دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
دیبا
کلینیک تخصصی دیبا
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک صدف
دکتر فرح آل قیس
متخصص کاشت و پیوند مو
کلینیک شارلوت
کلینیک شارلوت
کلیه خدمات پوست،مو و زیبایی
دکتر آزاده آقازاده
دکتر آزاده آقازاده
ماموگرافی، سونوگرافی دیجیتال

شیمی درمانی سرطان درمان قطعی سرطان درمان سرطان جلو گیری از سرطان جلو گیری از ابتلا به سرطان پیشگیری از ابتلا به سرطان پستان پیشگیری از ابتلا به سرطان

بیماری سرطان روی از جذب ترین مشکلات پیش روی بشر امروز است. در گذشته اغلب بیماری ها در اثر نوعی ویروس یا باکتری به وجود می آمدند اما سرطان تافته ای جدا بافته است! این بیماری در اثر اختلال در عمل کرد سلول های بدن به وجود می آید و سبب می شود تا این سلول ها بدون هیچ کنترلی تکثیر شوند و منجر به بیماری گردند.همچنین برای درمان سرطان هزینه های هنگفتی نیز صرف می شود که اغلب بی نتیجه است.پس بهترین راه پیشگیری قبل از درمان است.

تمام غذاها و اجزای تشکیل دهنده آن شامل مواد مغذی، مواد افزودنی و آلوده کننده و از طرفی مصرف بیش از حد غذا با کمبود در بعضی مواد همگی می‌توانند در کاهش یا افزایش خطر وقوع سرطان مؤثر باشند.

 

سرطان یا نئوپلازی یا کانسر، توده‌ای از بافت های غیر طبیعی است که رشد آن افزایش یافته و به گونه‌ای ناهماهنگ نسبت به بافت های طبیعی به رشدش ادامه می‌دهد. به طور کلی ناهنجاری و نامنظمی یا تقسیم غیرطبیعی سلول را سرطان می‌نامند که به صورت اختلال در ژن سلولی و پروتئین های داخل سلولی تظاهــر می‌کند.در آمریکا اولین عامل مرگ است و سالیانه در دنیا 6 میلیون نفر در جهان بر اثر سرطان از بین می‌روند. آنچه از سابقه دانش تغذیه و رابطه آن با سرطان به نظر می‌رسد، این است که اصولا تمام غذاها و اجزای تشکیل دهنده آن شامل مواد مغذی، مواد افزودنی و آلوده کننده و از طرفی مصرف بیش از حد غذا با کمبود در بعضی مواد همگی می‌توانند در کاهش یا افزایش خطر وقوع سرطان مؤثر باشند.علی رغم وجود تعداد زیادی مواد سرطانزا در طبیعت، غلظت آنها در غذای انسان معمولا بسیار پایین بوده و اثراتشان نیز غیر قابل اندازه‌گیری است. در این خصوص با دکترحمیدنوربخش به گفت و گو نشستیم که در زیر می خوانید.در مورد ارتباط سرطان با غذا توضیح دهید.
احتمالا مواد سرطانزا ممکن است در بدن انسان از مواد غیر سرطانزای موجود در رژیم غذایی سنتز شوند. مثلا مصرف بعضی از آمین‌ها و مشتقات آن نیترات و نیتریت که به عنوان مواد محافظت کننده به خصوص در سوسیس و کالباس مصرف می‌شود برای انسان خصوصا خردسالان و زنان باردار مضراست. سبزی‌ها به ویژه از خانواده کلم گل پیچ و شلغم اثر ضد سرطانی زیادی دارند. سلولز موجود در رژیم غذایی با افزایش حجم مدفوع از غلظت مواد سرطانزا می‌کاهد بنابراین سلولز در رژیم غذایی از سرطان کولون (روده) می‌کاهد.بنابراین چند عامل درکل، در رابطه با رژیم غذایی ایجاد سرطان می‌کندکه به طور خلاصه عبارتند از:
1- رژیــم پـرچـرب
2- نحوه مواد غذایی که وقتی فریز یا به صورت سنتی نگهداری شوند، دچار فساد تدریجی و مواد سرطانزا می‌شوند.
3- رژیم فاقد میوه و سبزی 4- فقر غذایی ایجاد سرطان مری می‌کند.مصرف غذاها و چای به صـورت داغ و مصرف غذاهای سرخ شده از عوامل سرطان هستند. کاهش مصرف چربی هم نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارد و کاهش چربی، سرطان را از حالت حاد بودن به حالت مزمن تبدیل می‌کند.
عـوامـل ایجـاد کنـنـده سـرطـان کدامند؟
1- عامـل ژنـی :همه افراد دچار سرطان نهفته‌اند، اما با ایجاد شرایط مستعد مثل نوع غذا، نحوه زندگی، استرس و… به سرعت بارز می‌شود. در حدود 25 درصد از انواع سرطان‌ها ژنی و ارثی است.
2- مواد مخدر و دود سیگار
3- تغذیه ناسالم :
الف) چربی حیوانی به صورت کلی و گوشت قرمز به طور شاخص :به عنوان مثال سرطان روده بزرگ و رکتوم (انتهای روده بزرگ) با مصرف گوشت قرمز ارتباط دارد. مصرف چربی اشباع به خصوص در شب و قبل از خواب، چون متابولیسم20-10 درصد در شب کاهش می‌یابد؛ بنابراین هضم چربی با تاخیر صورت می‌گیرد و مدت زمان سپری در روده‌ها افزایش می‌یابد که این امر با تولید مواد سرطانزا در روده بزرگ صورت می‌گیرد.
ب) نمک : ماهی شور و نمک زده و مصرف بیش ازحدآنها سرطانزاست. پ) قهوه و شیرین کننده‌های سنتزی و مصنوعی :
حتی مقدار مجاز ساخارین، آسپارتام و فنیل آلانین سرطان زاست.
ث) چاقی : چاقی در آقایان باعث سرطان پروستات و در خانم‌ها باعث سرطان رحم و سینه می‌شود. به دلیل افزایش کلسترول در افراد چاق متابولیسم به خوب‍ی صورت نمی‌گیرد.
ج) مشروبات الکلی :عامل سرطان دستگاه گوارش و دستگاه تنفس است.
چ) اشعـه : اشعه آلفا و ایکس و مواد رادیو اکتیو سرطانزا هستند.
ح) جـوش شیـریـن : طبـق اعـلام وزارت بهـداشـت 65 درصـد مـوارد سـرطان معـده در آقـایـان به دلیـل مصـرف جوش‌شیرین است.

چه رابطـه ای بین سـرطان بـا بـرخـی از ویتـامین ها ست؟
مصرف ویتامین A : ویتامین A در استحکام غشاء روده و معده دخالت دارد و کاهش ویتامین A باعث کاهش ضخامت دیواره دستگاه گوارش می‌شود که منجر به سرطان می‌شود.
ویتامین C : در جلوگیری از سرطان صفرا، روده و معده موثر است. علت خاصیت ضد سرطانی آن، نقش ضد اکسیدانی که ایجاد ایمنی ‌در بافت می‌کند است.
مصـرف ویتـامیـن E: خاصیت ضد اکسیدانی دارد و مصـرف اکسیژن در بافت را کاهش می‌دهد.

سلنیـوم (Se) و کلسیـم (Ca) : سلنیوم خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. کلسیم مانع افزایش و تکثیر سلول‌های بدخیم است و خاصیت ضد سرطانی دارد. برای پیشگیری از سرطان باید از چاقی اجتناب کرد و تا حد ممکن از سبزی‌های برگ تیره، برگ زرد، خانواده کلم و کربوهیدرات‌ها استفاده کرد.بیماران سرطانی باید مصرف ویتامینC و سبزی‌ها را افزایش دهند و از مصرف غذاهای اسیدی اجتناب کنند. رنگدانه‌های موجود در سبزی‌ها و میوه‌ها خاصیت ضد سرطانی دارد.در انگور سیاه و قرمز و حتی برگ انگور ترکیبات آنتی اکسیدانی وجود دارد که ترکیباتی هستند که از التهاب و عفونت سلول جلوگیری می‌کنند. کاهش آهن هم یکی از عوامل ایجاد سرطان و پیری است و بنابراین باید از مواد غذایی با آهن زیاد استفاده کرد.

5 1000
ارسال شده در 24 شهریور 1395 توسط با موضوع پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • همه خطرات و مضرات عمل وازکتومی
  • عوارض و تاثیرات رفلاکس معده بر روی صدا
  • جلوگیری از خستگی چشم ها مقابل کامپیوتر با این کارها
  • خوراکی هایی که دشمن سرسخت سرطان هستند
  • پرهیز از شیرینی خامه ای آلوده به رنگ‌ های شیمیایی
  • اتفاقات پس از خارج شدن روح از کالبد انسان
  • اگر از سوسیس کالباس استفاده می کنید ، این مطلب را بخوانید
  • از جمله فواید مقاربت برای یک زن باردار
  • محبوبترین ها

  • سرطان دهانه رحم را چگونه تشخیص دهیم
  • اگر قصد دارید بعد از 35 سالگی باردار شوید ، توجه کنید
  • آندروپوز در مردان – علائم و درمان
  • افزایش دانستنی های جنسی با این کارها
  • صحبت های متخصص ارورلوژِی در مورد کاندوم
  • بهترین زمان برای داشتن رابطه جنسی با همسر چه وقت است؟
  • فرق رابطه جنسی سالم با رابطه جنسی غیرمتعارف
  • چگونه در همسر داری موفق باشیم
  • رپورتاژ

  • اکو قلب جنین چیست ؟
  • مرکز تصویر برداری مهر ایرانیان
  • ارائه پیشرفته ترین خدمات دندانپزشکی توسط دکتر راه انجام
  • بیماری های پستان (اعمال جراحی-کنترل و بررسی توده ها و سرطان پستان)
  • لیفت صورت با نخ توسط دکتر فرزاد حسینی
  • ارکید
    دندانپزشکی دکترسلام
    کلینیک صدف

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
    x