کاهش کلسترول خون قارچ دنبلان فواید قارچ دنبلان فواید قارچ خوراکی انواع قارچ خوراکی

از کودکی تا به حال، تصور ما از قارچ، گیاهی است که در اثر رعد و برق ایجاد میشود؛ ولی واقعا چند نوع قارچ داریم؛ قارچ های پرورشی، وحشی و زیر زمینی و … . دنبلان صحرایی (truffle)، نوعی میوه خوردنی است که در زیر سطح زمین می روید و از دسته قارچ های زیرزمینی به حساب می آید که می توان آن را در دسته دنبلان های جنگلی و صحرایی نیمه خشک تقسیم بندی کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا فواید قارچ دنبلان را دنبال کنیم و از قدرت این میوه در کاهش کلسترول خون برایتان بگوییم.

تا امروز هیچ نوع کاشت و زراعت دنبلان در ایران صورت نگرفته و آنچه در بازار موجود است، از سوی مردم بومی منطقه جمع آوری می شوند.

چندین گونه از دنبلان خوش طعم صحرایی در بندرعباس، شیراز، تبریز، قزوین، کردستان و زنجان یافت می شود که به صورت طبیعی در نیمه زمستان و اوایل بهار برداشت می شوند؛ تمامی این دنبلان های صحرایی فصلی بوده و از لحاظ اجتماعی اقتصادی، قارچ های مهمی به حساب می آیند.

قارچ به دو روش بوداده یا روی آتش به صورت سیخ کباب و سرخ شده با تخم مرغ مصرف می شود.

این قارچ ها یک غذای مشهور هستند و به خاطر طعم و ویژگی های بافتی در کشورهای عربی و کشورهای حوزه مدیترانه به صورت کلی مورد توجه هستند؛ دنبلان های صحرایی در کشورهای خاورمیانه و آفریقای شمالی در غذاهای پخته شده استفاده می شوند و اعراب بیابانی مدت ها از آن ها به عنوان جایگزینی برای گوشت در رژیم خود استفاده می کردند، زیرا تهیه و پختن آن ها شبیه گوشت است.

مطالعات متعددی بر فعالیت های بیولوژیکی قارچ انجام شده است، این قارچ ها دارای خواص دارویی از جمله توانایی برای مهار تجمع پلاکتی و کاهش کلسترول خون، ضد فشار خون، کاهش قند خون، کمک در پیشگیری از عفونت های ناشی از باکتری، قارچ، ویروس و بیماری های انگلی و ضدسرطانی را از خود نشان داده است

قارچ دنبلان دارای میزان بالای پروتئین، کربوهیدرات و فیبر است، به ویژه دنبل کوهی دارای 4/76درصد آب است؛ ماده خشک 25 تا 18درصد است و شامل 60 تا40 درصد کربوهیدرات، 27 تا 20 درصد پروتئین، 3 تا 7 درصد لیپید، 13 تا 7 درصد فیبر خالص و 9 تا 7 درصد خاکستری می باشد مواد معدنی زیادی دارد

اطلاعات اندکی در مورد ترکیب، وضعیت تغذیه ای و فعالیت های بیولوژیک آن ها وجود دارد؛ اما مطالعات مختلف نشان داده است که دنبلان ها سرشار از پروتئین ها، آمینواسیدها، مواد معدنی، فیبر و کربوهیدرات ها هستند، به تازگی ویژگی های آنتی اکسیدانی، ویژگی های زیست شیمی و بیولوژیکی دنبلان ها مورد بررسی قرار گرفته است

وجود کربوهیدرات های قابل هضم و غیر قابل هضم موجب شده است که قارچ دنبلان کوهی غذایی سالم، دارای انرژی و فیبر باشد که برای عملکرد محیط دستگاه گوارش ضروری است

قارچ دنبلان کوهی به صورت تقریبی حاوی همه آمینواسید های موجود در پروتئین ها و شامل 6/14درصد ماده خشک است؛ میزان ترکیبات فنولی دنبل کوهی بسیار بالا است، در حقیقت میزان این ترکیبات بیشتر از میزان موجود در مواد غذایی غنی از ترکیبات فنولی از جمله توت فرنگی یا خرمای قرمز است.

منبع: آ مثبت

5 1000
ارسال شده در 2 مهر 1395 توسط با موضوع خواص میوه و سبزیجات | 554 بازدید

پیشنهاد سردبیر

  • متابولیسم چیست؟ چگونه قابل کنترل است؟
  • علائم سادیسم را میشناسید؟
  • ارتباط مشکلات روحی با افسردگی
  • پروتئین کامل یا ناکامل
  • دردهای شایع در دوران قاعدگی و راهکارهای تسکین آن ها
  • برخی پیشنهادات جالب برای رفع سرماخوردگی
  • نکات مهمی که باید در مورد آنفولانزا و سرما خوردگی بدانید
  • پوک شدن استخوان ها با داروهای تحریک کننده
  • محبوبترین ها

  • بیماری سیروز صفراوی اولیه چه نشانه هایی دارد و چگونه درمان میشود
  • آبلیمو و پودر او ار اس الزامی ترین مایعات هنگام تهوع کودک
  • تعریف سرطان مقعد – بیماری ها و شرایط
  • 9 علائم حمله آسم
  • سرطان سر و گردن در مردان
  • مختصری درباره آبله مرغان بیماری فصل بهار
  • درمان علائم شبیه به سرماخوردگی
  • بیماری پنومونی‎ چیست؟
  • رپورتاژ

  • فروشگاه تجهیزات پزشکی بازار طب
  • خداوند متعال مو را برای زیبایی بندگانش قرار داده است
  • طعم چهره ای نو را بچشید
  • مریم جواهریان، متخصص روانشناسی سلامت و استادیار دانشگاه
  • اپتی ویژن، درمان نوین خستگی چشم
  • الو دکتر

    تلگرام دکتر سلام
    دکتر هومن عشقی
    نخ دندان ارکید

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما