مواد غذایی آسیب‌رسان مصرف لبنیات پرچرب قند و شکر درمحصولات غذایی ابتلا به بیماری‌های واگیر آبمیوه‌های صنعتی

 

آیا آبمیوه های طبیعی موجود در بازار که به این نام فروخته می شوند واقعا طبیعی هستند آب شکر و افزودنی های مجاز در این آبمیوه ها زیاد است کنسانتره و پوره میوه چند درصد از این آبمیوه ها را فراگرفته است تفاوت این آبمیوه های صنعتی با آبمیوه های طبیعی در چیست؟علت تفاوت قیمت برخی آبمیوه ها در چیست؟

 

خیلی از ماها شاید روزانه آب میوه های بسته بندی و پاکتی با طعم های مختلفی مصرف کنیم، اما شاید این سوال در ذهن ما بوجود بیاید که چند درصد و به چه میزانی از این آب میوه ها طبیعی هستند؟ آیا مواد استفاده شده در آنها برای بدن ما ضرر دارد؟
آب میوه های بسته بندی مفیدند؟

دکتر عزیزاله زرگران، عضو هیات علمی و مدیر دفتر ارتباط با صنعت انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور: امروزه در بازار آب میوه، مصرف کنندگان با عبارات از جمله آب میوه طبیعی، نکتار و نوشابه بدون گاز روبرو هستند که از نظر قیمتی نیز با یکدیگر متفاوتند. اما بد نیست بدانیم تفاوت عبارات مذکور در چیست؟
نوشابه‌ های میوه‌ای

از رقیق کردن کنسانتره و پوره میوه ها با افزودن آب شکر و افزودنی های مجاز بدست می آید. بدست می آید. دارای حداقل ۲۰ درصد میوه محتوی بوده و در مورد آبمیوه های ترش حداقل ۵ درصد میوه محتوی را شامل می شود.
نکتار: محصولی است که از رقیق کردن کنسانتره و پوره میوه ها با افزودن آب شکر و افزودنی های مجاز بدست می آید. دارای حداقل ۵۰ درصد میوه محتوی می باشد.
آب میوه(۱۰۰ درصد طبیعی)

شامل آبمیوه های ۱۰۰ درصد تهیه شده از میوه تازه و یا آبمیوه های حاصل از رقیق کردن کنسانتره با آب خالص (بدون شکر یا دارای مقدار کمی شکر در آبمیوه های ترش مانند آب انار و آلبالو) هستند که بعد از پاستوریزاسیون و بسته بندی به بازار عرضه می‌شود.
شربت میوه

فراورده ایست نوشیدنی که از مخلوط کردن کنسانتره با آب و شکر و افزودنی های مجاز (شامل نگهدارنده) در غلظت بالا تهیه می شود و جهت مصرف به نسبت معین با آب آشامیدنی رقیق می شود.
تا اینجا و در این محصولات خبری از رنگ مصنوعی نیست. اما آب میوه های سنتتیک، آبمیوه هایی هستند که حاوی مواد افزودنی رنگ ها و مواد طعم دهنده مصنوعی و مواد نگهدارنده غیر مجاز هستند و برای سلامتی بسیار مضر می‌باشند.
بنا بر تفاوت در محتوای میوه، قیمت آب مـیوه ها متفاوت خواهد بود. لذا معمولا “آب میوه طبیعی” گرانترین و باکیفیت‌ترین آب میوه بسته بندی خواهد بود. نکته مهم دیگر، غلظت آب میوه هاست که نباید موجب ایجاد این باور شود که آب میوه‌های غلیظ تر حتما با کیفیت تر هستند.
زیرا این غلظت توسط صمغ های مورد استفاده در صنایع غذایی تامین می‌شوند که ضرری برای مصرف کننده ندارند، اما این به معنای حضور آب میوه بیشتر در محصول نیست. مثال بارز این موضوع، محصول معروفی است که در قوطی فلزی عرضه می شود و دارای تکه های میوه است، اما از نظر تغذیه‌ای دارای ارزش کمتری نسبت به آب میوه طبیعی و حتی نکتار است.

گیاه یاب

5 1000
ارسال شده در 30 شهریور 1395 توسط با موضوع عمومی

پیشنهاد سردبیر

  • مهارت خواندن چیست و چگونه میتوان بهتر مطالعه کرد؟
  • معتاد شدن به قهوه و عوارض جانبی ان
  • آیا لباس ابریشمی، اگزمای کودکان را بهبود می بخشد؟
  • آیا امکان دارد دیابت ۲ به ۱ تبدیل شود؟
  • کدام مشکلات پوستی در ایرانی ها شایع تر است
  • معایب و مزایای مصرف تخم مرغ
  • سرگیجه با اختلال در گوش میانی
  • شدت یافتن بیمار یهای ریوی در این فصل
  • محبوبترین ها

  • تکنیک جالب برای عمل بینی
  • نشانه های اوتیت میانی
  • ابتلا به رو ماتیسم قلبی با این نوع گلو درد
  • بررسی نشانه های بارز برای کم شنوایی
  • توصیه های پزشک برای درد گوش
  • عفونت و تاثیر آن بر روی بینی
  • برای رفع درد در گوش به سراغ طب سنتی رفته ایم
  • گوش مورچه ای
  • رپورتاژ

  • مرکز تخصصی دندانپزشکی دکتر سید سعید هاشمی
  • چرا محصولات ارگانیک استفاده کنیم؟
  • بهترین کلینیک تخصصی کاشت مو کدام است ؟
  • کلینیک دندانپزشکی و زیبایی دکتر علیرضا نوروزعلی
  • لبخندی دلنشین و جذاب
  • الو دکتر

    دکتر هومن عشقی
    سرطان های لب و دهان با مصرف ناس
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما