساعت ها پس از مصرف آن ادامه می یابد.

کازئین فراوان ترین پروتئین موجود در شیر است و در نوع Micellar Casein و Calcuim Caseinate عرضه می شود که نوع مایسلار مرغوب تر است و توسط فیلتر نمودن شیر (بدون استفاده از موادشیمیائی) جدا می شود و مقدار پپتیدهای شیر که سیستم ایمنی را تقویت می کنند و همچنین در رشد عضلانی مؤثرند در آن بیشتر است.

هضم آهسته کازئین باعث می شود افرادی که در رژیم هستند احساس سیری بیشتری کرده و در نتیجه در کنترل اشتهای خود موفق تر باشند.

مکمل Optimum۱۰۰%Caseomprotein

این محصول در بسته بندی ۲ پوندی و طعم های شکلات و وانیل عرضه شده است. هر پیمانه معادل ۳۱ گرم از این مکمل است. شامل ۴ گرم کربوهیدارت، ۲۳ گرم پروتئین و ۱ گرم چربی.

کازئین استفاده شده در ساخت این مکمل ترکیبی از هر دو نوع ذکر شده یعنی Calcium Caseinate ،Micellar Casein می باشد. کازئین بهترین گزینه برای مصرف پیش از خواب شبانه است چون به دلیل هضم آرام می تواند آمینواسیدهای مورد نیاز عضلات را در طول شب تأمین کند. مقدار مصرف باید متناسب با رژیم غذائی تان محاسبه شود.

نوع و مقدار مواد موجود در هر پیمانه:

مقدار کالری: ۱۲۰ کیلوکالری

کل چربی: ۱ گرم

چربی اشباع شده: ۵/۰ گرم

کلسترول: ۱۰ میلی گرم

کل کربوهیدرات: ۴ گرم

فیبر: ۱ گرم

شکر: ۱ گرم

پروتئین: ۲۳ گرم

کلسیم: ۴۵۰ میلی گرم

سدیم: ۲۵۰ میلی گرم

پروتئین سویا

پروتئین سویا بهترین و کامل ترین نوع پروتئین گیاهی به حساب می آید. پروتئین سویا برای بدنسازان گیاه خوار بهترین گزینه است. در ضمن کسانی که در هضم لاکتوز دچار مشکل هستند یا به دلیل چربی خون یا کلسترول بالا در مصرف گوشت دچار محدودیت هستند می توانند بخشی از پروتئین خود را از سویا تأمین کنند. سویا دارای آثار مثبت بر سلامت است، طعم خوبی دارد و به طور طبیعی از لوبیای سویا بدست می آید. سویا دارای ترکیبات مفید مختلفی است که از جمله می تواند باعث تقویت سلامت سیستم ایمنی، کاهش جذب کلسترول در روده کوچک و کنترل سطوح کلسترول شود.

مکمل Optimum۱۰۰%SoyProtein

این محصولات در بسته بندی ۱ پوندی و ۲ پوندی و طعم های شکلات، توت فرنگی و وانیل عرضـه شده است. هر پیمانه معادل ۵/۳۱ گرم از این مکمل است. شامل ۲۵ گرم پروتئین، ۲ گرم کربوهیدرات و ۵/۱ گرم چربی بدون کلسترول.

البته لازم به ذکر است که پروتئین سویا در حد کیفیت پروتئین هائی که پیش از این ذکر شد نمی باشد و به دلیل فوایدی که دارد بهتر است در کنار سایر مکمل های پروتئینی مصرف شود.

نوع و مقدار مواد موجود در هر پیمانه:

مقدار کالری: ۱۲۰ کیلوکالری

کل چربی: ۵/۱ گرم

چربی اشباع شده: ۰ گرم

کلسترول: ۰ میلی گرم

کل کربوهیدرات: ۲ گرم

فیبر: ۰ گرم

شکر: ۰ گرم

پروتئین: ۲۵ گرم

5 1000
ارسال شده در 29 بهمن 1392 توسط با موضوع ورزش و سلامتی
کد کم چیست؟

کدکم می تواند از دندان ها اسکن سه بعدی بگیرد و در همان لحظه اقدام به ساخت کل یا بخشی از دندان با ظرافت فوق بالا نماید.

اطلاعات بیشتر
دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
x