سلنیوم سرطان مجاری صفراوی داخل کبدی خواص سلنیوم تنظیم سلنیوم خون ابتلا به سرطان کبد

 

وقتی میزان سلنیوم در بدن ما کاهش می یابد با چه مشکلاتی مواجه می شویم روش های مختلف تامین سلنیوم بدن چگونه است در صورت کاهش این ماده معدنی در بدن در معرض خطر انواع سرطان های کبد و مجاری صفراوی قرار خواهید گرفت برخی مواد غذایی موثر در این زمینه به ما در تامین سلنیوم مورد نیاز بدنمان کمک می کنند.

بر اساس مقاله چاپ شده در ژورنال تغذیه بالینی امریکا، خطر ابتلا به سرطان کبد در افراد که سطح سلنیوم خون شان پایین است، بالاتر است.

سلنیوم ماده معدنی است که در خاک، محصولات حیوانی، غذاهای گیاهی، غذاهای دریایی، خشکبار، گوشت، شیر و تخم مرغ یافت می شود.

با توجه به مقدار سلنیوم در گیاهی که حیوان مصرف کرده و مقدار سلنیوم خاکی که گیاه در آن رشد کرده است، مقدار سلنیوم در مواد غذایی متفاوت است.

بر اساس گفته های موسسه ملی بهداشت (NIH)، سلنیوم برای سلامت انسان ضروری است و در سیستم ایمنی، تولید مثل و سنتز DNA نقش مهمی دارد.

همچنین مطالعات نشان داده است که سلنیوم خواص آنتی اکسیدانی دارد، بدین معنا که بدن را در برابر استرس های اکسیداتیو ( فرآیندی که در آن رادیکال های آزاد تولید شده و به سلول ها آسیب می رسانند) محافظت می کند.

با توجه به اینکه استرس های اکسیداتیو منجر به ایجاد سرطان می شوند. برخی از مطالعات کمبود سلنیوم را باعث کاهش ایمنی در مقابل رادیکال های ازاد و در نتیجه انواع بیماری های می دانند.

پروفسور لوتز اسکامبرگ (lutz Schomburg) از انستیتو  غدد درون ریز در برلین، آلمان و همکاران شان رابطه بین سلنیوم و خطر ابتلا به سرطان کبد را مورد بررسی قرار دادند. آن ها نزدیک به ۴۷۷۰۰۰ فرد بالغ که در برنامه آینده نگر تغذیه و سرطان اروپا (EPIC) شرکت کرده بودند را مورد مطالعه قرار دادند.

محققان ۱۲۱ بیمار مبتلا به سرطان کبد، ۱۰۰ بیمار مبتلا به سرطان کیسه صفرا و مجاری صفراوی و ۴۰ بیمار با سرطان مجاری صفراوی داخل کبدی شناسایی کردند. سابقه بیماری تمام این افراد بیش از ۱۰ سال بود.

میزان سلنیوم خون این افراد مورد بررسی قرار گرفته و با نمونه های سالم مقایسه شد.

محققان دریافتند سطح سلنیوم بیماران مبتلا سرطان کبد، کیسه صفرا، مجاری صفراوی سطح سلنیوم  بسیار پایین تر از گروه کنترل بود.

افرادی که میزان سلنیوم خون شان کم است در مقایسه با گروهی که میزان سلنیوم خون شان بالا می باشد، ۵ تا ۱۰ برابر بیشتر در خطر ابتلا به سرطان کبد هستند.

پروفسور لوتز در این باره می گوید: ” تحقیقات ما نشان داد که کمبود سلنیوم عمده ترین عامل ابتلا به سرطان کبد است. با این حال سطح سلنیوم پایین ربطی به افزایش خطر ابتلا به سرطان کیسه صفرا و مجاری صفراوی و سرطان مجاری صفراوی داخل کبد ندارد.”

وی در انتها تاکید می کند:  “مطالعه ما مصرف مکمل سلنیوم برای کاهش خطر ابتلا به سرطان کبد را توصیه نمی کند. با این حال رعایت رژیم غذایی متعادل که سلنیوم بخشی از آن می باشد، بسیار با اهمیت است.”

 

خاص پرس

5 1000
ارسال شده در 21 شهریور 1395 توسط با موضوع پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • کمک مالی به دستیاران پزشکی
  • فریاد کشیدن سر بچه درست نیست
  • تغییرات مثبت روحی و جسمی بیماران سرطانی با موسیقی
  • سلامت روانی از دیدگاه روانشناسان
  • مغز خانمها چه توانایی هایی دارد؟
  • افزایش طول عمر با داشتن فرزند؟!
  • لیست انواع سرفه ها
  • آیا گندم برای سلامتی مفید است؟
  • محبوبترین ها

  • در پرفشاری خون چه بخوریم و چه نخوریم
  • كدام يك از غذاها برای سلول هاي خاكستري مغز مفيدند؟
  • به کودک دو ساله خود چه غذایی بدهیم و چه غذایی ندهیم
  • برطرف کردن پرخوری بخاطر استرس
  • خرما برای چه بیماریهایی مفید است
  • هرآنچه درمورد ارزش غذایی خرما باید بدانید
  • جبران کمبود وزن با برخی مواد غذایی
  • خطرات مصرف زیاد خوراک مغز گاو و گوسفند
  • رپورتاژ

  • اپتی ویژن، درمان نوین خستگی چشم
  • دکتر شاهین بهجو جراح زیبایی و ترمیمی
  • مرجع فروش انواع ویلچر, ویلچر برقی, واکر, عصا
  • خدمات دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی دکتر نوروزعلی
  • ایمپلنت بهترین روش برای کاشت دندان و زیبایی صورت
  • الو دکتر

    تلگرام دکتر سلام
    دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما