86532541

تعرق برای بدن لازم و ضروری است در اثر فعالیت و تحرک بدنی و گرمای هوا عرق می کنیم بهتر است به فاکتورهای مهم سلامتی برای تعرق دقت کنید حالت های مختلف عرق کردن خبر از وضعیت درونی بدن شما میدهد پیشنهادات ما را در این زمینه بخوانید و به آن ها دقت کنید استرس ،یائسگی ،شادی و گرمازدگی را میتوانیم با نوع عرق کردن خود بفهمیم میزان تولید عرق در بدن‌ بستگی به حالات مختلف روحی و جسمی شما دارد .

اگر کمی تأمل کنید، متوجه می‌شوید که تعرق در حالت‌های مختلف چیزهای مختلفی درباره شما و سلامت‌تان به شما خواهد گفت. در اینجا به برخی از آنها اشاره می‌کنیم که حتما برایتان جالب خواهد بود.

هیچ‌کس دوست ندارد در یک صبح تابستانی مجبور باشد صورت مرطوب و عرق‌کرده خود را آرایش کند یا شاهد این باشد که تی‌شرت سفیدش به خاطر تعرق، شوره زده و رنگش رفته باشد، اما عرق، سیستم خنک‌کننده لاینفک بدن شماست. وقتی دمای بدن افزایش می‌یابد، سیستم عصبی شما به غده‌های عرق‌تان چراغ سبز نشان می‌دهد و سطح پوست مرطوب می‌شود، در واقع جایی که عرق به خوبی تبخیر شده و طی فرآیندی بدن را خنک می‌کند. با این حال کماکان با عرق خود در نبرد هستیم: سعی می‌کنیم که بوی بد آن را کمتر کنیم، سعی می‌کنیم طی یک جلسه مهم کمتر عرق کنیم اما از سویی در باشگاه ترجیح می‌دهیم که سطل‌ سطل عرق کنیم. اما اگر کمی تأمل کنید، متوجه می‌شوید که تعرق در حالت‌های مختلف چیزهای مختلفی درباره شما و سلامت‌تان به شما خواهد گفت. در اینجا به برخی از آنها اشاره می‌کنیم که حتما برایتان جالب خواهد بود.
۱.باردارید یا دارید یائسه می‌شوید
هر چیزی که در روند غدد درون‌ریز شما اختلال ایجاد کند (در واقع مجموعه‌ای از غده‌های تولید‌کننده هورمون) باعث می‌شود که بیشتر از حد طبیعی عرق کنید. حدود ۸۵ درصد از زنان در سال‌های نزدیک به یائسگی یا در همان دوران گرگرفتگی شدیدی را تجربه می‌کنند، اما ممکن است به خاطر بارداری هم باشد. علت این مسئله تغییرات هورمونی است که در روند فعالیت ترموستات مغز اختلال ایجاد می‌کند و به اشتباه باعث می‌شود فکر کنید که زیاد عرق کرده‌اید و باعث تحریک تعرق در قالب روند طبیعی خنک‌کننده بدن می‌شود، حتی زمانی که مقابل کولر نشسته باشید.
۲.استرس دارید
اگر متوجه شده‌اید که مدام دماغتان فس‌فس می‌کند و آن را بالا می‌کشید، بهتر است ببینید در چند ساعت گذشته چه چیزی در ذهن‌تان گذشته است. اگر دچار استرس یا تشویش شده‌اید، پس می‌توانید تقصیر را گردن همان بیاندازید. در واقع وقتی بدن‌مان داغ می‌شود، غده‌های تراوه‌ریز در سرتاسر بدن عرق تولید می‌کنند، عرقی که بیشتر حاوی آب و نمک است. اما وقتی تحت استرس هستیم، عرق توسط غدد آپوکرین تولید می‌شود که تنها در برخی نواحی بدن مانند زیر بغل وجود دارد. این نوع عرق حاوی چربی و پروتئین بوده که بر سطح پوست با باکتری ترکیب شده و طی فرآیندی بوی بدی تولید می‌کند.
۳.از خودتان شادی متصاعد می‌کنید
شاید عجیب باشد اما افراد پیرامون شما از روی بوی عرق‌تان می‌توانند بفهمند که چه احساسی دارید. طی آزمایشی در همین زمینه، ۳۶ زن نمونه‌های عرق ۱۲ مردی را بوییدند که ویدئوهایی تماشا کرده بودند که هم آنها را می‌ترساند و هم شاد می‌کرد. زمانی که یک زن، عرق مردی را بویید که به خاطر تماشای ویدئویی ترسیده بود، معمولا حالت صورتش شبیه حالتی بود که انگار ترسیده است و وقتی عرق فردی را می‌بویید که خوشحال شده بود، معمولا لبخند می‌زد.
۴.در معرض خطر گرمازدگی هستید
همه چیز طی پیاده‌روی تابستانی به راحتی پیش می‌رود، تا این‌که به ناگهان متوجه می‌شوید که سرتان دارد گیج می‌رود. عدم توانایی در تعرق می‌تواند مشکل خطرناکی تلقی شود، چرا که مانع از خنک شدن طبیعی بدن‌تان خواهد شد. اگر این روند هم‌چنان ادامه یابد و آب بدن‌تان را به طور مجدد تأمین نکنید، دچار بیماری‌های گرمایی مانند ضعف و خستگی مفرط ناشی از گرما یا گرمازدگی خواهید شد. در این مواقع بهتر است به جایی با تهویه مناسب رفته یا چیزی بنوشید که خنک‌تان کند (ترجیحا چیزی باشد که کافئین نداشته باشد.) از طرفی عدم توانایی در تعرق به مدت طولانی می‌تواند به دلیل آسیب‌دیدگی عصب‌ها یا مصرف برخی داروها و یا بیماری موروثی باشد که می‌تواند خطر بیماری‌ها و مشکلات قلبی را هم افزایش دهد. یکی از متخصصان در این زمینه می‌گوید: «تنها به این خاطر که احساس سردی ندارید به معنای آن نیست که دچار تعرق نمی‌شوید. اکثر ما به طور روزانه حدود ۳۰ گرم و نیم عرق می‌کنیم،‌ البته این میزان سوای مقداری است که حین فعالیت تولید می‌شود. اگر دیدید که میزان تولید عرق در بدن‌تان کاهش چشمگیری داشت، بهتر است حتما به پزشک مراجعه کنید.»
منبع:الودکتر