139506311310322258713314

تغییرات مختلف در خواب و خوراک کودکان در فصل تابستان باعث بروز اختلالاتی در روزهای اول مدرسه در آن ها خواهد شد فضای جدید و تغییر ساعات خواب اثرات مختلفی بر اشتهای فرزندمان خواهد گذاشت بهتر است والدین در این زمینه برنامه ریزی کنند و خواب و خوراک فرزندشان را متناسب با مدرسه رفتن آنان تنظیم کنند .

همزمان با بازگشایی مدارس گروه‌های سنی مختلف کودکان و نوجوانان وارد عرصه جدیدی از درس و تلاش و کوشش می‌شوند و خود را برای کسب علم و آگاهی آماده می‌کنند. در این بین وجود عادت‌های رفتاری و غذایی مناسب می‌تواند روند یادگیری و علم‌آموزی دانش‌آموزان را تا حدود زیادی بهبود بخشیده و آنان را با روحیه‌ای شادتر وارد این عرصه کند.

البته گروه‌هایی مانند کلاس‌اولی‌ها هستند که به‌عنوان تازه‌وارد شناخته می‌شوند و بالطبع از حساسیت زیادی برخوردارند که تلاش دوچندان والدین و مربیان مدرسه را به خود جلب می‌کند.

در این رابطه محمود خدادوست ــ مشاور وزیر بهداشت و مدیرکل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت به نکاتی دراین‌باره اشاره و اظهار داشت: کلاس‌اولی‌ها و به‌طور عمومی کسانی که وارد سال تحصیلی جدید می‌شوند با توجه به اینکه در سه ماه تابستان به استراحت مشغول بودند دچار تغییراتی در خواب و خوراک می‌شوند که با شروع فصل تحصیلی باید به آن توجه داشته باشند.

مدیرکل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت افزود: والدین باید توجه داشته باشند کودکانشان به‌موقع به رختخواب بروند و اگر در تعطیلات تابستان عادت به شب‌نشینی داشتند با شروع پائیز طوری برنامه‌ریزی کنند که حداکثر تا 10 شب فرزندانشان به‌خواب بروند تا صبح روز بعد با حالی خوش و بدون کسالت بیدار شده و در کلاس درس حاضر شوند.

خدادوست با اشاره به اینکه خوردن صبحانه کامل و مقوی از موارد مهمی است که باعث افزایش تمرکز و انرژی بیشتر هم در کودکان و بزرگسالان می‌شود، به بسیج پزشکی گفت: علی‌رغم مفید بودن لبنیات برای کودکان و نوجوانان توصیه می‌شود قبل از خواب استفاده شود چرا که لبنیات به‌دلیل خاصیت آرامش‌بخشی فرد را در طول روز دچار کسالت می‌کند.

وی ابراز کرد: بهتر است صبحانه حاوی غلات، پروتئین، قند مانند کره، مربا، عسل، خامه و نان تازه باشد چرا که علاوه بر مفید بودن از طرفی شادی‌آور بوده و کودکان را سر ذوق می‌آورد.

مشاور وزیر بهداشت به میان‌وعده دانش‌آموزان اشاره کرد و ضمن توصیه به خوردن تنقلات سالم مثل مغزها خوردن خوراکی‌های غیرمجاز مثل پفک، ترشک‌ها و غیره را مضر و مانع آرامش و یادگیری دانش‌آموزان دانست و تأکید کرد: بهتر است بچه‌ها میان‌وعده را از منزل ببرند تا اینکه از بوفه مدارس خوراکی‌های ناسالم تهیه کنند.

شفا انلاین