sliced-black-truffle

از کودکی تا به حال، تصور ما از قارچ، گیاهی است که در اثر رعد و برق ایجاد میشود؛ ولی واقعا چند نوع قارچ داریم؛ قارچ های پرورشی، وحشی و زیر زمینی و … . دنبلان صحرایی (truffle)، نوعی میوه خوردنی است که در زیر سطح زمین می روید و از دسته قارچ های زیرزمینی به حساب می آید که می توان آن را در دسته دنبلان های جنگلی و صحرایی نیمه خشک تقسیم بندی کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا فواید قارچ دنبلان را دنبال کنیم و از قدرت این میوه در کاهش کلسترول خون برایتان بگوییم.

تا امروز هیچ نوع کاشت و زراعت دنبلان در ایران صورت نگرفته و آنچه در بازار موجود است، از سوی مردم بومی منطقه جمع آوری می شوند.

چندین گونه از دنبلان خوش طعم صحرایی در بندرعباس، شیراز، تبریز، قزوین، کردستان و زنجان یافت می شود که به صورت طبیعی در نیمه زمستان و اوایل بهار برداشت می شوند؛ تمامی این دنبلان های صحرایی فصلی بوده و از لحاظ اجتماعی اقتصادی، قارچ های مهمی به حساب می آیند.

قارچ به دو روش بوداده یا روی آتش به صورت سیخ کباب و سرخ شده با تخم مرغ مصرف می شود.

این قارچ ها یک غذای مشهور هستند و به خاطر طعم و ویژگی های بافتی در کشورهای عربی و کشورهای حوزه مدیترانه به صورت کلی مورد توجه هستند؛ دنبلان های صحرایی در کشورهای خاورمیانه و آفریقای شمالی در غذاهای پخته شده استفاده می شوند و اعراب بیابانی مدت ها از آن ها به عنوان جایگزینی برای گوشت در رژیم خود استفاده می کردند، زیرا تهیه و پختن آن ها شبیه گوشت است.

مطالعات متعددی بر فعالیت های بیولوژیکی قارچ انجام شده است، این قارچ ها دارای خواص دارویی از جمله توانایی برای مهار تجمع پلاکتی و کاهش کلسترول خون، ضد فشار خون، کاهش قند خون، کمک در پیشگیری از عفونت های ناشی از باکتری، قارچ، ویروس و بیماری های انگلی و ضدسرطانی را از خود نشان داده است

قارچ دنبلان دارای میزان بالای پروتئین، کربوهیدرات و فیبر است، به ویژه دنبل کوهی دارای 4/76درصد آب است؛ ماده خشک 25 تا 18درصد است و شامل 60 تا40 درصد کربوهیدرات، 27 تا 20 درصد پروتئین، 3 تا 7 درصد لیپید، 13 تا 7 درصد فیبر خالص و 9 تا 7 درصد خاکستری می باشد مواد معدنی زیادی دارد

اطلاعات اندکی در مورد ترکیب، وضعیت تغذیه ای و فعالیت های بیولوژیک آن ها وجود دارد؛ اما مطالعات مختلف نشان داده است که دنبلان ها سرشار از پروتئین ها، آمینواسیدها، مواد معدنی، فیبر و کربوهیدرات ها هستند، به تازگی ویژگی های آنتی اکسیدانی، ویژگی های زیست شیمی و بیولوژیکی دنبلان ها مورد بررسی قرار گرفته است

وجود کربوهیدرات های قابل هضم و غیر قابل هضم موجب شده است که قارچ دنبلان کوهی غذایی سالم، دارای انرژی و فیبر باشد که برای عملکرد محیط دستگاه گوارش ضروری است

قارچ دنبلان کوهی به صورت تقریبی حاوی همه آمینواسید های موجود در پروتئین ها و شامل 6/14درصد ماده خشک است؛ میزان ترکیبات فنولی دنبل کوهی بسیار بالا است، در حقیقت میزان این ترکیبات بیشتر از میزان موجود در مواد غذایی غنی از ترکیبات فنولی از جمله توت فرنگی یا خرمای قرمز است.

منبع: آ مثبت

ارسال شده در 2 مهر 1395 توسط writer.m با موضوع خواص میوه و سبزیجات

پیشنهاد سردبیر

  • اعتیاد به الکل: برخورد با سوءاستفاده از الکل
  • بخورخاکشیر و درمان سرخک
  • اصلی ترین دلایل عفونت زای زنانه
  • تنظیم رژیم غذایی برای کاهش وزن با رعایت برخی نکات مهم
  • چگونه بادمجان را در فر کبابی کنیم
  • ترشی خوردن و ارزش غذایی آن
  • سرطان خون با این روش جدید درمان میشود؟
  • دو راه ساده برای شفافیت دندان
  • پیامدهای روحی برای ادامه دادن عشق یک طرفه
  • شناخت گربه های نروژین فارست آمریکایی
  • تمایل به پسر دار شدن یا دختر دار شدن دارید؟
  • چگونه در محل اشتغال شادی را ترویج دهید
  • ناباروری یکی از مضرات مکمل های ورزشی
  • رژیم غذایی سالم برای حفاظت از قلب و عروق
  • ریزش موی ناشی از کمبود آهن بدن
  • محبوبترین ها

  • با شیر نارگیل موهای فر را صاف کنید
  • درمورد رنگ کردن و دکلره کردن موها بیشتر بدانید
  • لیفت صورت و این روش های موثر
  • سبیل خود را نزنید تا از فواید آن بهره ببرید
  • رسیدگی به ناخن با این روش ها
  • هرچیزی که باید درباره سشوارکشیدن موها بدانید
  • لوسیون روشن کننده را چگونه در منزل درست کنیم
  • 4 فاکتور مهم خراب کننده پوست پلیس‌ها
  • برای رنگ کردن موهای بلند به چه مواردی باید دقت کنیم؟
  • صورتی چاقتر و تپل ترمی خواهید ؟
  • روشهای هوشمند برای استفاده روزانه از نارگیل و روغن نارگیل
  • بخاطر چین و چروک پوستتان را سفت نکنید می دانید چرا؟
  • برطرف کردن اگزما با این روش ها
  • 12 روشی که نشان میدهد چگونه از گوجه فرنگی برای زیبایی استفاده کنیم
  • عواملی که در سلامت مو موثر است
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است