rice
خانم های ایرانی روی مسئله دم کردن برنج بسیار حساس اند و به هر قیمتی که شده باید برنج آن ها خوب از آب در بیاید. ما دو نوع روش پخت برای برنج داریم؛ کته و آبکش، معمولا برنج آبکش برای ضیافت شام و مهمانی استفاده میشود؛ از این بابت اکثر خانم ها هم فکر میکنند روش پخت از طریق آبکش از کته بهتر است. ولی در ادامه یک متخصص تغذیه در پاسخ به این سوال که “برنج کته بهتر است یا آبکش شده؟” توضیحاتی را ارائه کرده است که در این مطلب می‌توانید آنها را مطالعه کنید.

شهاب اولیایی متخصص تغذیه گفت: هر چقدر برنج کمتر آبکش شود و بیشتر به صورت کته( دمی) مصرف شود، ارزش غذایی بیشتری دارد.

وی افزود: ویتامین‌های B1 موجود در برنج که به تیامین معروفند، ویتامین‌های محلول در آب محسوب می‌شوند، بنابراین زمانی که برنج آبکش می‌شود این ویتامین‌ها از بین می‌روند.

این متخصص تغذیه در ادامه توضیحاتش گفت: هنگامی‌ که برنج به صورت کته تهیه می‌شود، ویتامین‌های موجود در آن در مراحل پخت حفظ می‌شود و بنابراین برنج کته از ارزش غذایی بیشتری برخوردار است.

وی همچنین درباره این تصور افراد که درصورت شستن زیاد برنج یا آبکش کردن آن، از میزان نشاسته آن کاسته و برنج کم کالری می‌شود؛ اظهار داشت: این موضوع صحت ندارد و میزان نشاسته‌ی برنج هیچ ارتباطی با شستن آن ندارد.

اولیایی در خصوص جذب قند موجود در برنج یادآور شد: حرارت سبب جذب املاح موجود در مواد غذایی می‌شود و از آنجایی که  برنج آبکش در معرض حرارت بیشتری قرار دارد، بنابراین جذب قند آن بیشتر بوده و انتخاب مناسبی برای افراد دیابتی محسوب نمی‌شود.

این متخصص تغذیه همچنین در مورد برنج قهوه‌ای عنوان کرد: گرچه برنج قهوه‌ای شامل برخی مواد شیمیایی همچون آرسینیک می‌باشد اما برنج قهوه‌ای دارای منیزیم و فیبر است که به کنترل سطح قند خون و تعادل وزن کمک می‌کند.

منبع: خبر داغ

ارسال شده در 21 شهریور 1395 توسط writer.m با موضوع آشپزی رژیمی و سالم

پیشنهاد سردبیر

  • مطالعاتی در زمینه سقط جنین
  • با این مواد غذایی گیاهی احتمال بروز سرطان سینه را به حداقل برسانید
  • تاثیر نوشیدن آب بر لاغرشدن
  • دارویی جدید برای مبارزه با سلولهای سرطانی
  • روان درمانی بین فردی چه نوع درمانی است
  • آمار رو به بالای تولد زودهنگام جنین های ایرانی
  • آموزش کیک ساده به سبک استرالیایی ها
  • مادران دچار صرع با مصرف داروي جديد فرزندان رواني به دنيا مي‌آورند
  • با این 5 روش به جنگ افسردگی بروید
  • آنچه که باید درباره مواد مخدر ایرانی و خارجی بدانید
  • عکس های جوراب واریس
  • دانستنی هایی ضروری درباره رژیم غذایی وگان
  • کم خونی ایرانی ها کم شد رشد قد زیاد
  • چگونه رنگ موی مناسب را پیدا کنیم
  • اهمیت خواب آرام در کودکی
  • محبوبترین ها

  • چگونه فرزندانمان را برای حل مسائل آموزش دهیم؟
  • علت لبخند نوزادان پس از تولد
  • شروع یادگیری زبان دوم در سنین پایین
  • عکس العمل جنین به لالایی خواندن مادر
  • چاقی در فرزندان ارشد خانواده
  • درباره قد اطفال چه اعتقاداتی رایج است!
  • دلایلی که نوزاد شیر مادر را نمی خورد
  • خورد و خوراک مناسب برای زنگ تفریح
  • علت اصلی سرما خوردگی در کودکان
  • قوانین مهم درباره میان وعده
  • همه مشخصات هشدار دهنده برای بیماری در خردسالان
  • باید و نباید های نگهداری از شیر مادر
  • خوراندن این ویتامینها به کودک برای دندان در آوردنش
  • مواد غذایی مضری که باید از نوزادان دور کنید
  • عوامل ایجاد کننده درد در نوزاد
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است