teavana-capital-of-heaven-keemun-loose-leaf-black-tea

چای مرغوب و سالم چه ویژگی هایی دارد چای خوب پس از دم کشیدن به چه صورت در می آید چای شکسته، برگی، قلمی,  چای کله مورچه ,  چای باروتی  انواع مختلف چای های موجود در بازار هستند که بهتر است هنگام انتخاب چای نوع عطردار آن را نخرید چون حاوی افزودنی های شیمیایی می باشند در نوع مرغوب چای پس از دم کشیدن صاف و باز خواهد شد .

به گفته یک متخصص علوم و صنایع غذایی، چای شکسته، برگی، قلمی و انواعی که از برگچه‌های بالایی بوته چای تهیه شده باشد، بهترین انواع چای سیاه محسوب می‌شود و بر عکس، چای کله مورچه و باروتی، چای درجه ۳ است و کیفیت و ارزش تغذیه‌ای چندانی ندارد.

 

دکتر محمد حسین عزیزی افزود: بهترین نوع چای آن است که پس از دم کشیدن، برگ های آن در قوری مشخص، باز و مسطح شود، عطر و طعم طبیعی چای را داشته باشد و رنگ آن قهوه ای و در غلظت کم باشد و مزه‌ای گس و طعمی اندکی تلخ داشته باشد. اغلب چای هایی که روی بسته‌بندی آن کلمات شکسته، برگی، قلمی و تهیه شده از برگچه های بالایی بوته چای نوشته شده باشد از ارزش و مرغوبیت بالایی برخوردارند و نشانه‌ای برای تشخیص چای خوبند.رئیس انجمن صنایع غذایی ایران با اشاره به اینکه به برگ های بالایی بوته چای، غنچه های برگی چای نیز گفته می شود اضافه کرد: این برگ ها نرمی و لطافت بیشتری دارند و ریزتر و پرزدارترند، اسانس و عطر بیشتر و طعم گس‌تری دارند و جزو چای‌های درجه ۱ محسوب می شوند. برگ های کمی درشت‌تر، چای درجه ۲ و چایی که از برگ های بزرگ و پیر و ضخیم پایینی بوته‌ها تهیه شده باشد چای درجه ۳ نامیده می شود که تلخ‌تر است. در میان انواع چای، بسته‌بندی‌های معروف به کیسه ای هم از خاکه های بی کیفیت چای تهیه می شوند که اغلب حاوی عطر و طعم شیمیایی‌اند.

به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس، چای کله مورچه و باروتی که خیلی سریع رنگ می دهند و چه بسا به همین دلیل هم بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفته اند، چای درجه ۳ هستند که از مخلوط کردن خرده ها و پودر کهنه چای با رنگ و اسانس تهیه می‌شوند. این نوع چای‌ها را فرم می‌دهند یا به شکل گلوله در می‌آورند و چون به این نوع چای رنگ سنتزی می زنند پس از مدتی رنگ آن تغییر کرده و کدر، تیره و مات می شود که همین نشانه‌ها و خصوصیات مشخص می‌کند چنان چایی حاوی مواد رنگی و بی کیفیت است.

وی همچنین درباره چای ارگانیک که این روزها در برخی مراکز عرضه می شود گفت: نمی توان به ارگانیک بودن این نوع محصولات اعتماد کرد اما برای خرید چای بهتر است سراغ برندهای معتبر و معروف رفت و هرگز چای فله ای خریداری نکرد چون این نوع چای‌های فله‌ای کارشناسی نشده‌اند و اغلب هم در شرایط غیر بهداشتی نگاهداری می‌شوند.
منبع: سلامت نیوز

 

ارسال شده در 1 مهر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع عمومی

پیشنهاد سردبیر

  • روش های رایج و قدیمی پیشگیری از درد معده
  • لوکوم انار
  • گوشت پرورده گیاهی
  • علت اینکه از ورزش های شکم، نتیجه ای عایدمان نمی شود؟
  • قطع ناگهانی مصرف قرصهای فشار خون خطرناک است
  • کوفته شیر
  • افزایش کلسیم در بدن
  • گیاهان و خوراکی های موثر برای مقابله با چربی کبد
  • وقتی دلبندتان کهیر می زند
  • همه چیز راجع به سنکوپ
  • فواید کلم قرمز را باهم مرور میکنیم
  • خانم ها از این رژیم غذایی استفاده کنند
  • چگونه به روش سنتی پوست سفید و زیبایی داشته باشیم؟
  • علائم یک رابطه ایده آل
  • خوراکی های غیرمجاز برای یک شیرخوار
  • محبوبترین ها

  • اصول تربیتی نادرست برخی والدین
  • چطوری در زمان بیکاری بچه ها را سرگرم کنیم
  • نوزاد و امگا 3
  • نکاتی در رابطه با شیر دهی در تابستان
  • سوزش در ناحیه تناسلی خردسالان
  • چند مورد که هنگام مصرف آهن باید رعایت شوند
  • ماساژ نواحی مختلف کف پای نوزاد برای درمان وی
  • اهمیت نصب صحیح صندلی کودک
  • مصرف سبزیجات توسط خردسالان
  • لطفا ذرت مکزیکی به فرزندانتان ندهید
  • نقش مفید خواندن کتاب برای خردسالان
  • روروک ومضراتش برای کودک
  • با دیدن این کارتون کودکان اوتیستیک می‌شوند
  • چه علائمی خبر از رشد اولین دندان بچه می دهند
  • مشخص شدن سرطان در اطفال با این علائم
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است