edema1
چرا پاهایمان گاهی اوقات ورم می کنند دلایل مهم برای بروز این مشکل در پا چیست ؟ایجاد فرو رفتگی با فشار دادن انگشت روی پا خبر از ایجاد ورم در آن میدهد مشکلات کلیوی قلبی و عروقی در بدن باعث ورم پاها می شود می خواهیم با درمان های گیاهی برای رفع این عارضه آشنا شویم با ما همراه باشید .

برای خیلی از ما شاید پیش آمده باشد که بعد از پیاده روی طولانی احساس سنگینی در پاهایمان کرده باشیم و در این حالت ورم پا به وجود می آید و گاهی هم پیش میاد که فکر میکنیم پایمان بزرگتر از حد معمول شده است، شاید این عرضه زیاد برایمان اهمیت خاصی نداشته باشد اما باید بدانیم ممکن است در آینده برایمان بیماری بوجود بیاورد. در ادامه مطلب به درمان طب سنتی ورم پا خواهیم پرداخت.

ورم پا به دلیل تجمع مایعات در بافت‌های پا به وجود می‌آید و در واقع حبس آب در اعضای بدن است. ۶۰ درصد بدن ما از آب تشکیل شده و این آب قسمتی از فواصل داخل و خارج سلولی را فرا گرفته است. وقتی که عروق بیش از اندازه آب را به سمت خود بکشند، ابتدا این موضوع باعث حبس آب در عروق و بعد از آن ورم می‌‌شود. سیستم‌های مختلفی در بدن انسان وظیفه‌ی نگهداری تعادل مایعات را به عهده دارند. از جمله این سیستم‌ها، سیستم گردش خون، سیستم لنفاتیک و کلیه‌ها هستند. وجود مشکل در این سیستم‌ها می‌تواند منجر به ورم پا شود. نیروی جاذبه هم می‌تواند به تجمع مایعات در پاها، به خصوص هنگام ایستادن یا نشستن طولانی منجر شود.

نوع تغذیه و فعالیت بدنی در بروز این ناراحتی نقش بسزایی دارد. جالب است بدانید راه رفتن با پای برهنه روی شن‌‌های خشک ساحل، ماساژ دادن و کشیدن آرام ماهیچه‌‌های داخلی، ریختن آب خنک و پوشیدن جوراب‌های کشی فشرده (در صورتی که کارتان ایستاده است) می‌‌تواند باعث کاهش میزان ورم شود، درحالی که زندگی در نواحی خیلی گرم، پوشیدن کفش‌‌های تنگ یا پاشنه بلند، داشتن اضافه وزن و مصرف برخی داروها مانند استروژن، کورتیکویید و… می‌تواند این مشکل را شدیدتر کند. برای درمان ورم پا باید به کمک نسخه‌های دارویی آب را خشکاند.
علایم

یکی از نشانه‌‌های ابتلا به ورم، ایجاد فرو رفتگی با فشار دادن انگشت روی موضع یا بزرگ شدن پا در روزهای گرم یا ساعات پایانی روز است.
دلایل ایجاد کننده‌ی ورم پا

ورم پا به علت تجمع مایعات، در شرایط زیر دیده می‌شود:

*نارسایی حاد یا مزمن کلیه

*کاردیومیوپاتی(بیماری بافت قلب)

*بی‌کفایتی مزمن وریدی (مشکلات وریدهای پا که خون را به قلب باز می‌گردانند)

*درمان‌های هورمونی مانند مصرف استروژن

*افزایش فشارخون به علت بارداری

*سیروز کبدی(هپاتیت، کبد چرب و الکلیسم)
علایم پیش از قاعدگی

*مصرف برخی داروها مانند داروهای ضدافسردگی، دیابت و فشار خون بالا(مانند داروهای مسدود کننده‌ی کانال کلسیم) و داروهای ضدالتهابی غیر استروییدی

*نشستن و ایستادن طولانی مدت به خصوص در هوای گرم

*لخته‌ی خون در رگ‌های پا

*واریس

*مصرف بیش از حد نمک

*اختلالات مربوط به گره‌ها و مجاری لنفاوی
درمان‌های طب سنتی

– جعفری گیاهی ادرارآور است که می‌تواند در بهبود ورم پا نقش موثری داشته باشد. دو قاشق غذاخوری برگ جعفری خشک را در یک فنجان آب جوش بریزید و ۱۰ دقیقه صبر کنید. از این دم کرده سه فنجان در روز بنوشید. همچنین می‌توانید این گیاه را همراه غذا یا با سالاد مصرف کنید.

– خاصیت مدر گیاه قاصدک، آب اضافه‌ی بدن را دفع می‌کند و درنتیجه ورم پا از بین می‌رود. می‌توانید برای جلوگیری از احتباس آب این گل را به صورت دم کرده مصرف کنید.

-ژینکو گیاهی است که به گردش خون در پاها کمک می‌کند و میزان احتباس آب در پاها را کاهش می‌دهد. البته اگر دچار مشکلات مرتبط با گردش خون هستید ، بهتر است قبل از مصرف این گیاه با متخصص گیاهان مشورت کنید.

– قرار دادن پا در آب نعناع، خستگی و ورم پا را از بین می‌برد. برای استفاده از این گیاه، دو تشت، یکی حاوی آب گرم و کمی روغن نعناع و دیگری حاوی آب سرد و روغن نعناع آماده کنید. ابتدا پا را در تشت آب سرد و پس از یک دقیقه در آب گرم قرار دهید.

– دو قاشق غذاخوری نمک را در آب گرم حل کنید و ۱۵ دقیقه پای خود را در این محلول قرار دهید. نمک ممکن است پوست شما را خشک کند، بنابراین بهتر است بعد از این کار از کرم مرطوب کننده استفاده کنید.

– به مقدار مساوی آب و سرکه را به مقدار مساوی مخلوط و گرم کنید. پارچه ای را در این محلول خیس کنید و سپس آن را فشار دهید تا مایع اضافی بیرون بریزد. پارچه را دور پای خود بپیچید و به مدت پنج دقیقه نگه دارید. این کار را سه بار در روز تکرار کنید.

– ۱۰۰ گرم برگ تازه یا خشک سوسنبر را در یک تشت آب گرم بریزید و بعد از ۱۲ دقیقه پاهای خود را در آن گذاشته و ماساژ دهید. این کار را هر روز به مدت یک هفته ادامه دهید تا ورم پاها از بین برود .

– یک قطعه خیار را روی پای‌تان بگذارید و آن را با یک پارچه‌ی نخی ببندید. خیار آب اضافی بدن را جذب و ورم را درمان می‌کند.

– آب کدو مسمایی خام برای ورم و درد پاها مفید است. می‌توانید از این عصاره روزی سه فنجان میل کنید.

– دانه و شیره‌ی زیره برای تسکین درد پا مفید است.

– تخم و برگ ریحان را بکوبید و روی ساق پا بمالید. این کار ورم ساق پاها را برطرف می‌کند.

– پای خود را با روغن خردل گرم ماساژ دهید.

– مصرف چغندر، کاهو، گوجه فرنگی، کنگرفرنگی، مارچوبه و هویج برای افراد دچار ورم مفید است.
توصیه‌های مهم

– نمک باعث افزایش تجمع آب در بدن می‌شود و ورم به وجود می‌آورد، بنابراین از مصرف غذاهای شور بپرهیزید. غذاهای کنسرو و فرآوری شده، آجیل شور و سس‌ها که مقدار زیادی نمک دارند نیز مضر هستند.

– کاهش وزن اضافی بدن در افراد چاق، در بهبود ورم پا موثر است.

– مصرف غذاهای چرب را کاهش دهید، زیرا این غذاها مانع سهولت جریان خون می‌شوند.

– قرار دادن پاها در آب سرد به مدت ۱۵ دقیقه از ورم آن‌ها جلوگیری می‌کند.

– آب زیاد بنوشید.

– هنگامی که دراز می‌کشید پای خود را بالاتر از سطح قلب ببرید و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در همان حال بمانید. این کار را سه تا چهار بار در روز انجام دهید.

– جوراب بپوشید. اندازه و سفتی جوراب‌ها باید بر اساس میزان ورم باشد. اگر ورم پا زیاد باشد، باید از پوشیدن جوراب‌های بسیار تنگ خودداری کنید.

– از کفش مناسب و اندازه‌ی پای‌تان استفاده کنید.

– این کار به طور منظم ورزش کنید باعث بهبود گردش خون می‌شود. یکی از بهترین ورزش‌ها، شناست زیرا هیچ گونه فشاری روی پاها وارد نمی‌کند.

– یوگا هم باعث بهبود گردش خون می‌شود و برای درمان ورم خوب است.

– برای جلوگیری از ورم پاها در نشستن‌های طولانی‌مدت، هر یک تا دو ساعت بلند شوید و کمی راه بروید.

نیک و نو