82239976-71036714

متاسفانه خبردار شدیم عده ای از هموطنانمان به بیماری مالاریا دچار شده اند و از این عارضه رنج میبرند مردم ساکن کبکاب و دشتی به این بیماری خطرناک دچار شده اندبهتر است برای مسافرت به این شهرها دست نگه دارید و مراقب راههای انتقال مالاریا باشید و اصول بهداشتی در برابر این عارضه را رعایت کنید .

 معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان دشتی استان بوشهر گفت: در اجرای طرح بیمار یابی و مبارزه با مالاریا در این شهرستان 200 بیمار شناسایی و درمان آنان آغاز شده است.

پرویز احمدی روز جمعه در آغاز اجرای این طرح بهداشتی در دهستان کبگان افزود: با آغاز فصل پاییز که زمان انتقال مالاریا و افزایش موارد بیماری در استان بوشهر است، طرح بیماریابی گروههای پرخطر در دهستان کبگان و منطقه زیارت ساحلی شهرستان دشتی به اجرا درآمده است.
وی اضافه کرد: در اجرای این طرح از تمام گروههای پر خطر آزمایش خون گرفته و با استفاده از کیت تشخیص، بیماری مالاریا سریع شناسایی می شود.
وی اضافه کرد: در پنج روز اول اجرای این طرح تاکنون 200 نفر از کارگران شاغل در حوضچه های پرورش میگو منطقه زیارت که اتباع افغان و بلوچ هستند موارد بیماری مالاریا تشخیص داده شد.
احمدی گفت: پس از شناسایی این بیماران بلافاصله درمان گروهی و پیشگیرانه آغاز شده است.
وی اظهارکرد: برای درمان این بیماران در مدت 14 روز درمان گروهی روزانه یک تیم بهداشتی برای تحویل دارو به کارگران به منطقه زیارت دشتی اعزام می شوند.
احمدی یادآورشد: این بیماری بطور کامل تحت کنترل و بیماران درحال درمان هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر پیش از این گفت: شمار مبتلایان به مالاریا در این استان افزایش یافته است.
دکتر عبدالمحمد خواجه ئیان افزود: علت افزایش موارد ابتلا به بیماری مالاریا زیادشدن تردد اتباع مهاجر خارجی در استان و تشدید فعالیت ها برای کشف موارد بیماری است، طوریکه در برخی موارد بیماران قبل از علامت دار شدن شناسایی و درمان شده اند.
وی با هشدار نسبت به اینکه دومین فصل انتقال مالاریا در استان بوشهر از شهریورماه آغاز شده است گفت: ضروری است تمام کادر بهداشتی و درمانی استان نسبت به شناسایی موارد ابتلا به مالاریا حساس باشند.
خواجه ئیان اضافه کرد: باید از تمام مهاجران علامت دار و کسانی که بتازگی از مرزهای شرقی کشور گذشته و وارد استان شده اند نمونه گیری به عمل آید.
وی افزود: مالاریا یک بیماری حاد و مزمن است که بوسیله چند نوع انگل ایجاد می شود و انگل بیماری از سوی نوعی پشه به نام آنوفل و در زمان خون خواری از انسان، وارد بدن می شود.
خواجه ئیان گفت: این بیماری از سال های دور به صورت بومی در کشور وجود داشته و تعداد موارد آن در50 سال پیش حدود پنج میلیون نفر بوده است که در استان بوشهر هم با توجه به وضعیت اقلیمی، شرایط لازم برای تکثیر پشه ناقل و انتقال بیماری همواره وجود دارد.
رئیس مرکز بهداشت استان بوشهر افزود: با شناسایی سریع بیماران و درمان آنان، ذخایر انگلی از بین رفته و درواقع از آلوده شدن پشه ها و درنتیجه انتقال بیماری جلوگیری شده است.
خواجه ئیان گفت: برای نجات جان بیماران و جلوگیری از انتشار بیماری، بیماریابی و درمان موارد ابتلا به این بیماری در کوتاه ترین زمان ممکن ضروری است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: در بخش درمان نیز انتظار می رود از تمام بیماران تبعه کشورهای همسایه شرقی که با علایم مختلف به پزشکان اعم از خصوصی و دولتی مراجعه کنند که پزشکان در مطب های خصوصی می توانند در صورت مشاهده مورد مشکوک به مالاریا آنها را به نزدیک ترین مرکز بهداشتی درمانی (مرکز خدمات جامع سلامت) ارجاع دهند تا آزمایش و درمان آنان به صورت رایگان انجام شود.
شهرستان دشتی با 80 هزار نفر جمعیت در 80 کیلومتری جنوب بوشهر واقع است.

ایرنا،