img1244205310

سینوزیت در اثر گرفتگی حرفه های بینی به وجود می آید که مملو از هوا هستند و ممکن است با چرک یا هر ماده مخاطی دیگری پر شوند. این بیماری فرد را بسیار آزار می دهد و موجب سر درد های خسته کننده ای می شود. باد می تواند محرک خوبی برای شروع این درد ها باشد.

یکی از علل شایع سینوزیت، عفونت است. در واقع اکثر موارد مربوط به سینوزیت حاد به شکل سرماخوردگی معمولی آغاز می‌شود.

 

سینوزیت یک اصطلاح برای توصیف تورم یا التهاب در سینوس‌هاست که پشت، بالا و بین چشم‌ها قرار دارند. از نشانه‌های سینوزیت می‌توان به احساس درد یا فشار روی صورت، به ویژه در اطراف بینی و چشم‌ها، بوی بد دهان، از دست دادن حس بویایی، سردرد، تب، ضعف یا احساس خستگی، گلودرد و سرفه اشاره کرد.
عفونت سینوسی
یکی از علل شایع سینوزیت، عفونت است. در واقع اکثر موارد مربوط به سینوزیت حاد (یعنی سینوزیتی که کمتر از ۴ هفته ادامه داشته باشد) به شکل سرماخوردگی معمولی آغاز می‌شود.
آناتومی عفونت سینوسی
سینوس‌ها، فرورفتگی‌های توخالی‌ در جمجمه شما هستند که با غشای مخاطی پوشانده شده‌اند. این مخاط به طور طبیعی به درون مجراهای بینی و بیرون از آن و یا در پشتِ گلو خالی شده و متورم می‌شود، اما زمانی که بیماری‌هایی مانند ویروس سرماخوردگی منجر به ایجاد مخاط زیاد یا التهاب غشاهای مخاطی شوند، این فرآیند دچار اختلال می‌شود.
سینوس‌های شما ممکن است بسته شوند و جریان هوا در حفره‌های سینوسی هم ممکن است آن را دچار گرفتگی کنند. این بیماری‌ها برای رشد باکتری بسیار مناسب‌اند. در واقع ویروس یک سرماخوردگی عادی به همین شکل می‌تواند سبب عفونت باکتریایی سینوسی شود. در این مسیر، سیستم ایمنی شما از مبارزه با ویروس سرماخوردگی خسته شده و همین مسئله شروع به کار و پیشروی عفونت باکتریایی را ساده‌تر خواهد کرد.
بسیاری از افراد اغلب سینوزیت را با سرماخوردگی شدید اشتباه می‌گیرند و این مسئله زمانی قابل درک و تشخیص است که بدانید اکثر موارد مربوط به سینوزیت در قالب سرماخوردگی ساده آغاز شده و وقتی شدید شد منجر به سینوزیت می‌شود.
چطور می‌توان از بروز عفونت سینوسی پیشگیری کرد؟
شما می‌توانید با نوشیدن آب زیاد به منظور جلوگیری از تبدیل یک سرماخوردگی ساده به عفونت سینوسی، مخاط خود را رقیق و آبکی نگه دارید تا راحت‌تر تخلیه شود. با استفاده از دستگاه رطوبت‌ساز هم می‌توانید این کار را انجام دهید. برخی متخصصان توصیه می‌کنند زمانی که سرما خوردید، به منظور پیشگیری از بروز عفونت سینوسی از داروهایی از نوع دکونژستانت استفاده کنید.
از داروهای دکونژستانت می‌توان سودوافدرین و اسپری‌های بینی مانند آفْرین (اُکسی‌متازولین) را نام برد. نشستن و پرواز در هواپیما زمانی که سرما خورده‌اید می‌تواند خطر پیشروی سینوزیت شما را افزایش دهد. علاوه بر این، اگر سرماخوردگی‌تان خیلی شدید بود و یا در سایر فعالیت‌هایی شرکت کرده باشید که با تغییرات زیادی در ارتفاع همراه باشد، در معرض خطر ترومای فشاریِ گوش‌ها یا سینوس‌ها خواهید بود.
برخی تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده از لاواژ بینی برای شستشوی آن در کاهش تعداد عفونت‌های سینوسی‌‌تان بسیار مؤثر است. با این حال، حداقل در یک تحقیق نتایجی خلاف این مسئله ثابت و مشخص شده است که استفاده از لاواژ بینی، خطر پیشروی سینوزیت را افزایش خواهد داد.
درمان عفونت سینوسی
زمانی که سرماخوردگی شدت پیدا کرده و به سینوزیت حاد تبدیل می‌شود، باید با آنتی‌بیوتیک خود را درمان کنید. اگر علائم سرماخوردگی شما از جمله درد و فشار صورت، سردرد، دندان‌درد و یا سایر علائم مربوط به سینوزیت باشد درمان طولانی آن تنها باعث درد و رنج بیشترتان خواهد شد.
عفونت‌های قارچی سینوس
احتمال دارد که سینوس‌های شما با قارچ، عفونی شود. عفونت‌های قارچی سینوسی اغلب به حالت مزمن در آمده و درمان آنها دشوار است. عفونت سینوسی را زمانی مزمن تشخیص می‌دهند که علائم آن سه تا چند ماه ادامه داشته باشد. عفونت‌های قارچی به جراحی سینوس‌ها نیاز دارند تا درمان شوند. جراحی سینوس با استفاده از دستگاه اندوسکوپ انجام می‌شود که لوله بلندی به همراه یک دوربین کوچک در انتهای آن است. زمانی که اندوسکوپ را به داخل بینی فرو می‌کنند، جراح می‌تواند داخل سینوس‌ها را ببیند و حفره‌های سینوس را تمیز کند.
مواد عفونی، مخاط بیش از حد، هر نوع آسیب یا بافت‌های معیوب و یا تومورهای غیرعادی مانند پولیپ‌های بینی در این جراحی برداشته می‌شود. زمانی که سینوس‌ها تمیز شده و بار دیگر تخلیه شدند، هر نوع عفونت باقیمانده به خودیِ خود از بین رفته و خوب خواهد شد.