موضوعات

مصرف کشک خشک برای سلامتی

p2200085-960x460

 

تا به حال از کشک خشک استفاده کرده اید از مزایای آن اطلاعی دارید این نوع کشک چربی کمتری نسبت به کشک مایع دارد و چربی کمتر و ویتامین های بیشتری برای بدن به همراه دارد پیشنهاد ما برای لاغری  افرادی که عادت به هله هوله خوری و زیاده خوری دارند استفاده روزانه از این نوع کشک است.

 

همه ما به اهمیت استفاده از لبنیات و لزوم وجود آن در برنامه غذایی خود واقفیم. انواع لبنیاتی که همه فرآورده‌های شیر هستند در دسترس ما وجود دارد و برخی از آنها مانند دوغ یا کشک مخصوص ما ایرانی‌هاست. کشک در غذاهای ایرانی بسیاری مانند آش رشته، کشک بادمجان، کله‌جوش و… به کار می‌رود و در سال‌های اخیر که پوکی استخوان فراگیرتر از قبل شده است، بیشتر مورد توجه قرار گرفته و احتمالا اغلب شما از نزدیکان و دوستان و آشنایان راجع به فواید مصرف این ماده غذایی شنیده باشید.

 

اما برای اینکه بدانیم کشک چه خواصی دارد، حامل چه میزان کالری است و چرا باید آن را مصرف کرد به سراغ مهدیه عالی، کارشناس تغذیه و رژیم‌درمانی می‌رویم و از او می‌خواهیم برای‌مان بیشتر از این ماده غذایی بگوید. عالی درباره خواص موجود در کشک توضیح می‌دهد: همان طور که می‌دانید کشک از دسته لبنیات محسوب می‌شود و در برخی موارد آن را در فرآیند تهیه کره یا دوغ می‌گیرند و برخی اوقات از ماست به دست می‌آید. در هر حال مانند بقیه لبنیات از کلسیم بالایی برخوردار است که همین باعث اهمیت این ماده غذایی شده است. همچنین کشک حاوی مقادیری قابل توجهی از پروتیین است. در هر 100 گرم کشک حدود 105 تا 120 کیلوکالری موجود است که آن را به ماده‌ای مقوی تبدیل کرده که در بعضی غذاها از آن به عنوان پایه و اساس مواد تشکیل‌دهنده استفاده می‌شود. همچنین کشک حاوی مقداری چربی و ویتامین‌های مختلف است که میزان آنها با توجه به نوع شیر و مراحل فرآوری متفاوت است.
این کارشناس تغذیه در ادامه می‌گوید: کشک در دو نوع خشک و مایع وجود دارد. برای استفاده از کشک مایع باید حتما از کشک‌های پاستوریزه استفاده کرد و بهتر است قبل از مصرف این دست از کشک‌ها آنها را به مدت 20 دقیقه بجوشانید چون محیط کشک مایع آمادگی بالایی برای رشد باکتری‌های خطرناک دارد و احتمال مسمویت از طریق آنها بالاست. اما کشک خشک نه تنها خطری از بابت آلودگی ندارد بلکه به دلیل چربی بسیار پایین‌تری که نسبت به کشک مایع دارد، برای سلامتی مفیدتر است. سنت استفاده از کشک خشک که از گذشته در فرهنگ غذایی ما وجود داشته بسیار سنت پسندیده‌ای است و امروز نیز افراد می‌توانند از کشک خشک نه تنها در تهیه غذا بلکه به صورت مصرف روزانه نیز استفاده کنند.
عالی در ادامه می‌گوید: هر فردی می‌تواند با مصرف روزانه دوالی سه قطعه کشک خشک کلسیم و پروتیین بدن خود را تامین کرده و علاوه بر این جلوی هله‌وهوله خوردن خود را بگیرد. چون کشک خشک مدت بیشتری لازم دارد تا در دهان شما به تدریج آب شود برای کسانی که عادت به خوردن مداوم خوراکی‌های متفرقه را دارند، می‌تواند بسیار مفید باشد. بنابراین می‌توانید به جای قرار دادن ظرف‌های حاوی شکلات یا تخمه در دسترس اعضای خانواده که خوراکی‌های مضری هستند از کشک خشک استفاده کرده و عادت خوردن روزانه آن را به یک عادت درست غذایی تبدیل کنید.
مهدیه عالی، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی در نهایت تاکید می‌کند: تنها نکته‌ای که باید به آن توجه کنید، این است که از کشک خشک حاوی نمک پایین استفاده کنید، یا لایه رویی کشک خشک را که حاوی نمک بالایی است با ساییدن آن برداشته و بقیه کشک را مصرف کنید. چون برخی از کشک‎های خشک شوری زیادی دارند که مصرف این میزان نمک نیز برای بدن و سلامتی مفید نیست.

 

 

 کشک خشک

tavakoli

29 شهریور 1395

مطالب مرتبط

  • عملکرد مغز را با روغن ماهی حفظ کنید
  • راه حلی برای رفع آلرژی به بادام زمینی و تخم مرغ
  • داشتن پوست درخشان با این توصیه های غذایی
  • نوشیدن قهوه قبل از ورزش،چرا؟
  • قبل از خواب این موارد را فراموش نکنید
  • مناسب ترین راه برای از بین بردن کبودی
  • با این ویتامین ها از مبتلا شدن به کبد چرب پیشگیری کنید
  • بیمارانی که پیوند کلیه انجام داده اند،باید چه تغذیه ای داشته باشند؟
  • مصرف ماست را در پائیز فراموش نکنید
  • خواص فوقالعاده خوراک عدسی را فراموش نکنید
  • خوردنی های که به ظاهر مفید هستند
  • درمان های خوراکی بیماری ام اس
  • چند توصیه برای خوردن سبزیجات بیشتر (بخش دوم)
  • چند توصیه برای خوردن سبزیجات بیشتر (بخش اول)
  • مزایا و معایب استفاده از گیاه آرتیشو
  • پربازدیدترین مطالب

  • مقایسه غذاهای نیمه آماده و فست فودها
  • توصیه های غذایی دکتر اوز
  • اصلاح کلیه با این دانه های مفید
  • 8 شیوه ساده برای کاهش مصرف شکر
  • اگر میخواهید از کسی پاسخ مثبت بشنوید به او قهوه بخورانید
  • همه چیز در مورد ارزش غذایی چیپس میگو
  • حواستان به این آدامس ها باشد
  • دیابتی ها قزل آلا میل کنند
  • نبود موفقیت برای لاغری با این عوامل
  • برای لاغری سرکه سیب، عسل، و چای سبز
  • اطلاعات کامل درباره خواص روغن سیاه دانه
  • توصیه های تغذیه ای برای کاهش وزن
  • رسپی سوپ کم کالری-سوپ سرد دوغ و خیار
  • انواع روش های پخت را بدانید
  • کیک های رژیمی زیبا و اشتها آور
  • داغ ترین مطالب و مقالات

  • پیامدهای جسمی و روحی سقط جنین ناخواسته
  • توقف تولید پروتئین در باکتری ها
  • نوشیدن آب در کنار غذا ممنوع
  • درمان بیماری ها با کمک انواع آنتی بیوتیک ها
  • تاثیرات مختلف آسپرین بر بیماران دیابتی
  • سبزیجات مناسب برای ایجاد احساس سیری
  • احساس سیری بیشتر با استفاده از میوه ها
  • حرکات کششی و هزار و یک فایده!
  • باور کنید دیسک‌های کمرتان، نیاز به مراقبت دارند!
  • با پاکورا، سفره را به آتش بکشید
  • دستور پخت اسلایس میوه های خشک
  • آستیگماتیسم؛ از علت تا درمان
  • بی‌اختیاری ادرار و راه های پیشگیری از آن
  • آیا معاینه چشم دانش آموزان، ضرورت دارد؟
  • آیا کودکان میتوانند کدئین مصرف کنند؟!
  • پیشنهاد سردبیر

  • منشا و منبع گیجی و علاقه به چرت زدن در روز
  • آسیب های شنیدن موسیقی در حین رانندگی
  • آسیب های مصرف بیش از حد نمک
  • مقدار ویتامین D و سالم ماندن بدن
  • درمان بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 با سه دارو
  • جالب ترین و جدیدترین وسایل آشپزی
  • سردرد و فشار خون در انواع مزاج ها
  • راههای رسیدن به ازدواج سعادتمندانه
  • مزایای نهفته در گردو
  • علائم ناشناخته اوتیسم در دختربچه ها
  • افراد پر استرس چه نشانه هایی دارند؟
  • آلزایمر و زندگی افراد در کودکی
  • مشکلات مربوط به روابط فرزند با والدین در دوران افسردگی
  • دوستیابی با این ویژگی ها به نفع شماست
  • دانش روانشناختی درد
  • 
       
    
    x