قاشق و چنگال استیل قاشق چوبی قاشق چنگال فواید قاشق مسی ست قاشق و چنگال بهترین قاشق و چنگال
در فیلم ها و موزه ها دیده ایم که در گذشته مردم از قاشق و چنگال های طلا و نقره استفاده میکردند و حتی مردم شرق آسیا از ابزار چوبی برای حمل و میل غذا بهره میبردند. ولی بعد از مدتی انسان فهیمد که بجای استفاده از این آلیاژ گران قیمت، میتوان از استیل استفاده کرد. استیل همان فولاد ضدزنگ است و چون آن را روکش یا رنگ‌آمیزی نمی‌کنند، براحتی تمیز و بهداشتی می‌شود و اگر از جنس مرغوب باشد، در تماس با بزاق دهان و مواد غذایی ترش و اسیدی،‌ وارد فعل و انفعالات شیمیایی نمی‌شود.

دلیل زنگ زدن استیل چیست؟

میان انواع استیل تفاوت‌هایی وجود دارد و مواد تشکیل‌دهنده هر کدام با دیگری فرق می‌کند. به همین دلیل، قیمت برخی قاشق و چنگال‌ها گران‌تر است که در عوض، کیفیت و استحکام و درخشندگی بیشتری دارند و در مقابل برخی انواع آن مات و انعطاف‌پذیر هستند و در طولانی مدت زنگ می‌زنند و غیربهداشتی می‌شوند.

بد نیست بدانید، عنصر پایه تشکیل‌دهنده همه استیل‌ها آهن است. در استیل ضد‌زنگ، آهن با عناصری از قبیل کروم و نیکل آلیاژ می‌شود تا ضدزنگ شود و از وانادیوم و تیتانیوم برای قوی‌تر کردن و ایجاد استحکام استیل استفاده می‌شود. حال اگر قاشق و چنگال را با فلزاتی غیر از آنچه گفته شد، تهیه کنند یا برای کاهش قیمت تمام شده این گونه وسایل آلیاژهای بی‌کیفیتی همچون سرب خشک به کار ببرند، این وسایل نه‌تنها غیربهداشتی و تهدیدکننده سلامت می‌شوند بلکه عمر کوتاهی دارند و بسرعت زنگ می‌زنند. در نتیجه از خرید قاشق و چنگال‌هایی که در بازار با قیمت‌های ارزان ارائه می‌شوند و معلوم نیست از چه ترکیباتی تهیه شده‌اند، اجتناب کنید.

استیل نامرغوب با آهن ربا شناسایی نمی‌شود ؟

برخی افراد هنگام خرید جهیزیه یا تعویض سرویس کارد و قاشق و چنگال با خود یک آهن ربا به همراه می‌برند و قاشق و چنگالی را که جذب آهن ربا می‌شود، نامرغوب و غیراستیل تشخیص می‌دهند در حالی که همان طور که گفته شد، اکثر قاشق و چنگال‌های امروزی از جنس آهن است و آلیاژ نیکل آن براحتی جذب آهنربا می‌شود. در نتیجه این ملاک معتبری برای شناسایی بی‌کیفیتی و غیربهداشتی بودن استیل نیست.

قاشق‌های چوبی بهداشتی‌اند؟

قاشق‌های چوبی که بدون روکش روغنی مخصوص باشند، می‌‌توانند بسرعت ذرات مواد غذایی را لابه‌لای خود جای دهند و شستن و پاک شدن این ذرات از سطح چوب تقریبا غیرممکن است و به مرور سبب رشد و تکثیر باکتری‌ها و قارچ‌های فراوانی می‌شود که می‌تواند بیماری‌زا باشد.

قاشق‌های مسی خواص درمانی دارند؟

این روزها تبلیغات زیادی در خصوص خواص درمانی قاشق‌های مسی وجود دارد و این فواید را به طب سنتی نسبت می‌دهند، اما باید بدانید اگر سطح این قاشق‌ها با فلز قلع پوشیده نشده باشد، مس پس از ورود به غذا، وارد بدن و در طولانی مدت در کبد انباشته می‌شود و اثرات نامطلوبی به دنبال دارد.

تحقیقات نشان داده است، استفاده از قاشق‌های مسی با رنگ قرمز برای برداشتن روغن به دلیل تسریع در اکسیداسیون می‎تواند مدت ماندگاری روغن را تا هشتاد برابر کاهش دهد.

 

منبع: جام جم آنلاین

5 1000
ارسال شده در 2 مهر 1395 توسط با موضوع عمومی | 504 بازدید

پیشنهاد سردبیر

  • تنش نسبی است یا عینی
  • رژیم ۲۱ روزه لاغری لاغرشو – روز چهاردهم
  • معلمان زن در چه مرتبه ای از سلامت عمومی هستند؟
  • دانستنی هایی درباره شیر مادر
  • داروي سولفات منيزيم،مانع از مرگ مادران باردار مي شود
  • کمرنگ شدن رابطه عاشقانه میان زوجین
  • اضافه وزن خردسالان و آسم
  • رابطه مکان نگهداری نوزاد و رشد و نمو وی
  • محبوبترین ها

  • برای کودکان مهربان مبتلا به سندروم داون
  • برای امنیت بیشتر فرزندتان بخوانید
  • درمان اختلالات رفتاری در سنین پایین
  • آمادگی برای بروز تشنج در بچه با این علائم
  • دوره رویش دندان کودک
  • ترس شب هنگام یا خواب ترسناک
  • بیش فعالی در پسرهای اول خانواده
  • تشویق کودک برای خوردن میوه با این روش ها
  • رپورتاژ

  • اکو قلب جنین چیست ؟
  • پلی کلینیک شبانه روزی ساج
  • فیزیوتراپی- راه حلی برای بهبود حرکت
  • دندانپزشک زیبایی- ایمپلنتولوژیست – لمینیت
  • لیزر درمانی راه حلی بدون تیغ برای دندانپزشکی
  • الو دکتر

    نخ دندان ارکید
    تلگرام دکتر سلام
    دکتر هومن عشقی

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما