overeating

به نظر شما چرا دین مبین اسلام را کامل ترین دین نازل شده بر بشریت میدانند؟ یا چرا به کتاب قرآن، کتاب زندگی میگویند؟ همه ی این ها از دلایلی برخاسته و این ادعاها حقیقت دارند. در اسلام به مسائل پزشکی نظیر کم خوری و پرخوری اشاراتی شده؛ به این صورت که کم خوردن آثار بسیار مفیدی در جسم و روح انسان به جای می‌گذارد. زیرا نه‌تنها باعث سلامت جسم می‌شود، بلکه زمینه جذب و دریافت عنایات الهی را در آدمی مهیا می‌سازد. ولی پرخوری زمینه بروز بسیاری از بیماری‌ها بوده و همچنین معنویت را از بین می‌برد.

فوائد کم خوری

باید توجه داشت که مقصود از کم خوری، نخوردن نیست بلکه منظور از آن، پرهیز از پرخوری است. در روایتی از امام رضا علیه السلام، بدن انسان به زمین زراعی تشبیه شده و کم خوری بیش از اندازه و زیاده روی در خوردن را مانند آبیاری ناقص و آبیاری بیش از حد دانسته که هر دو سبب نابودی کشت و زرع می‌شوند.

امام علی فرمودند: شایسته است که خردمند هنگام شیرینی غذا، تلخی دارو را به یاد آورد. (و پرخوری ننماید). هم‌چنین در روایتی دیگر فرمودند: معده خود را با غذای زیاد احترام نکن، بلکه جایی برای آب و مجالی برای هوا بگذار. و دست از خوردن غذا بردار با آن‌که هنوز اشتها داشته باشی. اگر این‌کار را انجام دادی، غذایت را به‌راحتی هضم خواهی کرد؛ زیرا سلامت بدن در کم خوری و کم نوشیدن است.

داشتن عمر طولانی و افزایش مقاومت بدن از دیگر اثرات کم خوری در روایات می‌باشند.

هم‌چنین در روایات روشنی فکر، صلاح باطن، کمک به عبادت، نورانیت باطن، نزدیکی به خداوند و حکمت از فوائد کم خوری شمرده شده‌اند

آثار زیان‌بار پرخوری

بیماری

امام علی علیه السلام فرمودند: با پرخوری هیچ سلامتی (پایدار) نیست. و در روایتی دیگر از ایشان نقل شده است که: چه بسیار یک‌بار خوردنی که مانع از خوردن‌ها می‌شود.

آشفتگی

امام علی علیه السلام فرمود: از پرخوری بپرهیز، که هرکس چنین کند، بیماری‌هایش بسیار شود و رویاهای خوب نمی‌بیند.
در روایتی از حضرت عیسی نقل شده که پرخوری، شادابی و طراوت صورت را از بین می‌برد.

قساوت قلب

امام صادق فرمودند: برای قلب مومن، ضرر هیچ چیزی بیشتر از پرخوری نیست که دو چیز به دنبال دارد: قساوت قلب و تحریک شهوت.

کسالت به‌هنگام عبادت

پرخوری و سنگینی شکم با شادابی در عبادت و مناجات سازگاری ندارد. این کار سبب کسالت شده و توفیق عبادت و مناجات با خدا را از فرد سلب می‌کند.

ترغیب شدن به گناه

امام علی علیه السلام فرمودند: سیری، چه خوب یاوری است برای انجام گناهان.

رانده شدن از درگاه خداوند

پیامبر اسلام فرمودند: مبغوض‌ترین شما نزد خداوند متعال، کسی است که بسیار می‌خوابد، بسیار می‌خورد و بسیار می‌نوشد.

گرسنگی در قیامت

پیامبر اسلام فرمودند: از میان شما کسی که در دنیا طولانی‌تر آروغ می‌زند، در آخرت گرسنگی‌اش از همه طولانی‌تر خواهد بود.

منبع: آوای سلامتی