saltspill-post

نمک فایده های درمانی نیزدارد و علاوه بر اثرات مضر ش می تواند در برخی زمینه ها مفید باشد اما سطح سدیم و سطح پتاسیم بدن بیماران باید کنترل شوند و در صورت افت پتاسیم بیمار دچار مشکلات زیادی خواهد شد که پزشک مصرف نمک و محصولات حاوی آن را تجویز میکند.

نمک خوراکی حاصل ترکیب دو عنصر سدیم و کلر می‌باشد. اثرات نمک بر فشار خود به علت وجود عنصر سدیم (ماده موثر بر نمک) در این ترکیب است.

نمک اصطلاحی است عام که معمولا به کلرید سدیم اطلاق می شود، نمک طعام محصولی است متبلور، شورمزه و بدون بو که عمدتا از کلرید سدیم تشکیل شده است. کلرید سدیم به صورت بلورهای سفید رنگ مکعبی شکل با دانه های بسیار ریز در طبیعت وجود دارد. نمک حدودا به میزان 5-3 گرم در روز (نصف قاشق مرباخوری) مورد نیاز است.در افرادی که سطح سدیم خون بالا و سطح پتاسیم خون پایین است خطر افزایش فشار خون که خود مسبب بیماریهای قلبی و سکته است، افزایش می یابد.

سدیم به طور طبیعی در انواع غذاها یافت می شود. به طور مثال در شیر و خامه تقریباً معادل 50 میلیگرم سدیم در هر 100 گرم ماده و در تخم مرغ تقریباً معادل 80 میلیگرم سدیم در هر 100 گرم ماده وجود دارد.

سدیم در غذاهای فرآوری شده به میزان بیشتری وجود دارد: در نان (تقریباً معادل 250 میلیگرم سدیم در هر 100 گرم ماده)، در گوشت های فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس (تقریباً معادل 1500 میلی گرم سدیم در هر 100 گرم ماده)، در اسنک هایی مانند چیپس، فرآوردههای غلات حجیم شده و ذرت بوداده (تقریباً معادل 1500 میلی گرم سدیم در هر 100 گرم ماده) و در چاشنی‌ها و سس ها مانند سس سویا (تقریباً معادل 7 میلیگرم سدیم در هر 100 گرم ماده) است.

افزایش دریافت پتاسیم در حد توصیه شده، فشار خون را کاهش میدهد. کاهش مصرف سدیم نیز فشارخون را کاهش داده و از مرگ ناشی از بیماری های قلب و عروق جلوگیری می کند. در حال حاضر در کشور ما نوعی از نمک های خوراکی تولید می شود که از پتاسیم به جای سدیم در ترکیب آن استفاده شده است. این نوع نمک (نمک پتاسیم) فقط در داروخانه های کشور جهت مصرف برخی گروههای خاص از جمله افراد مبتلا به فشار خون بالا قابل عرضه می باشد.

نمک پتاسیم برای درمان و جلوگیری از کاهش سطح پتاسیم در افرادی است که به سبب مصرف داروهای مُدر یا برخی داروهای دیگر، یا برخی بیماری های خاص ممکن است دچار افت پتاسیم خون شوند. این نوع نمک با تجویز پزشک مورد استفاده قرار می گیرد.

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که میزان دریافت سدیم در بالغین باید کمتر از 2300 میلی گرم در روز (حدود 5 گرم نمک) باشد. در سنین پایین تر (15-2 سال) حداکثر میزان توصیه شده برای مصرف نمک باید کمتر از 3 گرم در روز باشد.

منبع: همشهری آنلاین

الودکتر

ارسال شده در 29 شهریور 1395 توسط دکتر سلام با موضوع عمومی

پیشنهاد سردبیر

  • خرید آب معدنی با در نظر گرفتن برخی موارد
  • درمان عفونت هایپرریاکتیویتی در ریه
  • اهمیت مشاوره گرفتن قبل از باردار شدن
  • خطر اسباب بازی برای بینایی
  • خصوصیات بالینی دیابت | علائم دیابت نوع یک و دو
  • برای لاغر شدن شیر سرد بنوشید
  • چگونه قوس کمر نگیریم
  • ممنوعیت های خوراکی پس از جراحی کاهش وزن
  • واژه شخصیت در روانشناسی
  • اگر از علاقمندان به خط چشم هستید از این راهکار استفاده کنید
  • اسرار جوانی ژاپنی ها- ماسک برنج
  • سالاد فلفل قرمز کبابی با سرکه
  • شرحی درباره ماده مخدر «کروکدیل»
  • حس بیماری شما را بیمارتر خواهد کرد!
  • نحوه عملکرد و پاسخ دهی مغز
  • محبوبترین ها

  • تشخیص جهش ژنتیكی عامل بروز بیماری های نادر در كودكان
  • چگونه با غذا خوردن به سلامت مغز کمک کنیم؟
  • سکسکه هشدار دهنده سلامتی است؟
  • ابداع چسب زخم توسط چه کسی رواج یافت
  • پیشگیری از نفوذ امواج وای فای
  • مغز شما عامل اصلی چاقی
  • عطسه و این اطلاعات جالب
  • بی خوابی و تاثیر پذیری از این عوامل
  • تجربه خارج شدن از بدن و شرح حال آن
  • شیرخواران را اینگونه آرامش دهید
  • از ناهنجاری کوری چهره چه می دانید
  • آیا دانستن دو زبان هوش ما را تحت تأثیر قرار می دهد؟
  • این باکتری ها چیزی جز برق برای زنده ماندن نیاز ندارند
  • دوست دارید آی کیو تان را بالا ببرید!
  • از حمام با آب سرد غافل نشوید
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است