nucleus_rm_illustration_of_gastric_sleeve

جراحی برای  کوچک کردن معده به منظور لاغری و کاهش وزن انجام می شود کسانی که دچار چاقی مفرط هستند به این جراحی روی می آورند آن ها در معرض ابتلا به  فشار خون، مشکلات تنفسی، قلبی عروقی هستند و با رژیم های غذایی مختلف به نتیجه نمی رسند  با کمک این جراحی اشتهایشان کاهش پیدا میکند و میلی به غذاخوردن پیدا نمی کنند.

 

یک فوق‌تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی با تشریح شاخص BMI در افراد گفت: جراحی کوچک‌کردن معده فقط باید تحت نظر پزشک متخصص و در اشخاصی که دچار چاقی مفرط و دارای BMI بالاتر از ۳۵ یا ۴۰ همراه با عارضه هستند انجام شود.

، علی احمدی ــ فوق‌تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی درباره دلایل افزایش آمار جراحی پلاستیک اظهار داشت: امروزه با توجه به تغییر و تحولات و پیشرفت‌های علمی ایجادشده در دنیا استقبال از جراحی‌های پلاستیک رو به افزایش است و خیلی از افراد دوست دارند که اگر نقصی در بدن یا نشانی از پیری دارند آن را اصلاح کنند.

این فوق‌تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی با اشاره به جراحی پلاستیک کوچک کردن معده برای کاهش اشتها اظهار کرد: این جراحی باید تابع دستورالعمل‌های علمی باشد و اشخاصی که دارای چاقی مفرط هستند به این جراحی اقدام کنند.

احمدی افزود: اشخاصی که دارای BMI بالاتر از 35 یا 40 همراه با عارضه باشند حتماً باید این عمل را انجام دهند زیرا بر اثر چاقی مفرط عواملی همچون فشار خون، مشکلات تنفسی، قلبی عروقی و غیره سلامت آنان را در معرض خطر قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه هیچ عمل جراحی بدون عارضه نیست، بیان کرد: ولی در این گونه جراحی‌های کوچک کردن معده درمان‌های خاصی نیز وجود دارد.

این فوق‌تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی گفت: اکثر بیمارانی که دچار چاقی مفرط هستند بعد از گذراندن مراحل زیادی از قبیل آزمودن انواع رژیم‌ها به این مرحله رسیده‌اند و توصیه داشتن رژیم و ورزش برای لاغر شدن به‌ندرت در این افراد به نتیجه دلخواه می‌رسد، در نتیجه به راه میانبر جراحی معده روی می‌آورند.

احمدی فرهنگ‌سازی، اصلاح سبک زندگی، افزایش تحرک و کاهش مصرف فست‌فود را برای جلوگیری از چاقی مهم دانست و ادامه داد: اما در مواقعی که فردی به جراحی کوچک کردن معده روی می‌آورد باید حتماً تحت نظر پزشک مورد معاینه دقیق قرار بگیرد و اگر جزو افرادی باشد که BMI پائین‌تر از 35 دارد نباید به این کار اقدام کند چرا که عوارض جبران‌ناپذیری خواهد داشت.

وی ضمن توصیه به افرادی که عمل جراحی کوچک کردن معده انجام می‌دهند، خاطرنشان کرد: این افراد باید تحت نظر پزشک خود در خوردن مواد غذایی نکات لازم را رعایت کنند، اما به‌دلیل اینکه معده آنها کوچک شده ناخودآگاه دیگر قادر نیستند غذای بیشتری میل کنند در نتیجه روز به روز لاغر خواهند شد.

نحوه به‌دست‌آوردن BMI

اگر وزنتان (بر حسب کیلوگرم) را بر مجذور قدتان (بر حسب متر) تقسیم کنید عدد حاصل را BMI گویند. (مجذور قد / وزن = BMI)

مثال: قد : 1٫79 (متر) ، وزن: 77 (کیلوگرم). پس >> BMI = 77 / (1.79 X 1.79) = 24

یعنی شاخص وزنی عدد 24 است. BMI کمتر از 19 یعنی کمبود وزن دارید.

جدول مقایسه‌ای BMI مطلوب برای گروه‌های سنی مختلف:

21 = BMI مطلوب، برای گروه سنی بین 17 تا 19

22 = BMI مطلوب، برای گروه سنی بین 19 تا 24

23 = BMI مطلوب، برای گروه سنی بین 24 تا 34

24 = BMI مطلوب، برای گروه سنی بین 34 تا 44

25 = BMI مطلوب، برای گروه سنی بین 44 تا 54

26 = BMI مطلوب، برای گروه سنی بین 54 تا 64

27 = BMI مطلوب، برای گروه سنی 64 به بالا.

تسنیم