فواید روغن ماهی فواید اوگا3 عوارض غذاهای پرچرب علت دیابت جلوگیری از چربی خون پیشگیری از دیابت

همه ی ما ایرانی ها عاشق غذاهای روغنی و پرچرب هستیم؛ از قضا خوراکی هایی دوست داریم که درون آن پر از روغن باشد، به طور مثال قرمه سبزی و ماهیچه گوسفندی در بین ما بیسار پرطرفدار است. ولی این غذاها به شدت به سلامت کامل بدن آسیب میرساند و سیستم بدنی ما را دچار مشکل میکند؛ این مشکلات شامل اضافه‌وزن، افزایش میزان کلسترول و مقاومت انسولین است. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که مکمل‌های روغن ماهی این قدرت را دارند که از اثرات زیان‌بخش رژیم غذایی با چربی بالا مانند بروز دیابت نوع ۲ پیشگیری کند.

 

قدرت روغن ماهی
طی سال‌های اخیر، روغن ماهی  به عنوان نوشدارویی برای اکثر بیماری‌ها شناخته شده است و شواهد و مدارک زیادی دال بر قابلیت آن در کاهش وزن، افزایش قدرت زایایی و باروری، بهبود سلامت پوستی و افزایش انرژی وجود دارد.
روغن ماهی سرشار از زنجیره بلندی از اسیدهای چرب چندگانه اشباع‌نشده امگا۳ بوده که شامل ایکوزاپنتاانوییک اسید و دوکوزاهگزاانوییک اسید است؛ گفته می‌شود که این دو اسید باعث افزایش میزان حساسیت و مقاومت انسولین شده و دارای اثراتی ضدالتهابی و کاهنده لیپید و کاهش وزن بدن است.
در این زمینه محققان به مدت ۴ هفته و طی رژیمی که شامل میزان بالای چربی و روغن ماهی بود، به موش‌های آزمایشگاهی، مکمل‌های روغن ماهی دادند. زمانی که این برنامه رژیمی به پایان رسید، آنها نمونه‌های چربی بدن موش‌ها را جمع‌آوری و آزمایش کردند. نمونه‌ها با نمونه‌های چربی موش‌هایی مقایسه شد که رژیم غذایی با چربی بالا بدون روغن ماهی داشتند.
از طرفی این تیم تحقیقاتی تعدای از عوامل را مورد بررسی قرار داد که روی متابولیسم تأثیرگذار بودند، عواملی هم‌چون مقاومت انسولین و رسوب چربی ناشی از نواحی مختلف بدن. همانطور که انتظار می‌رفت، رژیم غذایی با چربی بالا منجر به تغییرات بارزی در تعدادی از مسیرها شد؛ این مسیرها شامل جذب گلوکز و ترشح آدیپونکتین، عامل آلفای بافت‌مردگی تومور، اینترلوکین-۶ ، لیپولیز و ترشح سیتوکینن پیشاالتهابی بود.
با همه این‌ها، دامنه تغییرات و اصلاحات متابولیسمی در موش‌هایی که از مکمل‌های روغن ماهی استفاده کرده بودند افزایش یافت. به عبارت دیگر، اثرات منفی متابولیسمی که توسط مصرف چربی بالا ایجاد شده بود توسط روغن ماهی متوقف شد. یکی از محققان این تحقیق می‌گوید: «تحقیق ما نشان می‌دهد که مکمل‌های روغن ماهی را می‌توان همراه با سایر استراتژی‌های موجود در این زمینه در قالب روشی پیشگیرانه برای مقاومت انسولین و چاقی به کار برد.»
منبع: الو دکتر

امتیاز بدین ! 1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز
Loading...
ارسال شده در 31 شهریور 1395 توسط دکتر سلام با موضوع پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • در سرطان پستان ماهی تا چه حد تاثیر دارد
  • صرع مادر و هشدارهای آن برای جنین
  • اخبار خوشحال کننده درمورد درمان هپاتیت نوع C
  • اهمیت مصرف کربوهیدرات ها برای لاغری
  • باید و نباید های تغذیه ای مبتلایان به عارضه سلیاک
  • رفع دردهای مزمن بدن با کمک علم روانشناسی
  • شناخت بیشتر درباره ساختار دندان
  • فتق و مهمترین راههای درمانی آن
  • محبوبترین ها

  • 10 درصد کودکان اچ‌آی‌وی مثبت، هر گز به ایدز مبتلا نخواهند شد
  • کدام انتخاب؟ قهوه در مقابل چای
  • قند بلندتر شدن بصورت طبیعی،چطور؟
  • سلامت قلب و کبد در گرو این کار
  • مراقب ویروس خطرناک زیکا باشید
  • دفع سموم از دستگاه گوارش با این مواد
  • عوامل جانبی تاثیرگذار بر پوکی استخوان
  • مطالبی مهم و پر فایده در زمینه حمله قلبی
  • رپورتاژ

  • مریم جواهریان، متخصص روانشناسی سلامت و استادیار دانشگاه
  • فیزیوتراپی- راه حلی برای بهبود حرکت
  • اپتی ویژن، درمان نوین خستگی چشم
  • بهترین راه حل برای افراد پرمشغله جهت تناسب اندام
  • چشمانی زیبا و گیرا با پپتیدها!
  • الو دکتر

    دکتر هومن عشقی
    تلگرام دکتر سلام
    نخ دندان ارکید
    رفع جای نیش حشرات با استفاده از کرم های مختلف
    محبوبیت داروهای گیاهی در بین بیماران قلبی

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است