تشخیص بیماری

علم روز به روز در حال پیشرفت است و هر سال شاهد رونمایی از دستگاه های جدید برای تشخیص بیماری هستیم و همچنین درمان بیماری ها مشخص میشود.قرنی که در آن زندگی میکنیم،قرن 21 است که علم به مکان قابل توجهش رسیده و انسان ها میتوانند دلیل اکثر بیماری ها را تشخیص دهند و برای درمان آن اقدام کنند.

دکتر کامران جلالی ، فوق دکترای طب هومیوپاتی :

همیشه آرزوی ما این بوده که دستگاهی وجود داشت تا تشخیص می‌داد سینه دردمان ناشی از چه مشکلی است؟ یا چرا معده‌مان تیر می‌کشد؟ یا علت میزان پیشرفت یک بیماری یا درگیر شدن ارگان‌های مختلف بدن به آن بیماری چیست؟ همچنین مسئله دیگری که در زمینه سلامت فکر افراد را ممکن است به خود مشغول کرده باشد این است که از والدین خود ممکن است چه بیماری‌هایی را به ارث ببرند؟! در گذشته رسیدن به هر یک از این خواسته‌ها امکان‌پذیر نبود یا اگر بود، افراد باید خیلی تلاش می‌کردند تاحدودی به مشکلات خود پی ببرند، اما با پیشرفت علم و ساخت دستگاهی به‌نام الکتروارگانو گرافی به سهولت می‌توانید به تمام خواسته‌های خود در این زمینه دست پیدا کنید. دکتر کامران جلالی درباره الکترواورگانو گرافی، بیشتر با ما صحبت می‌کند.

کارایی دستگاه الکتروارگانو گرافی چیست؟

تا الان اکثر بررسی‌های صورت گرفته در پزشکی، بررسی‌های کمی بوده، یعنی یک عدد به شما می‌دادند که از آنها برای بررسی پارامترهای خاصی استفاده می‌شد. به‌عنوان مثال میزان  قندخون، بررسی وجود توده و حتی بررسی این موضوع که آیا آنفاکتوسی صورت گرفته؟ آیا دیسشارژ غیرطبیعی وجود دارد و… که این موارد همان‌طور که گفته شد بیشتر روی موارد کمی تاکید دارند، درحالی که این دستگاه بیشتر پارامترهای کیفی را مورد بررسی قرار می‌دهد مانند  فانگشنال اِم‌آر‌آی (‌MRi عملکردی) که عملکرد مغز را نشان می‌دهد.

آیا می‌توان تک‌تک ارگان‌های بدن را بررسی کرد؟

علم پزشکی تا امروز، توجه کمتری نسبت به واژه‌های سلامت داشته و بیشتر متمرکز روی بیماری بوده است. اما به‌واسطه الکتروارگانو گرافی می‌توان سطح سلامت ارگان‌ها را متوجه شد. به بیان دیگر این دستگاه قادر است طیفی از سلامت تا بیماری یا حداقل و حداکثر فشار بیماری‌زا  برای هر فرد را بررسی کند، بنابراین این دستگاه عملکرد ارگان‌های مختلف را بررسی می‌کند و تشخیص کمی درباره سطح سلامت آنها ارائه می‌دهد که می‌توان گفت یکی از مزیت‌های منحصر به فرد این دستگاه است.

آیا ریشه بیماری‌ها با این دستگاه مشخص می‌شود؟

نکته جالب دیگر، بررسی عمکرد اُتونوم بدن است یعنی (دستگاه عصبی خودکار)، دستگاهی که به‌نام سمپاتیک-پاراسمپاتیک مشهور است و دستگاه عصبی نباتی هم نامیده می‌شود. این دستگاه بدون اراده ما اندام درونی بدن را کنترل می‌کند. به‌عنوان مثال تپش قلب، تعداد تنفس، دستگاه گوارش و عملکرد روده و… را بررسی می‌کند. یکی دیگر از مزیت‌های انکارناپذیر این سیستم الکترواورگانو گرافی  این است که می‌تواند یک دلیل منطقی برای تمام بیماری‌های سایکوسوماتیک (سایکوسوماتیک به معنای روان‌تنی است، یعنی وقتی از نظر روحی به‌هم می‌ریزیم، براساس نقاط ضعف ژنتیکی که داریم، آن فشار روحی روانی ریلیز و روی نقاط ضعف ما آزاد می‌شود، مانند برخی که بر اثر عصبانیت، دچار تپش قلب می‌شوند)  ارائه دهد.

