old-things

اگر به اطرافمان نگاهی بیندازیم در میابیم که در منزل خود اشیائی داریم که ارزش مادی چندانی ندارند ولی برای ما فوق العاده با ارزش هستند؛ به نظر شما علت این ارزش گذاری روی وسایل بلااستفاده چیست؟ با توجه به تحقیقات جدید محققان دانشگاه نیوهمپشایر، افرادی که با دریافت عشق و محبت از جانب دیگران احساس امنیت می‌کنند، ارزش مادی کمتری برای اموال‌شان قائل هستند.

 

با توجه به تحقیقات جدید محققان دانشگاه نیوهمپشایر، افرادی که با دریافت عشق و محبت از جانب دیگران احساس امنیت می‌کنند، ارزش مادی کمتری برای اموال‌شان قائل هستند. این تحقیق که توسط ادوارد لمای، استاد روانشناسی دانشگاه UNH و همکارانش در دانشگاه ییل به انجام رسیده، در ژورنال روانشناسی تجربی منتشر شده است. به گفته محققان، افزایش امنیت بینافردی باعث کاهش ارزش‌گذاری مالی روی اموال می‌شود.
لمای و همکارانش دریافتند افرادی که محبوب دیگران هستند و در جمع‌های مختلف پذیرفته می‌شوند، ارزش مادی کمتری برای اموال خود قائل‌اند. در این پژوهش، محققان به بررسی ارزش‌گذاری افراد بر روی اموالی مانند پتو و قلم پرداختند. در برخی موارد، افرادی که احساس امنیت نمی‌کردند، روی یک آیتم قیمتی پنج برابر بیشتر از افرادی گذاشته بودند که احساس امنیت داشتند.
افراد به این دلیل روی اموال‌شان ارزش می‌گذارند که مایه آسایش خاطر و راحتی‌شان را فراهم می‌آورد. اما آنچه محققان دریافتند، حاکی از این بود که محبوبیت و پذیرش عام در جمع‌های مختلف به فرد حس امنیت و آرامش خاطر می‌بخشد. از این رو، دیگر نیازی به ارزش‌گذاری مالی روی اموال فردی نخواهد بود.
محققان معتقدند که نتایج مطالعه به افراد مبتلا به اختلال احتکار کمک خواهند کرد.
این یافته‌ها علت وابستگی افراد به اموال بلااستفاده خود را توجیه می‌کند. به همین دلیل است که بسیاری از اعضای یک خانواده روی چند وسیله خاص که به آن احساس دلبستگی دارند، دعوا می‌کنند. اموال به ارث رسیده نیز ارزش مادی به‌خصوصی برای افراد دارند. چون ترس از مرگ، امنیت شخصی فرد را تهدید می‌کند.
منبع: الو دکتر