سالم ماندن مواد غذایی در یخچال دمای مناسب برای یخچال دمای استاندارد برای یخچال دما در یخچال افزایش تازگی و ماندگاری مواد غذایی
درباره دمای یخچال و تنظیم آن برای نگهداری بهتر از مواد غذایی دربرابر فاسدشدن و کمک به تازه ماندن برخی مواد غذایی چه میدانید می خواهیم به شما در این امر کمک بیشتری کنیم برای پیشگیری از رشد باکتری ها، قارچ ها و کپک ها در یخچال باید دمای آن را بین صفر تا چهار درجه سانتیگراد تنظیم کنید.

 اگر می خواهید یک یخچال استاندارد خریداری کنیدباید در وهله اول درجه مصرف انرژی در آن بهینه باشد و نیز دماسنج دیجیتالی برای نشان دادن درجه حرارت یخچال و فریزر داشته باشد تا از تغییرات دمای وسیله و مواد غذایی داخل آن آگاه باشید.
متخصصان اعتقاد دارند دما در یخچال برای سالم ماندن مواد غذایی باید بین صفر تا چهار درجه سانتیگراد باشد تا از رشد انواع باکتری ها، قارچ ها و کپک ها جلوگیری کند.
علاوه بر درجه حرارت چیدمان مواد غذایی در یخچال نیز اهمیت فراوان دارد و می تواند باعث افزایش تازگی و ماندگاری مواد غذایی شود.
همیشه ابتدا بررسی کنید که دریچه های یخچال در کدام قسمت ازبدنه قرار دارد و مواد فاسد شدنی مانند شیر و انواع لبنیات، گوشت ،ماهی خام و تخم مرغ را در آنجا قرار دهید که به طور معمول قفسه پایین در یخچال است تا دیرتر خراب شوند.
دقت کنید برای جلوگیری از سرایت آلودگی ها وباکتری ها حتماً مواد پروتئینی را جدا از سایر مواد غذایی در یخچال و در یک ظرف دربسته قرار دهید تا علاوه بر حفظ بهداشت از بروز بوی نامطبوع در یخچال خودداری شود.
نظافت یخچال یکی از موارد بسیار ضروری در جلوگیری از بروز انواع بیماری ها و مسمومیت ها است زیرا علاوه بر رشد قارچ و کپک ها بر دیواره و بدنه یخچال ، باز و بسته کردن در نیز می تواند باعث ورود گرد و غبار و آلودگی به درون یخچال و گردش آلودگی در فضای داخلی دستگاه شود، هرچند که در برخی نمونه های مدرن یخچال این مشکل تا حدی توسط فیلترهای مخصوص برطرف شده.
تمیز کردن یخچال در بازه های زمانی منظم با آب و صابون توسط یک فرچه یا مسواک نو می تواند از آلودگی فضای یخچال بکاهد، متخصصان بهداشتی استفاده از آب و جوش شیرین را برای ضد عفونی یخچال مناسب می دانند زیرا می تواند علاوه بر نظافت مانع از آزاد شدن ترکیبات شیمیایی پاک کننده ها درون دستگاه شود.
یکی از آلوده ترین مناطق یخچال جا میوه ای است بویژه اگر میوه و سبزی کثیف و بدون پوشش محافظ در یخچال قرار داده شود، رشد و تجمع باکتری در این حالت بسیار زیاد می شود، همینطور ترتیب جای دادن میوه ها باید به نحوی باشد که میوه هایی مانند گوجه فرنگی ، سبزی و کاهو که بیشتر در معرض پلاسیده شدن هستند بر روی سایر میوه ها قرار بگیرند و میوه های مقاوم تر مانند سیب یا گلابی بسته به فصل سال در قسمت های زیرین قرار بگیرند.
کارشناسان توصیه می کنند افراد میوه ها را قبل از ورود به یخچال ضدعفونی کنند و یا اگر در اثر کمبود وقت مجبور به گذاشتن میوه آلوده در دستگاه شدند حتماً از یک پوشش پلاستیکی برای جلوگیری از نفوذ آلودگی استفاده کنند.
کارشناسان اعتقاد دارند اکثر محصولات غذایی فرآوری و صنعتی که بسته بندی شده اند و در آنها از مواد نگهدارنده استفاده شده باید در یخچال قرار بگیرند زیرا می توانند در اثر دمای محیط بیرون بتدریج فاسد شوند از جمله روغن و یا آرد سفید گندم که باید در یخچال قرار بگیرند.
این نوع مواد می توانند در دیواره یخچال قراربگیرند اما کارشناسان توصیه می کنند افراد از زیاد باز و بسته کردن بی دلیل  درب یخچال خودداری کنند زیرا می تواند باعث ورود آلودگی و از دست رفتن هوای خنک داخل دستگاه شود.
در عین حال دمای بالاتر از 4 درجه سانتی گراد یا زیر صفربرای یخچال مناسب نیست، زیرا در دمای بالای 4 درجه انواع میکروب ها و آلودگی ها شروع به رشد می کنند و در دمای زیر صفر مایعات، میوه و سبزیجات دارای آب میان بافتی یخ می زنند و از فرم طبیعی خود خارج می شوند، دربرخی یخچال های مدرن تغییرات دما از طریق پیام کوتاه به تلفن همراه هوشمند کاربر اطلاع داده می شود اما بهترین کار نصب یک دماسنج دیجیتالی داخل یخچال و دقت در تغییرات آن است.
اهمیت دمای یخچال زمانی که قرار است داروی بیمار در آن گذاشته شود اهمیت بسیار پیدا می کند زیرا می تواند باعث فاسد شدن دارو و بروز عوارض جانبی ناخواسته دربیمار شود.
باشگاه خبرنگاران

ارسال شده در 24 شهریور 1395 توسط دکتر سلام با موضوع بهداشت و ارتقاء سلامت

پیشنهاد سردبیر

  • ماکارونی را سرد بخورید
  • رفع سرطان لوزالمعده با کمک این مکمل
  • خوراکی های مضر و مفید در تابستان
  • مصرف ویتامین ای و پیشگیری از سقط جنین
  • فرم شخصیتی اشخاص درونگرا
  • مخدوش کردن حافظه کودک با این کار
  • حذف نسخه دست نویس درآینده نزدیک
  • جایگزین های مواد لبنی
  • محبوبترین ها

  • سرطان پوست با زیاده روی در مصرف آب پرتقال
  • املاح و مواد معدنی سبوس برنج
  • بررسی بیسکویت از نظر ارزش غذایی
  • آجیل ها و آلرژی و آسم
  • تاثیرات مختلف نوشیدنی های کافئین دار
  • این مواد غذایی سوخت و ساز بدن شما را زیاد میکنند
  • كدام يك از غذاها برای سلول هاي خاكستري مغز مفيدند؟
  • با مصرف این مواد خوراکی بیماری های قلبی را کنار بگذارید
  • رپورتاژ

  • هایفو HIFU – لیفت صورت بدون جراحى
  • سالن زیبایی و عروس مریم رئوف
  • اکو قلب جنین چیست ؟
  • چگونه دندانهای سالمتر و قوی‌تر داشته باشیم؟
  • چشمانی زیبا و گیرا با پپتیدها!
  • الو دکتر

    لاغر شو
    تلگرام دکتر سلام
    نخ دندان ارکید
    دکتر هومن عشقی

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است