100-natural-juice-packaging-4

 

آیا آبمیوه های طبیعی موجود در بازار که به این نام فروخته می شوند واقعا طبیعی هستند آب شکر و افزودنی های مجاز در این آبمیوه ها زیاد است کنسانتره و پوره میوه چند درصد از این آبمیوه ها را فراگرفته است تفاوت این آبمیوه های صنعتی با آبمیوه های طبیعی در چیست؟علت تفاوت قیمت برخی آبمیوه ها در چیست؟

 

خیلی از ماها شاید روزانه آب میوه های بسته بندی و پاکتی با طعم های مختلفی مصرف کنیم، اما شاید این سوال در ذهن ما بوجود بیاید که چند درصد و به چه میزانی از این آب میوه ها طبیعی هستند؟ آیا مواد استفاده شده در آنها برای بدن ما ضرر دارد؟
آب میوه های بسته بندی مفیدند؟

دکتر عزیزاله زرگران، عضو هیات علمی و مدیر دفتر ارتباط با صنعت انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور: امروزه در بازار آب میوه، مصرف کنندگان با عبارات از جمله آب میوه طبیعی، نکتار و نوشابه بدون گاز روبرو هستند که از نظر قیمتی نیز با یکدیگر متفاوتند. اما بد نیست بدانیم تفاوت عبارات مذکور در چیست؟
نوشابه‌ های میوه‌ای

از رقیق کردن کنسانتره و پوره میوه ها با افزودن آب شکر و افزودنی های مجاز بدست می آید. بدست می آید. دارای حداقل ۲۰ درصد میوه محتوی بوده و در مورد آبمیوه های ترش حداقل ۵ درصد میوه محتوی را شامل می شود.
نکتار: محصولی است که از رقیق کردن کنسانتره و پوره میوه ها با افزودن آب شکر و افزودنی های مجاز بدست می آید. دارای حداقل ۵۰ درصد میوه محتوی می باشد.
آب میوه(۱۰۰ درصد طبیعی)

شامل آبمیوه های ۱۰۰ درصد تهیه شده از میوه تازه و یا آبمیوه های حاصل از رقیق کردن کنسانتره با آب خالص (بدون شکر یا دارای مقدار کمی شکر در آبمیوه های ترش مانند آب انار و آلبالو) هستند که بعد از پاستوریزاسیون و بسته بندی به بازار عرضه می‌شود.
شربت میوه

فراورده ایست نوشیدنی که از مخلوط کردن کنسانتره با آب و شکر و افزودنی های مجاز (شامل نگهدارنده) در غلظت بالا تهیه می شود و جهت مصرف به نسبت معین با آب آشامیدنی رقیق می شود.
تا اینجا و در این محصولات خبری از رنگ مصنوعی نیست. اما آب میوه های سنتتیک، آبمیوه هایی هستند که حاوی مواد افزودنی رنگ ها و مواد طعم دهنده مصنوعی و مواد نگهدارنده غیر مجاز هستند و برای سلامتی بسیار مضر می‌باشند.
بنا بر تفاوت در محتوای میوه، قیمت آب مـیوه ها متفاوت خواهد بود. لذا معمولا “آب میوه طبیعی” گرانترین و باکیفیت‌ترین آب میوه بسته بندی خواهد بود. نکته مهم دیگر، غلظت آب میوه هاست که نباید موجب ایجاد این باور شود که آب میوه‌های غلیظ تر حتما با کیفیت تر هستند.
زیرا این غلظت توسط صمغ های مورد استفاده در صنایع غذایی تامین می‌شوند که ضرری برای مصرف کننده ندارند، اما این به معنای حضور آب میوه بیشتر در محصول نیست. مثال بارز این موضوع، محصول معروفی است که در قوطی فلزی عرضه می شود و دارای تکه های میوه است، اما از نظر تغذیه‌ای دارای ارزش کمتری نسبت به آب میوه طبیعی و حتی نکتار است.

گیاه یاب

ارسال شده در 30 شهریور 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع عمومی

پیشنهاد سردبیر

  • داشتن ناخن های بلند و محکم با گیاه دم اسب
  • کله پاچه چه فایده ای برای کودکان دارد
  • سبک تبیینی در رواننشاسی
  • خاصیت های فلفل سبز
  • عواقب دیر رفتن به مدرسه در آینده
  • افزایش استحکام موها
  • مشکلاتی که در زمان استفاده از مایکروویو بوجود می آید
  • بررسی عوامل تحریک کننده پراشتهایی عصبی
  • موارد مصرف سیپروفلوکساسین
  • بهداشتکاران چگونه افرادی هستند
  • آیا غذاها میتوانند سرطانزا باشند؟
  • هشدار جامعه متخصصان داخلي ايران نسبت به داروهاي لاغري
  • اصول رفتار و کنارآمدن با مردان بد خلق و خو
  • پیشگیری و پیشبرد بهزیستی هیجانی کودکان
  • دانستنی های پزشکی راجع به لوپوس
  • محبوبترین ها

  • مواد شوینده به پوست چه آسیبهایی می رساند؟
  • بهترین آرایش برای چشم های قهوه ای
  • پرطراوت تر و جوانترشدن دستها چطوری ممکن است
  • آموزش ماساژ دادن صورت
  • آموزش لوسیون تابستانی برای گزش حشرات + آفتاب سوختگی
  • لوازم آرایش ضد آب چه زیانهایی دارد
  • روغن های مناسب برای افزایش شفافیت پوست
  • آیا لوازم آرایشی مواد سمی دارند؟
  • برای جلوگیری از چرب شدن موها این شیوه ها مفیدند
  • تکنیک های ماهرانه لاک زدن
  • توصیه متخصصان پوست درباره استفاده از برق لب
  • آموزش تصویری بافت اریب
  • درمان خانگی روشن کردن لب های تیره
  • آشنایی با 6 روغن مخصوص تقویت مو
  • فرق پیدا شدن کک و مک در زنان و مردان
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است