383e9060b26c7362f68f2e08470a512b

لیوانی که شسته نشده است می تواند حاوی میکروب های بیماریزای زیادی برای سلامتی مصرف کنندگان باشد بهتر است از سلامت آبی که می نوشید مطمئن باشید سپس آن را بنوشید و از ابتلا به بیماری های مختلف در بدنمان پیشگیری کنیم عارضه های از قبیل زخم معده یا بروز استفراغ و اسهال شدید می توانند ناشی از آب آلوده ایجاد شوند .

کنار تختتان یک لیوان آب می‌گذارید تا مطمئن شوید که در صورت تشنگی، آب کافی دم دستتان است. اما بگذارید کمی صادقانه با هم صحبت کنیم: این لیوان تا چند روز کنار تخت‌تان می‌ماند و شما هم فقط بلند می‌شوید و دوباره در آن آب می‌ریزید. اما فکر می‌کنید این لیوان تا چه حد آلوده است؟
احتمالا از این بابت نگران خواهید بود که بستری را برای جولان میکروب‌ها فراهم آورده‌اید، چرا که ریزسازواره‌ها یا میکروب‌ها برای زنده ماندن به محیطی مرطوب نیاز دارند. بنابراین مسلم است که این لیوان نشُسته به مدت چند روز، محیط خوبی برایشان محسوب می‌شود. نکته مهم این است که باکتری و سایر ریزسازواره‌های خطرناک دیگر (فرض کنید ویروس‌ها و انگل‌های روده‌ای) به خوبی در محیط‌های مرطوب رشد می‌کنند.
بنابراین باید گفت که لیوان شسته‌نشده می‌تواند ظرف کشت میکروب محسوب شود. هر زمانی که یک جرعه آب می‌نوشید، میکروب‌ها را از لیوان به دهانتان منتقل می‌کنید. اگر مریض هستید و لیوان‌تان را هم آخرین بار بعد از شستشو به خوبی خشک نکرده‌اید و همین باعث شده تا میکروب‌های مضر در آن ته‌نشین شود، باید بدانید که میکروب مذکور زمان کافی خواهد داشت تا همانندسازی کرده و بار دیگر شما را مریض کند.
از طرفی منبع آبی هم که می‌خورید می‌تواند تفاوت‌هایی به همراه داشته باشد: برخلاف آب شیر، آب معدنی و آب چاه به طور خودکار کلر اضافی نداشته تا بتواند درصد رشد باکتری‌ها را تغییر دهد. و اگر از لیوان مشترک هم استفاده کنید خطر ابتلا به باکتری یا ویروس‌ها در شما افزایش می‌یابد: تمام آن باکتری‌ها، ویروس‌ها و انگل‌های روده‌ای که در سیستم گوارش‌تان در جنب و جوش هستند می‌تواند مسبب زخم معده یا بروز استفراغ و اسهال شدید شود.
این حقیقت که لیوان از جنس شیشه است نه پلاستیک به معنای آن است که این مسئله به مرور زمان، باعث کاهش درصد ایجاد شکاف‌ها و سوراخ‌هایی که باکتری‌ها می‌توانند در آن زندگی کرده یا تجمع پیدا کنند نخواهد شد. علاوه بر این، لیوان را باید به خوبی خشک کرد و همانطور که می‌دانید خشک‌سازی یکی از بهترین روش‌ها برای تغییر رشد باکتری‌ها محسوب می‌شود.
منبع: الودکتر

ارسال شده در 4 مهر 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع بهداشت و ارتقاء سلامت

پیشنهاد سردبیر

  • راهنمایی والدین برای تربیت فرزندی مطیع
  • دندان شما آینه حافظه شماست
  • توصیه هایی در زمینه شست و شوی نوزاد تازه به دنیا آمده
  • تقویت افکار و احساسات مثبت در کودکان
  • از بین بردن درد عضلات بدن با ورزش !
  • آیا ممکن است مصرف فلوراید عوارض خاصی هم دشته باشد؟
  • 5 ماده غذایی که به عنوان مسکن های طبیعی هستند
  • ماسک برای تنگ کردن منافذ باز پوست
  • آسیب به بدن با استفاده از موبایل
  • پراهمیت ترین اقدامات قبل از بارداری
  • چربی خون بر چند نوع است
  • ويتامين D گزينه‌اي ساده و ارزان براي تقويت ذهن است
  • معرفی کتابی برای تنظیم کالری
  • هشدار با افراد پشت میزنشین
  • علائم اعتیاد شدید شما به شغلتان
  • محبوبترین ها

  • شادابی و موفقیت با اعتماد داشتن به اطرافیان
  • خودکشی ناشی از ریزگردها
  • تغییر صفات درونی و شخصیتی افراد
  • خندان باشید تا قلب سالمی داشته باشید
  • رسیدن به آرامش نسبی در هنگام پریشانی
  • فشار روحی و روانی شما را می کشد!
  • آیا رنگ نارنجی بعنوان انتخاب رنگ لباس خوب است؟
  • غفلت از کودک و سوء استفاده جسمانی از کودک
  • مشغله فکری ممنوع
  • افتادن در مسیر جاده موفقیت
  • رفع استرس روزمره با استفاده از این روش ها
  • خودتان را از یاد نبرید!
  • کنترل کردن عواطف
  • مشکلات طلاق و تاثیر آن بر روی فرزندان
  • توصیه به روان پریش ها
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است