هضم راحت غذا هضم بهتر و آسان‌تر مواد غذایی خوب جویدن مواد خوراکی خوب پخته شدن مواد غذایی آرام غذا خوردن

می خواهیم مهمترین عوامل بروز اختلال در هضم را بشناسیم چگونه این عارضه در سیستم گوارشی پدید می آید چه عواملی در هضم بهتر و راحت تر غذا تاثیرگذار هستند ؟سریع خودن،خوب پخته نشدن مواد غذایی، خوب نجویدن غذا و غذاهای پرچرب و حجیم را مهمترین عوامل ایجاد کننده مشکل در هضم می دانند .

 یک متخصص تغذیه خوب جویدن مواد خوراکی را مهم‌ترین نکته برای هضم راحت خواند و به نکات کلیدی اغذیه اشاره کرد.

محمد تقی انوشه متخصص تغذیه با تاکید بر خوب جویدن غذا اظهار داشت: از آنجایی که غذا خوردن یکی از نیازهای اساسی انسان در طول زندگی‌اش محسوب می‌شود، رعایت نکاتی برای هضم بهتر و آسان‌تر مواد  غذایی از اهمیت بسیاری برخوردار است. یکی از  مهم‌ترین نکات  برای هضم راحت و آسان غذا خوب جویدن و کم بودن مقدار مواد غذایی در هر لقمه است.

انوشه در این خصوص گفت: آرام غذا خوردن و پرهیز از عجله از جمله نکات مهمی است که برای هضم بهتر غذا باید رعایت شود چرا که سریع خودن باعث ورود هوای اضافی به داخل معده و ایجاد نفخ می‌شود.

وی افزود: خوب پخته شدن مواد غذایی قبل از مصرف به خصوص درمواردی که این مواد نفاخ باشند از اهمیت بسیاری برای هضم آسان برخوردار است. همچنین حبوباتی نظیر نخود، لوبیا و عدس قبل از پخته شدن باید چند ساعت خیس بخورند تا نفخ آنها به طور کامل از بین برود.

انوشه با بیان اینکه هضم بعضی از سبزیجات از جمله کلم قرمز و کلم بروکلی برای معده برخی افراد دشوار است، توصیه کرد: کسانی که این مشکل را دارند برای هضم آسان‌تر، این سبزیجات را به صورت پخته شده مصرف کنند و خود را از خواص این ماده غذایی مفید محروم نسازند.

وی در خصوص افرادی که در هضم شیر به دلیل لاکتوز موجود در آن دچار مشکل می‌شوند، اظهار داشت: این افراد برای این که هضم آسان‌تری داشته باشند، از شیر های بدون لاکتوز،شیر سویا و یا سایر لبنیات برای تامین کلسیم بدن خود استفاده نمایند.

انوشه در پایان بیان  کرد: از بین مواد غذایی، خوراکی های پرچرب نسبت به خوراکی هایی که  حاوی کربوهیدرات و پروتئین هستد، دیرتر هضم می شوند. به همین دلیل برای هضم سریع و آسان‌تر غذا توصیه می شود غذا هایی که چربی زیادی دارند را کمتر بخوریم و همچنین برای جلوگیری از نارسایی‌های معده و مشکلات هضم غذا، از خوراکی های سبک و کم چرب تغذیه شود.

باشگاه خبرنگاران جوان

 

5 1000
ارسال شده در 13 شهریور 1395 توسط با موضوع تغذیه | 528 بازدید

پیشنهاد سردبیر

  • ژل مخصوص دهان و دندان
  • عکس های دستگاه شیکر ارلن
  • خرید عینک مطالعه استاندارد
  • ارتباط دیابت پدر با وزن کم نوزاد درهنگام تولد
  • پوستی شاداب تر با رعایت این نکات تغذیه ای
  • سامانه بارش زای جدید در کشور
  • با مصرف قهوه روده هایتان را بیمه کنید
  • اثرگذاری بی کربنات سدیم بر بدن
  • محبوبترین ها

  • كشف داروي تقلبي دامپزشكي توسط بسيجيان
  • توليد واكسن خوراكي براي موقعيت هاي بحراني
  • توليد داروي تب دنگي توسط محققان ايراني
  • مصريان باستان هم از دارو استفاده مي كردند
  • راهنمایی درمورد مصرف اکسی کدون
  • خوردن انواع مکمل و این آسیب ها
  • تجويز دوز آنتي‌بيوتيك متناسب با وزن بيمار
  • مصرف قرص‌هاي ويتامين در پيشگيري از بيماري قلب بي‌تاثير است
  • رپورتاژ

  • مرکز فروش محصولات درمان زخم،دیابت و سوختگی
  • نگاهی به لیزر و کارکرد آن در پوست و زیبایی
  • درمان های زیبایی دندان توسط دکتر مجید فر
  • کلینیک فوق تخصصی مو و زیبایی چهره نو
  • سالن زیبایی و عروس مریم رئوف
  • الو دکتر

    دکتر هومن عشقی
    تلگرام دکتر سلام
    سرطان های لب و دهان با مصرف ناس

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما