مشاوره زیبایی
کلینیک دندانپزشکی پارسا/ساختمان پزشکان
کلینیک دندانپزشکی پارسا
ایمپلنتوژیست
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق تخصص آندوسکوپی و کولونوسکوپی بدون درد
طراح طب
طراح طب
مرکز اسکن و طراحی سه بعدی جراحی زیبایی صورت
دکتر هادی صادق /کلینیک
دکتر پژمان هادی صادق و دکتر پریسا هادی صادق
متخصص ارتودنسی
کلینیک سیب سبز
کلینیک سیب سبز
آفر ویژه برای پکیجها
ساختمان پزشکان، دکتر حبیب سهرابی
دکتر حبیب سهرابی
متخصص گوش،حلق،بینی جراح زیبایی بینی
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر ایمانی
دکتر محمدتقی ایمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
گروه پزشکان برنا
دکتر غلامرضا اکبری
پزشک پوست و مو
دکتر عارفی
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری های لثه
ساج
کلینیک ساج
زنان و زایمان
دکتر مقیمی
دکتر مهرداد مقیمی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
کلینیک یکتا/ساختمان پزشکان
کلینیک یکتا
مجهزترین کلینیک پوست و مو زیبایی با دستگاه لیزر الکساندرایت
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر مجید صالح
دکتر مجید صالح
متخصص جراحی فک وصورت،زیبایی بینی

1311943049_63059

در این بخش شما را با مدل استفاده از مایکروفر و مایکروویو  و تاثیرات زیان آور و مفید آن آشنا می کنیم .لازم به یاد آوری است که امواج این نوع دستگاه ها ضرردارد  سعی کنید استفاده از آن را کم و در صورتی که عجله دارید انجام دهید 

 

مایکروفر با ماکروفر تفاوت دارد! مایکرو پسوندی برای ریز و کوچک بودن است و ماکرو پسوندی برای بزرگ بودن . مایکروویو یعنی امواج ریزی که دارای فرکانس بالا و طول موج کم است این در حالی است که ماکروویو عکس آن است .

پس مایکروفر و یا اجاق مایکروویو ، اجاق برقی است که از امواج مایکروویو جهت پخت استفاده می کند . بعضا به این دستگاه مایکروویو می گویند که این تنها نام امواج استفاده شده است و مانند این است که به اجاق گاز بگوییم گاز .

اجاق مایکروفر دارای لامپ مگنترون می باشد که الکتریسیته را به امواج فرکانس بالای مایکروویو تبدیل می کند . مایکروویو شکلی از انرژی الکترومغناطیسی می باشد .مانند امواج نوری و امواج رادیویی و قسمتی از طیف الکترومعناطیس را در بر می گیرد .

امواج مایکروویو موجب می شود که ملکول های غذا به شدت بلرزد و درنتیجه در اثر اصطکاک بوجود آمده که موجب ایجاد گرما می شود ، پخت غذا را به دنبال خواهد داشت . به مفهومی دیگر غذا پخته شده در مایکروفر به سادگی امواجمایکروویو را جذب کرده و آنرا به شکل انرژی گرمایی تبدیل می کند و همین موجب پخته شدن غذا می شود .

امواج مایکروویو ، بی بو ، بی رنگ ، بدون مزه بوده ودرعین حال موج رادیواکتیو نمی باشد .

اجاق مایکروویو یکی از دستگاههای کارآمد صرفه جویی در وقت و انرژی می باشد که می توان آنرا خریداری نمود . بعنوان مثالپخت سیب زمینی در یک فر معمولی ۱۸ بار بیشتر از پخت در مایکروفر طول می کشد . و علاوه بر این در مایکروفر بیرون تا داخل غذا به طور کامل پخته می شود .

پخت در مایکروفر برای بسیاری از کارهای آشپزی سریعتر است چرا که انرژی در غذا ایجاد می شود نه ظرف یا فر . ضمنا مایکروفر موجب گرم شدن آشپزخانه نمیشود ، مانند گرمایی که دیگر وسایل پخت ایجاد می کند .

چه زمانی مایکروفر برای اولین بار در پخت غذا استفاده شد مایکروویو در جنگ جهانی دوم بعنوان اساس رادار جهت تشخیص و مکان یابی هواپیماهای دشمن در مصافت های طولانی بکاربرده شد . در این زمان حدود ۱۹۴۵ بطوراتفاقی یک مهندس آمریکایی به نام پرسی لی بارون اسپنسر که در زمینه ابزار رادار کار می کرد ، متوجه شد مقداری شکلات که در جیب او بوده آب شده است اسپنسر متوجه شد که این امواج مایکروویو بوده که موجب آب شدن شکلات و همچنین گرم شده او شده است. بعد از آن ، آنها به توانایی چنین کشفی پی بردند و اولیناجاق مایکروفر خانگی را ساختند .

آیا امواج مایکروویو مضر است ؟

مقدار کمی موج مایکروویو مضر نمی باشد . امواج مایکروویو بطور معمول اطراف ما را احاطه کرده است . امواج ارسالی ماهواره ها ، تلفن همراه و حتی بوسیله

امواج حرارتی در اطراف ما مایکروویو می باشد . یک اجاق مایکروویوی که به درستی طراحی شده هیچ موج مایکروویوی را به بیرون منتقل نمی کند . چرا از ظروف فلزی نمی توان در مایکروفر استفاده کرد؟امواج مایکروویو موجب ورود جریان به فلز می شود ، این جریان ممکن است تا حدی فلز را گرم کند که موجب آتش سوزی شود . بنابراین ، استفاده از ظروف فلزی اصلا کار معقولی نیست .

همواره نکته های را در استفاده از مایکروویو به یاد داشته باشید:

* قبل از استفاده از مایکروفر دفترچه راهنمای استفاده از آن را به دقت و بطور کامل مطالعه نمایید .

* از ظروف و تابه های فلزی در مایکروفر استفاده نکنید .

* ظروف چینی که دارای حاشیه طلاکوب و براق می باشند ، ظرف مناسبی برای پخت نیست . همواره از ظروف چینی نشکن و مقاوم با دما Pirex که دارای رنگ شفاف می باشد استفاده نمایید .

* غذا زمانی بطور کامل پخته شده که کف ظرف در قسمت وسط گرم شده باشد .

* غذای کمتر را به مدت کمتری بپزید . زمانی که غذا در ظرف حدود ۵ سانتی متر قطر را اشغال کرده باید مدت زمان کمتری پخته شود چرا که نفوذ گرما از اطراف غذا سریعتر انجام می شود .

* برای جلوگیری از خشک شدن غذا ، در زمان پخت و یا گرم کردن غذا ، ظرف را با درپوش منفذ دار بپوشانید .

* در پخت مایکروفر مقدار کمتری نمک و ادویه استفاده کنید ، چرا که موجب از دست دادن رطوبت و سفت شدن غذا می شود . می توانید نمک را در مراحل پایانی پخت اضافه کنید .
* در پخت مایکروفر از مقدارکمتری آب استفاده کنید تا پخت سریعتر انجام شود .
* در پخت با اجاق مایکروویو بطور مرتب مایع را بهم بزنید ، این کار موجب پخت بهتر و سریعتر غذا می شود .

* غذاهای متراکم را برای مدت زمان بیشتر و با قدرت کمتر بپزید . چرا که غذاهای متراکم و فشرده آرام تر از غذاهای پرمنفذ پخته می شود .

* در چیدن غذاها قبل از پخت ، بخشی از غذا را که دارای پهنای بیشتر و ضخامت کمتر است در ظرف پهن کنید و گیاهان خرد شده را در اطراف ظرف قرار دهید و سعی کنید مواد در یک لایه در مایکروفر چیده شود .

* در صورت پخت تکه های بزرگ ، آنها را گه گاه زیر و رو کنید .

* غذای پخته شده در مایکروفر نیاز به زمان توقف بعد از پخت دارد ! از آنجا که بعد از اتمام کار دستگاه مایکروفر، گرمای داخلی غذا به پختن بیشتر آن کمک می کند ، لذا پیشنهاد می کنیم بعد از پخت در مایکروفر و خارج کردن غذا از دستگاه ، درب ظرف را روی آن بگذارید و یا آن را در ظرف هم اندازه در بسته قرار دهید تا گرمای خارج شده به خود غذا برگردد .

* دقت کنید که منافذ خروجی گرمای مایکروویو را نپوشانید تا به دستگاه آسیب نرسد . بر روی دستگاه مایکروفر چیزی نگذارید و فاصله مناسبی در پشت و اطراف دستگاه جهت خنک شدن قطعات دستگاه حفظ کنید

 

5 1000
ارسال شده در 6 اسفند 1392 توسط با موضوع پزشکی
کد کم چیست؟

کدکم می تواند از دندان ها اسکن سه بعدی بگیرد و در همان لحظه اقدام به ساخت کل یا بخشی از دندان با ظرافت فوق بالا نماید.

اطلاعات بیشتر
دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
x