فست فود روغن سرخ کردنی روغن خوراکی روغن

متاسفانه برخی از فست فود ها به علت رعایت نکردن مواردی مانند استفاده مکرر از روغن های سرخ کردنی و حرارت دهی این روغن ها برای استفاده مجدد و سود دهی بیشتر موجب بسیار از بیماری ها و در خطر افتادن سلامتی افراد می شود به همین دلیل سازمان غذا دارو نسبت به استفاده چنین مواد غذایی هشدار داد.

به گزارش همشهری آنلاین، مهندس وحیده شایگان با اشاره به تأثیرحرارت دهی و استفاده مجدد بر کیفیت، سلامتی و ایمنی روغن‌های خوراکی، گفت: در این میان نقش روغن‌ها وچربی‌ها در تغذیه انسان یکی از مهمترین زمینه‌های مورد بررسی در علم تغذیه بوده است.

این کارشناس افزود: فوائد وخطرات ناشی از مصرف چربی‌های خوراکی همواره در منابع علمی ورسانه‌های جمعی مطرح می‌شود، اهمیت این گروه از مواد غذایی به گونه ای است که نه تنها از دیدگاه سلامت بلکه از جنبه‌های تجارت جهانی نیز اهمیت فوق العاده ای دارد.

شایگان با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر، شاهد تغییرات وسیعی در سبک زندگی و نحوه تغذیه مردم هستیم، افزود: تمایل و گرایش جوانان به مصرف غذاهای آماده ، چرب و یا سرخ شده در روغن‌های خوراکی وضعیت جدیدی را رقم زده به گونه ای که مصرف روغن‌های خوراکی در دهه اخیر چندین برابر شده است و به تبع آن تولید جهانی اینگونه محصولات همچنان رو به افزایش است.

کارشناس مواد غذایی گروه روغن‌های خوراکی اداره کل نظارت بر فراورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: روغن‌های گیاهی در مقایسه با روغن‌های حیوانی به دلیل عاری بودن آن‌ها از کلسترول و همچنین پائین بودن میزان اسیدهای چرب اشباع و بالا بودن اسیدهای چرب غیر اشباع ، برای مصرف سالم‌تر بوده و قابل توصیه است با این وجود امروزه مصرف غذاهای سرخ شده در سرتاسر دنیا به ویژه در کشورهای در حال توسعه به شدت رو به افزایش است

شایگان تاکید کرد: متأسفانه دریافت اسیدهای چرب اکسید شده از طریق مواد غذایی در روغنی که به کرات مورد استفاد ه قرار می‌گیرد ، نیز افزایش یافته و خود به تهدیدی برای سلامتی مصرف کنندگان تبدیل شده است .

وی اظهار کرد: متأسفانه عرضه کنندگان اینگونه مواد غذایی به دلیل افزایش قیمت جهانی روغن‌های خوراکی به منظور صرفه جویی و سودجویی به استفاده نادرست از روغن‌های خوراکی در سطح عرضه مبادرت می‌کنند.

این کارشناش گفت: زمانی‌که روغن سرخ کردنی در دمای بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد ،هیدرو پراکسید ها و آلدئیدها تشکیل می‌شود و این مواد و ترکیبات سمی به سهولت جذب غذا شده و نهایتا” پس از جذب در دستگاه گوارش وارد سیستم گردش خون می‌شوند.

شایگان افزود: پژوهشگران در گزارش‌های علمی به افزایش قابل ملاحظه فشارخون پس از مصرف غذاهای سرخ شده در روغن‌های همچون سویا و پالم که چندین بار مورد استفاده قرار گرفته اند ، اشاره کرده اند و اخیرا” تغییرات ماده ژنتیکی و غیر طبیعی شدن ژن‌ها و نیز اختلالات بافت شناسی نیز گزارش شده است.
منبع:همشهری

امتیاز بدین ! 1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز
Loading...
ارسال شده در 27 شهریور 1395 توسط دکتر سلام با موضوع اخبار پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • به سرطان روده بزرگ یا دیابت مبتلا هستید؟پس به برنج قهوه ای دقت بیشتری کنید
  • اگر به دیابت اهمیت ندهیم ….
  • عادت به مصرف غذاهای نمکی در اطفال
  • علائم و نشانه های استرس در بدن
  • با مصرف آنتی اکسیدان های طبیعی کبد خود را درمان کنید!
  • اطلاعاتی راجع به عصب کشی دندان
  • دستیابی به اطلاعات جالب و مفید از قلب جنین
  • مشکلات شیردهی برای مادران با دیابت چه شباهتی دارد
  • محبوبترین ها

  • سرکوب چربی های قهوه ای و از بین بردن دیابت
  • دیابت،علامت هشدار اولیه برای سرطان لوزالمعده
  • استرس از نوع دیابتی
  • مردمک‌ سنج پوشیدنی و تشخیص به موقع بیماری دیابت
  • آیا رژیم پر پروتئین واقعاً به کاهش وزن کمک میکند؟
  • برای کمک به مدیریت دیابت نظارت تمام وقت بر قند خون
  • دیابت روزی صد و سه ایرانی را به کام مرگ می برد!
  • ساخت دارویی برای تنظیم دیابت نوع ۲
  • رپورتاژ

  • همه چیز درباره کم‌خونی
  • مریم جواهریان، متخصص روانشناسی سلامت و استادیار دانشگاه
  • چگونه دندانهای سالمتر و قوی‌تر داشته باشیم؟
  • لبخندی دلنشین و جذاب
  • بیماری های پستان (اعمال جراحی-کنترل و بررسی توده ها و سرطان پستان)
  • الو دکتر

    دکتر هومن عشقی
    رفع جای نیش حشرات با استفاده از کرم های مختلف
    تلگرام دکتر سلام
    محبوبیت داروهای گیاهی در بین بیماران قلبی
    نخ دندان ارکید

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است