cutlery
در فیلم ها و موزه ها دیده ایم که در گذشته مردم از قاشق و چنگال های طلا و نقره استفاده میکردند و حتی مردم شرق آسیا از ابزار چوبی برای حمل و میل غذا بهره میبردند. ولی بعد از مدتی انسان فهیمد که بجای استفاده از این آلیاژ گران قیمت، میتوان از استیل استفاده کرد. استیل همان فولاد ضدزنگ است و چون آن را روکش یا رنگ‌آمیزی نمی‌کنند، براحتی تمیز و بهداشتی می‌شود و اگر از جنس مرغوب باشد، در تماس با بزاق دهان و مواد غذایی ترش و اسیدی،‌ وارد فعل و انفعالات شیمیایی نمی‌شود.

دلیل زنگ زدن استیل چیست؟

میان انواع استیل تفاوت‌هایی وجود دارد و مواد تشکیل‌دهنده هر کدام با دیگری فرق می‌کند. به همین دلیل، قیمت برخی قاشق و چنگال‌ها گران‌تر است که در عوض، کیفیت و استحکام و درخشندگی بیشتری دارند و در مقابل برخی انواع آن مات و انعطاف‌پذیر هستند و در طولانی مدت زنگ می‌زنند و غیربهداشتی می‌شوند.

بد نیست بدانید، عنصر پایه تشکیل‌دهنده همه استیل‌ها آهن است. در استیل ضد‌زنگ، آهن با عناصری از قبیل کروم و نیکل آلیاژ می‌شود تا ضدزنگ شود و از وانادیوم و تیتانیوم برای قوی‌تر کردن و ایجاد استحکام استیل استفاده می‌شود. حال اگر قاشق و چنگال را با فلزاتی غیر از آنچه گفته شد، تهیه کنند یا برای کاهش قیمت تمام شده این گونه وسایل آلیاژهای بی‌کیفیتی همچون سرب خشک به کار ببرند، این وسایل نه‌تنها غیربهداشتی و تهدیدکننده سلامت می‌شوند بلکه عمر کوتاهی دارند و بسرعت زنگ می‌زنند. در نتیجه از خرید قاشق و چنگال‌هایی که در بازار با قیمت‌های ارزان ارائه می‌شوند و معلوم نیست از چه ترکیباتی تهیه شده‌اند، اجتناب کنید.

استیل نامرغوب با آهن ربا شناسایی نمی‌شود ؟

برخی افراد هنگام خرید جهیزیه یا تعویض سرویس کارد و قاشق و چنگال با خود یک آهن ربا به همراه می‌برند و قاشق و چنگالی را که جذب آهن ربا می‌شود، نامرغوب و غیراستیل تشخیص می‌دهند در حالی که همان طور که گفته شد، اکثر قاشق و چنگال‌های امروزی از جنس آهن است و آلیاژ نیکل آن براحتی جذب آهنربا می‌شود. در نتیجه این ملاک معتبری برای شناسایی بی‌کیفیتی و غیربهداشتی بودن استیل نیست.

قاشق‌های چوبی بهداشتی‌اند؟

قاشق‌های چوبی که بدون روکش روغنی مخصوص باشند، می‌‌توانند بسرعت ذرات مواد غذایی را لابه‌لای خود جای دهند و شستن و پاک شدن این ذرات از سطح چوب تقریبا غیرممکن است و به مرور سبب رشد و تکثیر باکتری‌ها و قارچ‌های فراوانی می‌شود که می‌تواند بیماری‌زا باشد.

قاشق‌های مسی خواص درمانی دارند؟

این روزها تبلیغات زیادی در خصوص خواص درمانی قاشق‌های مسی وجود دارد و این فواید را به طب سنتی نسبت می‌دهند، اما باید بدانید اگر سطح این قاشق‌ها با فلز قلع پوشیده نشده باشد، مس پس از ورود به غذا، وارد بدن و در طولانی مدت در کبد انباشته می‌شود و اثرات نامطلوبی به دنبال دارد.

تحقیقات نشان داده است، استفاده از قاشق‌های مسی با رنگ قرمز برای برداشتن روغن به دلیل تسریع در اکسیداسیون می‎تواند مدت ماندگاری روغن را تا هشتاد برابر کاهش دهد.

 

منبع: جام جم آنلاین

ارسال شده در 2 مهر 1395 توسط writer.m با موضوع عمومی

پیشنهاد سردبیر

  • بیماری آلزایمر چیست؟ علائم و درمان آن چگونه است
  • چه موقع زمان تعویض کفش های ورزشی میرسد
  • مهار حمله قلبی زنانه
  • پایین تنه خود را چگونه سفت کنیم
  • غذاهایی که در طول حاملگی باید به طور کامل کنار گذاشته شوند
  • بچه هارا چطوری تربیت کنیم که در آینده مشکل ساز نشود
  • حس بینایی تان را تقویت کنید
  • اوتیسمی ها و سبک تغذیه مناسب برای آنان
  • هفت راهکار اورژانسی برای جلوگیری از عصبانیت
  • نقد و بررسی رژیم غذایی 7 ماهه
  • روانشنناسی عشق خودتان را مشخص کنید
  • چاقی تازه پدرها به چه دلیل است!
  • تقویت حافظه و ذهن کودک با قصه خوانی
  • 5 نشانه شگفت آور زوال عقل
  • دوران بارداری و ابتلا به مشکلات تنفسی
  • محبوبترین ها

  • خطرات جانبی دیابت حاملگی
  • درمان های خانگی ویار حاملگی
  • خطرات ایجاد فیبروم در رحم
  • آیا میتوان با صدای قلب جنسیت جنین را تشخیص داد؟
  • هفته چهار حاملگی و تغییرات مربوط به آن
  • اهمیت دریافت پروتئین در زنان باردار
  • خانه تکانی در دوران حاملگی
  • پیشگیری های لازم برای سرماخوردگی در بارداری
  • سردرد های دوران بارداری غیر عادی نیست
  • مسافرت رفتن با زنان حامله
  • مشکلات روحی یک زن باردار
  • سرطان داشتن در دوران حاملگی
  • درمان غلط سرما خوردگی در زنان باردار سبب سقط جنین می شود
  • نظافت خانه در بارداری
  • مراقبت های بارداری در زنان مبتلا به ام اس
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است