هضم غذاهای نذری غذاهای نذری طبخ برنج های نذری تهیه غذاهای نذری بهداشت غذاهای نذری

 چون غذاهای نذری به مصرف عموم میرسند بهتر است در نحوه تهیه آن ها دقت بیشتری کنیم طبخ این غذاها باید  با روغن های مناسب انجام شود برای  پخت و پز این غذاها و یا حلواها  بهتر است از روغن مایع آفتابگردان، کلزا یا ذرت استفاده شود همچنین برای تهیه برنج بهتر است از برنج ایرانی استفاده کنیم آشپزهای هیاتی باید اصول بهداشتی را رعایت کنند و دستکش داشته باشند تاز آلوده شدن این غذاها و اختلالات گوارشی در عزاداران  پیشگیری کنند.

یک متخصص علوم و صنایع غذایی تاکید کرد: آشپزهای هیاتی برای طبخ غذاهای نذری باید دو تا سه نوع روغن در اختیار داشته باشند تا بر اساس نوع غذا، نوع روغن را انتخاب کنند.

دکتر آراسب دباغ مقدم، با اشاره به اینکه به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم، از هم اکنون در سطح شهر نمایشگاه های عرضه اقلام مواد غذایی برای تهیه غذاهای نذری باز شده و آشپزها و متصدیان تکایا، حسینیه ها، مساجد و هیات ها در حال تهیه و تدارک این اقلام هستند گفت: معمولا برای تهیه غذاهای نذری در حجم زیاد، اغلب آشپزها روغن های حلبی ۴/۵ یا ۵ کیلویی خریداری می‌کنند که اکثر این روغن ها از نوع نیمه جامد و مخصوص سرخ کردنند و بیشتر آشپزهای هیاتی نیز به دلیل عدم دسترسی به روغن های مایع مخصوص پخت و پز، برنج نذری را هم با همین روغن ها طبخ می کنند.

این متخصص بهداشت مواد غذایی با اشاره به اینکه آشپز خوب باید چندین نوع روغن در اختیار داشته باشد تا هر غذایی را با روغن مخصوص به آن طبخ کند گفت: روغن ها چندین نوع دارند یک نوع مخصوص سالاد و غذاهای سرد است  و بشدت در برابر حرارت حاصل از طبخ حساس محسوب می‌شود. نوع دیگر اشباع بسیار کمی دارد و برای پخت و پز مناسب است. یک نوع دیگر روغن هم اشباع بیشتری دارد و نیمه جامد و مقاومتر است که برای سرخ کردن کاربرد زیادی اما برای بدن مضرتر است و هضم سخت و سنگینی دارد.

دکتر دباغ مقدم، به آشپزهای هیاتی توصیه کرد: برای طبخ برنج های نذری اعم از قاطی پلوها، چلوها، عدسی و حلوا، روغن مایع آفتابگردان، کلزا یا ذرت مصرف کنید و برای سرخ کردن سیب زمینی و گوشت قیمه و تفت سبزی قورمه، روغن های نیمه جامد گزینه مناسبی هستند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه، تصریح کرد: با رعایت این موارد، قدرت هضم غذاهای نذری بیشتر می شود و پُری، سنگینی، رخوت و دیگر اختلالات گوارشی در عزاداران ایجاد نخواهد شد.

وی همچنین به این نکته اشاره کرد که خرید و استفاده از برنج ایرانی برای تهیه چلوهای نذری، علاوه بر کمک به رونق شالیزارها و شالی‌کاران ایرانی، باعث خواهد شد که عزاداران نیز از عطر و طعم و کیفیت خوب برنج ایرانی بهره ببرند.

به گفته او، دانه برنج هر چه در ظاهر باریک و قلمی تر ، رنگ آن کمی زرد و نیمه بلوری، بدون خرده و یکدست و معطر باشد مناسب تر است و هر چه دانه برنج خشک ‌تر باشد به هنگام پخت، آب بیشتری جذب کرده و حجیم‌تر می‌شود و اصطلاحاً بیشتر «ری» می کند.

 

5 1000
ارسال شده در 9 مهر 1395 توسط با موضوع عمومی

پیشنهاد سردبیر

  • متخصص باروری چگونه کمک می کند ؟
  • سرطان در غدد لنفاوی و این عوامل
  • تولید ماکارونی ضد سرطان روده بزرگ
  • نهاد خانواده عامل اصلی تاثیر گذار در سلامت روان
  • دفع زباله در محل های ورزشی
  • نوشیدن منظم آب گرم سبب بهبود گوارش می شود
  • تبلیغ در روزنامه ها برای طلاق
  • رمز و رازهایی درمورد آکنه و جوش
  • محبوبترین ها

  • چگونه در فصل تابستان موهای سالمی داشته باشیم
  • اطلاعاتی جالب در زمینه سبوس برنج
  • ترکیب دارچین و لیمو ترش برای داشتن پوست صاف
  • چگونه ماسک چند منظوره درست کنیم؟
  • درمان های مفید برای آکنه
  • شیوه های نادرست مراقبت از ناخن
  • مقابله با خشکی پوست در فصل زمستان،چگونه؟
  • آزمایشی جهت تشخیص انواع مو
  • رپورتاژ

  • لیفت‌پلاس، آخرین تکنیک لیفت صورت، گردن و ابرو
  • مرکز تخصصی دندانپزشکی دکتر سید سعید هاشمی
  • جراحی های زیبایی و ترمیمی دکتر بهجو
  • رژیم‌درمانی، پوست و لیزر تخصصی کلینیک سیب سبز
  • لیفتینگ با نخ
  • الو دکتر

    دندانپزشکی دکترسلام
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما