4

 

 

برخی گیاهان می توانند باعث افزایش نشاط و شادمانی شما شوند بهتر است از آن ها در وعده های روزانه تان استفاده کنید می توانید از خواص درمان کنندگی آن ها کمک بگیرید زعفران،بیدمشک ،جین سینگ و خرما از بهترین گیاهانی هستند  که ضد اسهال، ضد تب، درمان آنفلوآنزا، رفع سردرد، ضد میکروب، بهبود همورئید، محافظ کبد، ضد التهاب، افزایش‌دهنده قوای جنسی می باشند.

 

زعفران
زعفران به عنوان طعم دهنده  غذا و برای رنگ پارچه، در کشورهای در حال توسعه وتوسط صنعت گران به مقدار زیاد استفاده می‌شود. در فرهنگ عامه، زعفران به عنوان مسکن، خلط آور، محرک جنسی و معرق، کاربرد دارد. در گزارش‌های داستان گونه مربوط به مناطق استوایی آسیا، از خمیری نام برده شده که مخلوطی از زعفران و چوب صندل است و این خمیر امروزه همچون گذشته به صورت مرهمی آرامش بخش برای پوست‌های خشک مصرف می‌شود.

مهم‌ترین اثرات گزارش شده زعفران عبارتند از: ضد درد، ضد دپرسیون، ضد سم، ضد ادم، ضد اکسیدان، ضد عفونی کننده، ضد اسپاسم، ضد نفخ، ضد تومور، تقویت کننده قوای جنسی، مقوی قلب، خنثی کننده رادیکال‌های آزاد، سقط کننده، معرق، هضم کننده غذا، قاعده آور، خلط آور، بند آورنده خون، کاهش دهنده کلسترول، کاهش دهنده پر فشاری خون، نارکوتیک (مخدر)، مقوی اعصاب، محافظ اعصاب، مسکن، محرک، مقوی معده، سمی و مقوی رحم.

نکات قابل توجه

با توجه به قیمت بالای زعفران متأسفانه گاهی تقلباتی در عرضه آن صورت می‌گیرد. یکی از مهم ترین تقلبات زعفران جا زدن گل رنگ می‌باشد. این گیاه به نام عمومی زعفران آمریکایی (American saffron) می‌باشد که از نظر ترکیبات و آثار کاملاً با زعفران تفاوت داشته ولی از نظر ظاهری به هم شباهت دارند.

تقلبات زعفران را می‌توان به خوبی با روش‌های میکروسکوپی (خرده نگاری) و یا تجزیه و تشخیص اسانس (رایحه آن) شناسایی کرد. برای بهتر پودر شدن زعفران توسط آسیاب‌های کوچک بهتر است به حدود 1 تا 5 گرم آن یک یا دو حبه قند اضافه نمود. همچنین می‌توان زعفران را در ‌هاون‌های کوچک که اکثرا از مرمر ساخته شده، به طور مستقیم نرم و پودر کرد.

برای کاربرد زعفران در غذاها و یا نوشیدنی‌ها می‌توان به طور مستقیم از پودر آن استفاده کرد و یا بر روی پودر ابتدا کمی آب ولرم افزود و پس از چند دقیقه خیس خوردن آن را با قاشق کمی هم زد و سپس اضافه نمود.

خرما
خرما به تنهایی یا به همراه لبنیات و یا گردو و بادام، برای فعالیت‌های سنگین، روزه گرفتن، خستگی‌ مفرط و فعالیت‌های فکری که احتیاج به انرژی زیاد دارند، بسیار مفید است. فیبر یا الیاف خرما می‌تواند به کاهش چربی کمک کند. به علت داشتن قند، موسیلاژ و مواد پکتیکی، نرم‌کننده سینه و ضد سرفه است.

خرما همچنین قوای جنسی را افزایش می‌دهد. آهن موجود در خرما برای جبران کم‌خونی مفید است. ترکیبات مهم آن، از جمله منیزیم، دارای اثرات ضد سرطانی می‌باشند. میزان قابل توجه فسفر خرما در فعالیت‌‌های فکری بسیار مؤثر است. خرما همچنین اسید بیش از حد معده را خنثی می‌کند. با توجه به مصرف بسیار زیاد و طولانی خرما در دنیا، تجربیات زیادی از خواص خرما در فرهنگ‌های ملل مختلف وجود دارد که بسیاری از آنها در سال‌های اخیر از نظر علمی تأئید شده‌‌اند.

مهم‌ترین اثرات گزارش‌شده

ضد کم‌خونی، ضد سرطان‌های روده بزرگ، کبد، دهان، طحال، معده، گلو، رحم و واژن، ضد قارچ کاندیدا، ضدیبوست، ضد سرفه، ضد اسهال، ضد تب، درمان آنفلوآنزا، رفع سردرد، ضد میکروب، بهبود همورئید، محافظ کبد، ضد التهاب، افزایش‌دهنده قوای جنسی، ادرارآور، خلط‌آور، بهبود درد معده، رفع تشنگی، رفع تهوع و استفراغ و دارای خاصیت استروژنی.

