Fotolia_20002533_Subscription_XL-1

طب سنتی دلیل  بالا رفتن فشارخون را علتهای  گوناگونی بازگو کرده که با توجه به مریض و نوع بیماری تفاوت  دارد . طبق نظر مختصصان طب سنتی هرگز فشار خون  بالا را به بک شیوه درمان نکنید باید با  انواع خلط مزاحم را شناخته و بعد معالجه  راشروع کرد .

 

از دیدگاه طب اسلامی بروز هر بیماری علت خاص خود را دارد و پزشک متخصص با یافتن علت بیماری داروهای لازم را تجویز می کند.افزایش فشارخون نیز جزو بیماری هایی است که برای آن علت های مختلفی ذکر می شود و بر اساس مزاج فرد و مزاج بیماری توصیه های متنوعی ارائه می شود.

دکتر سید سعید اسماعیلی پزشک و محقق طب اسلامی دلایل بروز فشار خون را این گونه برمی شمارد:

افزایش فشارخون از دیدگاه طب سنتی عوامل مختلفی دارد. گاهی علایمی مانند سرخی چهره، برجستگی عروق و نبض قوی که نشانه غلبه خون است، ظاهر می شود. معمولاً این افراد عضلانی هستند و در برنامه غذایی شان میزان استفاده از گوشت بالاست؛ این امر به افزایش فشارخون می انجامد. در این افراد ممکن است حتی خون ریزی از بینی و لثه نیز دیده شود.

درمان این نوع فشارخون در درجه اول انجام حجامت یا فصد و همچنین محدود کردن مصرف غذاهای خون ساز است. باید از خوراکی هایی با طبع سرد استفاده شود تا به این وسیله کمی از هیجان خون کاسته شود. مصرف خوراکی هایی مانند سماق و گشنیز توصیه می شود.

در برخی از افرادی که دچار فشارخون هستند، علایم غلبه صفرا دیده می شود.رنگ چهره این افراد کمی زرد است و احساس عطش و خشکی دهان و بینی می کنند.حالت تهوع و استفراغ نیز ممکن است دیده شود. به این افراد پرهیز از مصرف غذاهای گرم و ادویه جات مانند فلفل و زنجبیل و غذاهای چرب و شیرین توصیه می شود.برای این افراد مصرف خوراکی هایی که صفرا را کاهش می دهد مانند شربت سکنجبین و شربت ریواس مفید است.

گاهی افزایش فشار خون همراه با افزایش سوداست، غلبه سودا باعث می شود بیمار دچار تصلب شرایین شود.رنگ چهره این بیماران تیره می شود و فکر و خیال و وسواس آن ها افزایش می یابد. همچنین نبض این افراد نیز دچار مشکل می شود. (سفت می زند) درمان این دسته از بیماران، انجام فصد و در کنار آن استفاده از داروهایی است که سودا را کاهش می دهد و باعث آرامش می شود.به این افراد توصیه می شود از گیاهانی مانند گل گاوزبان، سنبل الطیب، استوقودوس، افتیمون و… استفاده کنند.

به ندرت افراد دچار فشارخون بالا، دارای علایم غلبه بلغم هستند. غلبه خلط بلغم در این افراد به صورت بلغم لزجی است که باعث افزایش غلظت خون آنان شده است. این افراد چاق هستند و رنگ پوستشان سفید و ترشح آب دهان در این افراد زیاد است اما فعالیت به ویژه فعالیت مغزی در آنان کند است.این افراد باید از مصرف ماست، دوغ و سالاد بپرهیزند و از خوراکی های گرم بیشتر استفاده کنند.مصرف آویشن و سیاهدانه کمک کننده است.