یک مثال برای آشنایی بیشتر با این دستگاه:
به‌عنوان مثال برخی افراد با مشکل قلبی (آریتمی قلبی یا عدم ثبات ریتم قلب) مواجه هستند یا اینکه عروق قلب‌شان گرفته است و دچار کمبود دریافت اکسیژن هستند. این افراد در فشارهای روحی-روانی مشکلات بیشتری را نشان می‌دهند و این دستگاه قادر است بررسی کند که در صورت ایجاد فشار این مشکلات بروز و ظهور بیشتری دارند یا به‌صورت اولیه این ارگان مثلا قلب درگیر است.

نکته‌ای که در عالم پزشکی این دستگاه را منحصر به فرد کرده است، چیست؟

نکته جالب توجه دیگر این دستگاه تشخیصی این است که می‌تواند ارتباط بین بخش‌های مختلف بدن برقرار کند. تا امروز علم پزشکی درخصوص بررسی  ارتباط مسائل جسمی، روحی و روانی، کار خاصی نکرده است، بلکه  بیشتر تلاش کرده مشکلات را از جانب خود ارگان درنظر بگیرد، مثلا کبد کم فعال یا بیش‌فعال شده یا در کیسه صفرا سنگی به‌وجود آمده یا دچار التهاب شده است،
اما اینکه ریشه این التهاب یا ناهنجاری چیست تاکنون بررسی نشده است.
ولی این سیستم به‌صورت داینامیک و در لحظه، تغییرات روحی-روانی را که چه آسیبی به جسم و کدام نقاط بدن وارد می‌کند، نشان می‌دهد، چراکه این دستگاه پایه‌های طب سنتی چینی را داراست و از فلسفه‌های آن حمایت می‌کند مثلا خشم فروخورده، کیسه صفرا را تحت‌فشار قرار می‌دهد یا ترس و وحشت، کدام ارگان‌های خاص را درگیر می‌کند؟!

الکتروارگانو گرافی از چه اجزایی برای تشخیص دقیق‌تر استفاده می‌کند؟

آنچه در مرکز پزشکی فرامولکولی سینا  از آن استفاده می‌شود، دستگاهی است مشتمل بر 6الکترود که دو عدد کف پاها، دو عدد کف دست‌ها و دو الکترود بر پیشانی فرد قرار می‌گیرد. همچنین پارامترهای الکترومغناطیس را با کمک الگوریتم‌های پیچیده و پیشرفته کامپیوتری، مورد بررسی قرار می‌دهد. بعد از آن امواج با فرکانس و ولتاژ پایین وارد می‌شود و واکنش بدن در برابر این امواج ثبت می‌شود.

آیا این دستگاه عارضه‌ای هم دارد؟

به‌دلیل شدت اندکی که امواج الکترومغناطیس با ولتاژ و فرکانس پایین که وارد بدن بیمار می‌شود، هیچ‌گونه عارضه‌ای متوجه فرد نخواهد بود مانند دستگاه سونوگرافی که خطری متوجه فرد نخواهد بود. همچنین این سیستم توسط‌FDA امریکا موردتایید قرار گرفته است و علم پزشکی به این نتیجه رسیده که این دستگاه‌ها با افزایش کارایی مورد استفاده گسترده قرار بگیرد.

دستگاه موجود در مرکز فرامولکولی سینا، در سال2016 برای اروپا صادر خواهد شد و در نوع خود به‌روزترین تکنولوژی را داراست.

منبع : الو دکتر