عرق بیدمشک
بیدمشک علاوه بر ترکیباتی که در انواع بید وجود دارد ، گل‌های آن دارای اسانس معطر است؛ به همین دلیل در بعضی نقاط ایران از این گل‌ها عرق بیدمشک تهیه می‌کنند. ترکیبات اسانس بیدمشکِ نواحی مختلف تفاوت داشته و احتمالاً در اثرات آنها تاثیر‌گذار است.

داروشناختی و اثرات مهم

اسانس گل‌های بیدمشک دارای خاصیت ضد میکروب، ضد نفخ، ضدتورم، ضد سرفه، ضد آسم و مقوی قلب می‌باشد. از عرق بیدمشک در طب سنتی ایران به عنوان تقویت‌کننده، آرامش‌بخش، ضد رطوبت و ضد گرمازدگی استفاده می‌شود. همچنین بعضی بر این باورند که عرق بیدمشک مقوی قلب است. مطالعات نیز نشان می‌دهد که بورنیل استات، ماده موجود در اسانس بیدمشک (بیدمشک ارومیه)، دارای خاصیت مقوی قلب و عروق است که این باور را تأیید می‌کند.

جین سینگ
جین سینگ احتمالاً پرمصرف ترین گیاه دارویی در طب سنتی است و در حال حاضر نقش مهمی در فروشگاه‌های محصولات گیاهی دارد. انواع مختلف جین سینگ بیش ازدو هزار سال است که در پزشکی استفاده می‌شود. نام پاناکس به معنای «شفابخش کل» ازکلمه‌های یونانی گرفته شده و خواص آن، مشتریان زیادی را به خود جلب کرده است. ریشه جین سینگ از قدیم برای درمان بیماری‌های ضعف و ناتوانی، تصلب شرایین، بیماری‌های خونی و خونریزی, کولیت و رهایی از درد‌های ناشی از کهولت,سرطان و اختلالات پیری به کار می‌رفته است.

مدارکی گزارش شده که نشان می‌دهد ریشه جین سینگ از خواصی مانند تقویت عمومی بدن؛ افزایش توانایی ذهنی و فیزیکی؛ حفاظت از بدن در برابر دیابت‌های آزمایشی؛ پریشانی عصبی؛ بیماری اشعه و برخی از انواع سرطان برخوردار است. امروزه استفاده از  آن برای کاهش استرس، به علت داشتن ترکیبات ساپونینی متداول است. مصرف مقادیر زیاد آن باعث بی‌خوابی، عصبانیت و اسهال به خصوص هنگام صبح,کاهش فشار خون, راش پوستی و پریود  سنگین می‌شود.

الودکتر

ارسال شده در 24 شهریور 1395 توسط دکتر سلام با موضوع خواص میوه و سبزیجات , طب سنتی و گیاهان دارویی

پیشنهاد سردبیر

  • کاهو با سکنجبین یک میان وعده سالم
  • ترفندهایی برای افزایش سطح چربی سالم در بدن
  • آب عامل اصلی تورم در بدن انسان
  • تاثیر دود سیگار روی استرس و اضطراب
  • قبل از اقدام به رنگ درمانی این مطلب را بخوانید
  • 5 مکان مهم میکروب درمنزل
  • تنقلات قاتل ذهن کودک
  • ایجاد حصار در مقابل اعتیاد فرزندان
  • آمادگی برای روز اول مدرسه
  • کمبود ویتامین دی و درد زانو
  • خوراک کدوی رژیمی
  • با مضر ترین عصرانه ها آشنا شوید
  • چرا آینده نگری می کنیم؟
  • دندان مصنوعی بلوتوث دار تکنولوژی جدید
  • بدترین مواد غذایی برای شما
  • محبوبترین ها

  • بخور و بخواب های کودک خود را کنترل کنید
  • با فواید و ارزش غذایی طالبی آشنا شوید
  • چگونه وزن کودک خود را متعادل نگه داریم؟
  • لاغرشدن با سویا را تجربه کرده اید
  • در ۵ زمان شما هرگز نباید از روغن زیتون استفاده کنید
  • چطوری آب زیادتری بنوشیم
  • احتیاج شما به آب چه اندازه است؟
  • چه مواد غذایی برای پیشگیری از بیماری نقرس لازم است؟
  • این محصول لبنی و نکاتی مهم در نگهداری از ان
  • عوامل احساس سرما در بدن
  • بامیه،قند و چربی خون را کاهش می دهد
  • چرا پیاز قرمز برای سلامتی خوب است؟
  • هوس های خوراکی مضر و مخرب
  • غذا هایی که خوردنشان چشم شما را تقویت می کند
  • خورد و خوراک اصولی تیروئیدی ها
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است