موضوعات

10 خوراکی که بدن ما به آن محتاج است

good-food

هر کدام از ما سلیقه های متفاوتی درباره ی غذا خوردن داریم؛ ولی چیزی که حائز اهمیت است، رژیم و عادات غذایی سالم و مغذی است. همانطور که میدانید رژیم غذایی شاید مهم ترین بخش زندگی هر فرد باشد. اگر یک رژیم غذایی سالم را در پیش بگیریم می توانیم سلامت زندگی مان را تضمین کنیم. در ادامه به شما خوراکی هایی معرفی میکنیم که با در نظر داشتن آن در رژیم و عادات غذاییتان میتوانید به خودتان افتخار کنید، چون یک رژیم سالم و سرشار از آنتی اکسیدان و فیبر و دیگر مواد مغذی دارید.

زغال اخته

زغال اخته بیشترین آنتی اکسیدان را در میان ۴۰ میوه و سبزی رایج داراست. آنتی اکسیدان مولکولی جادویی است که نمی گذارد بدن میزبان آفات باشد. رنگدانه های زغال اخته که آن را به رنگ آبی کرده اند بهترین مدافع در برابر بیماری های قلبی و سرطان و کوری ناشی از بالا رفتن سن و از دست دادن حافظه است. به لطف کتکین موجود در این میوه ی معجزه آسا باکتری ها نمی توانند به دیواره مثانه بچسبند و از عفونت های ادراری جلوگیری می شود.

چه مقدار در روز مصرف کنیم؟ یک عدد میوه که معادل نصف فنجان و یا ۱۲۵ میلی گرم است در روز کافی است.

توجه کنید که زغال اخته در صورت پخته شدن ویتامین های مفیدش را از دست می دهد.

سیر

این ماده غذایی هم ضد ویروس و هم ضد قارچ و هم ضد باکتری است. خواص آنتی اکسیدانی سیر از بیماری های قلبی جلوگیری می کند و ترکیبات گوگردی این ماده جادویی توان بالقوه عالی برای مبارزه با بسیاری از بیماری ها را دارد. افرادی که بیشتر از شش حبه سیر در هفته مصرف می کنند ۵۰ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و معده و پروستات نسبت به کسانی هستند که یک عدد یا کمتر در هفته مصرف می کنند.

چه مقدار در روز مصرف کنیم؟ روزی یک عدد سیر را حتما در برنامه غذایی خود بگنجانید.

سیر را بکوبید و یا ریز ریز خرد کنید و به مدت ۱۰ دقیقه صبر کنید تا خواص درمانی آن فعال شود و سپس مصرف کنید.

روغن زیتون

روغن زیتون را تحت فشار قرار دهید و یکی از بی نظیرترین و کم خطرترین روغن های جهان را به دست بیاورید. به لطف آنتی اکسیدان فنول موجود در آن این روغن از رسوب کلسترول در دیواره شریان ها جلوگیری می کند. بزرگترین منفعت روغن زیتون افزایش کلسترول خوب (HDL) و کاهش کلسترول بد (LDL) به علت وجود چربی تک سیر نشده (monosaturated) آن است.

چه مقدار در روز مصرف کنیم؟ یک قاشق غذا خوری معادل ۱۵ میلی گرم را در مصرف روزانه تان بگنجانید.

توجه کنید که حرارت و حلال ها که برای تولید روغن های سبک استفاده می شود آنتی اکسیدان ها را از بین می برد.

کلم بروکلی

می توان کلم بروکلی را یکی از مهم ترین جنگنده های اصلی در مقابل سرطان به علت وجود ترکیبات گوگردی موجود در آن مانند سولفورافان که بوی ان را به هنگام آشپزی نیز استشمام خواهید کرد، به حساب آورد. این ترکیبات باعث می شود تا ژن های بدن را به تولید بیشتر آنزیم هایی وادار کند که ترکیبات سرطان زا را از بدن رفع می کند. هر چه بیشتر بروکلی مصرف کنید کمتر در معرض خطر ابتلا به انواع سرطان ها از سرطان پستان و ریه تا سرطان معده و روده خواهید بود.

چه مقدار در روز مصرف کنیم؟ روزی یک عدد میوه که معادل نصف فنجان و یا ۱۲۵ میلی لیتر است را در روز مصرف کنید.

کلم بروکلی را در ۳ الی ۴ دقیقه بخار پز کنید تا ترکیبات گوگردی آن آزاد شود.

ماست

ماست یک منبع کلسیم و استخوان ساز است اما مهم ترین خاصیت آن که نهفته است در وجود باکتری هایی است که با نام پروباکتری شناخته می شوند و مانع از رشد باکتری ها در روده می شوند. خوردن ماست مانع از ایجاد عفونت های قارچی واژن و عفونت ادراری و زخم معده و بیماری های التهابی روده می شود.

چه مقدار در روز مصرف کنیم؟ روزی سه چهارم فنجان یا ۱۷۵ میلی لیتر ماست کم چرب یا بدون چربی را روزانه مصرف کنید.

برای خیساندن گوشت مرغ یا ماهی برای مخلوط کردن با خرده نان به جای تخم مرغ از ماست ساده استفاده کنید.

جو دو سر

جو دوسر حاوی بتاگلوکان یک نوع فیبر محلول است که قدرت بسیار زیادی در کاهش کلسترول خون دارد. مصرف یک فنجان جو دو سر پخته شده (۲۵۰ میلی گرم) یا یک و نیم فنجان بلغور جو دو سر پخته شده بتاگلوکان کافی برای کاهش سطح کلسترول خون را فراهم می کند.

چه مقدار در روز مصرف کنیم؟ هدف ۱۰ گرم فیبر در روز است. این مقدار با پختن ۲ تا ۳ گرم جو دو سر در روز در وعده غذایی تامین می شود.

جویی را خریداری کنید که دوست دارید. جو بلغور یا پرک فرقی نمی کند.

دارچین

دارچین یکی از قدرتمند ترین ادویه هاست که خواص ضد باکتری و ضد التهابی و هم چنین جلوگیری از لخته شدن خون دارد. معروف ترین توانایی دارچین در کنترل قند خون در بیماران دیابتی است. تحقیقات نشان داده است که دارچین در غلبه به باکتری ای . کلای در میان سایر باکتری ها موفق تر بوده است.

چه مقدار در روز مصرف کنیم؟ کمتر از نصف یا یک چهارم قاشق چای خوری از این اویه می تواند کلسترول و تری گلیسیرید خون را تا ۳۰ درصد کاهش دهد.

می توانید در چای یا قهوه از این ادویه بی نظیر و خوش بو استفاده کنید.

چای سبز

چای یکی از قوی ترین منابع آنتی اکسیدانی است که در برابر بیماری های قلبی و سکته های مغزی و سرطان بدن را محافظت می کند. نوشیدن چای با کاهش کلسترول بد و همچنین جلوگیری از لخته شدن خون و بهبود عملکرد عروق باعث کاهش حمله های قلبی می شود. با نوشیدن یک الی دو فنجان چای در روز به میزان ۴۶ درصد کمتر در معرض خطر بسته شدن سرخرگ ها قرار می گیرید.

چه مقدار در روز مصرف کنیم؟ نوشیدن دو تا پنج فنجان روزانه توصیه می شود.

چای را در بین وعده های غذایی تان میل کنید تا مانع جذب آهن غذای مصرفی تان نشود.

حبوبات

حبوبات یکی از منابع غنی فیبر هستند که می تواند ۱۰ تا ۱۵ درصد خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد. چرا که به لطف فیبر بالایی که دارد مانع از جذب کلسترول و رسوب آن در دیواره رگ ها می شود. هم چنین حبوبات یکی از منابع غنی آنتی اکسیدانی هستند.

چه مقدار در روز مصرف کنیم؟ سه چهارم لیوان یا ۱۷۵ میلی گرم در روز می تواند جایگزین مناسبی برای گوشت باشد.

حبوبات دارای پروتئین هستند اما پروتئین آن ها نیمه کامل هستند بنابراین با خوردن منابعی مانند برنج پروتئین مورد نیازتان را کامل کنید.

منبع: نت نوشت

writer.m

1 مهر 1395

مطالب مرتبط

  • عملکرد مغز را با روغن ماهی حفظ کنید
  • راه حلی برای رفع آلرژی به بادام زمینی و تخم مرغ
  • داشتن پوست درخشان با این توصیه های غذایی
  • نوشیدن قهوه قبل از ورزش،چرا؟
  • قبل از خواب این موارد را فراموش نکنید
  • مناسب ترین راه برای از بین بردن کبودی
  • با این ویتامین ها از مبتلا شدن به کبد چرب پیشگیری کنید
  • بیمارانی که پیوند کلیه انجام داده اند،باید چه تغذیه ای داشته باشند؟
  • مصرف ماست را در پائیز فراموش نکنید
  • خواص فوقالعاده خوراک عدسی را فراموش نکنید
  • خوردنی های که به ظاهر مفید هستند
  • درمان های خوراکی بیماری ام اس
  • چند توصیه برای خوردن سبزیجات بیشتر (بخش دوم)
  • چند توصیه برای خوردن سبزیجات بیشتر (بخش اول)
  • مزایا و معایب استفاده از گیاه آرتیشو
  • پربازدیدترین مطالب

  • سبزی هایی مخصوص فصل سرما
  • بررسی خاصیت ضد سرطانی فرنی
  • اصول مهم تغذیه پاییزی
  • غذاهایی که خوردن آنها برای ما سرشار از منفعت است
  • عادت های غذایی مفید برای کسانی که میخواهند سالم بمانند
  • اگر اشتهای زیادی دارید ، این مقاله را بخوانید
  • خوردن غذاهای سوخته با آکریل آمید عوامل افزایش دهنده خطر سرطان
  • دستکاری کردن محصولات غذایی
  • گرمازدگی را با 7 روش سنتی درمان کنید
  • غذاهایی که خطر مرگ را کاهش می دهند
  • پرخاشگری در اطفال با خوردن چیپس و پفک
  • آیا مصرف ترشی همراه با غذا باعث کاهش وزن و لاغری می شود؟
  • احساس سیر شدن بیشتر با این نوع غذاها
  • اطلاعات کامل و منحصر بفرد درباره عرقیجات آلوئه ورا
  • میزان مصرف شکلات برای هرنفر در هفته
  • داغ ترین مطالب و مقالات

  • خاصیت های مختلف برگ برخی از گیاهان
  • ترکیب خطرناک برخی داروهای گیاهی با شیمیایی
  • اختلالات ناشی از کاهش روی در بدن
  • مبتلایان به امراض قندی بامیه بخورند
  • شرایط لازم برای کاشت حلزون
  • راه حل جدید برای دفع سنگ کلیه
  • تولید واکسن با کمک آب
  • عادات تغذیه ای ناسالم در بین ایرانی ها
  • بررسی علل ابتلا به سرطان استخوان
  • پیامدهای جسمی و روحی سقط جنین ناخواسته
  • توقف تولید پروتئین در باکتری ها
  • نوشیدن آب در کنار غذا ممنوع
  • درمان بیماری ها با کمک انواع آنتی بیوتیک ها
  • تاثیرات مختلف آسپرین بر بیماران دیابتی
  • سبزیجات مناسب برای ایجاد احساس سیری
  • پیشنهاد سردبیر

  • شنبلیله و هزار خواص ریز و درشت
  • ملتهب و سرخ شدن ناحیه های مختلف چشم
  • عوامل بروز آبسه مغزی
  • ایا وقتی دچار سرما خوردگی شدیم ورزش زیان دارد یا نه؟
  • بررسی خواص ماهی های پرچرب برای سلامت
  • احساس ناراحتی زمان دویدن
  • مضرات تخت خواب والدین برای کودک
  • بهترین روش گرم کردن پا ( آموزش تصویری)
  • تولد چندقلوها در بالگرد
  • روش منجمد کردن نان، کیک و غذاهای پخته
  • چطوری محکمترین و سالمترین دندانهارا داشته باشیم
  • گلوکومانان – رایج ترین داروی لاغری
  • مراقبت های مورد نیاز برای پوست در هر رده سنی
  • رفتار با والدین فرزندی که سندرم داون دارد
  • تداخل اثر دارو با دارو
  • 
       
    
    x