baby-food
یکی از دغدغه های نو مادرها این است که آیا غذایی که به کودکم میدهم سالم است یا فاسد شده؟! یا بعضی مادرها شاغل میباشند و آنقدر مشغله دارند که نمتوانند هر دقیقه برای کودک خود غذا آماده کنند. فراموش نکنید کودک ۶ ماه به بالا یا هنوز دندان ندارد یا اگر داشته باشد نمی تواند مانند آدم بزرگ ها غذا را خوب بجود. پس باید راهکاری بیابید که هم غذا نرم بماند هم غذا را طوری نگهداری کنید که از ارزش های غذایی آن کاسته نشود. در ادامه ما این راهکار را به شما میگوییم.

هنگامی که مادری خوراندن غذاهای جامد را به فرزندش شروع می کند، در تمام طول روز تب و تاب این را دارد که کدام خوراکی ها برای دلبندش دلچسب ترند و در رشد و سلامت او نقش مهم تری دارند. از سویی بازار تبلیغات موادغذایی انواع و اقسام خوراکی های صنعتی را به خانواده ها نشان می دهند که در حقیقت مجموعه ای کهنه از بافت غذایی، طعم دهنده، نگهدارنده و رنگ هستند. تهیه مواد غذایی خوشمزه و اشتهاآور در خانه شاید کمی وقت گیر باشد اما حاصل این زحمت یک خوراکی سالم، ارزان، مقوی و مغذی خواهد بود. از آنجا که کودک در هر وعده مقدار اندکی غذا می خورد تصمیم گرفتیم نحوه تهیه و نگهداری غذای کودکان ۶ ماه تا یک سال را برای تان شرح دهیم، تا غذایی که آماده کرده اید هدر نرود و دچار فساد میکروبی نشود.

اصول نگهداری غذای کودکان زیر یکسال
آنچه نیاز دارید
کودک ۶ ماه به بالا یا هنوز دندان ندارد یا اگر داشته باشد نمی تواند مانند آدم بزرگ ها غذا را خوب بجود. به همین دلیل شما باید غذای فرزندتان را آن قدر ریز و نرم کنید که نیازی به جویدن نداشته باشد. به همین منظور یک وسیله برقی می خواهید که مواد غذایی را خوب خرد یا پوره ای کند. این وسایل بسیار متنوعند و می توانید با نیم ساعت صرف وقت یک نوع خوبش را برای خودتان پیدا کنید. اگر هم از قبل وسایلی مانند مخلوط کن، غذا ساز یا گوشت کوب برقی را دارید دیگر لازم نیست هزینه زیادی بپردازید.

بهداشت مواد غذایی و آشپزخانه
آشپزخانه را تمیز نگه دارید، قطرات چکیده از غذا را بلافاصله پاک کنید، وسایلی را که کف فروشگاه یا خیابان یا خودرو گذاشته اید روی کابینت یا میز یا هر جایی که با غذا در تماس است، قرار ندهید.قبل و بعد از آشپزی میز یا سطح کابینتی را که بر آن آشپزی می کنید با آب و صابون بشویید.
تمامی ظروف مورد استفاده تان را در صورت امکان در ماشین ظرف شویی بشویید.
تخته گوشت و سبزی را در ماشین ظرفشویی با دمای بالا بشویید.
برای خرد کردن میوه، سبزی و گوشت از تخته های مجزا استفاده کنید.
برای تهیه غذای سالم، مواد اولیه بهداشتی و تازه تهیه کنید.
به میزان کافی مواد اولیه تهیه کنید تا در یخچال کیفیت غذایی خود را از دست ندهند.
قبل از شروع به آشپزی دست ها و زیر ناخن های تان را با صابون بشویید.
هر غذایی که بیش از ۲ ساعت در دمای اتاق مانده را باید دور بریزید.

انتخاب مواد اولیه
سعی کنید مواد غذایی را روزانه تهیه کنید تا کاملا تازه باشند اما اگر ماده غذایی تازه در دست ندارید مجبورید از اندوخته های فریزر کمک بگیرید. شاید از خودتان بپرسید برای شروع باید به فرزندم چه بدهم؟ پاسخ ساده است: غذاهای جامد فرزندتان را می توانید با سیب، زردآلو، آلو، انبه، هلو، گلابی، طالبی و آلو شروع کنید. سبزیجات هم انتخاب مناسبی هستند. از گروه سبزی و صیفی ها می توانید سراغ این ها بروید: مارچوبه، آووکادو، هویج، نخود، سیب زمینی، فلفل شیرین و کدو.یادتان باشد که کودک عاشق مزه های جدید است، پس سعی کنید با ترکیب این خوراکی ها با هم به طور خلاقانه هر هفته مزه جدیدی را به او معرفی کنید.( برای این منظور سراغ روغن، نمک، فلفل و سایر ادویه ها نروید) در ضمن غذاهای آماده و کنسرو شده مقدار زیادی نگهدارنده دارند، این خوراکی ها را به فرزندتان ندهید.

خوراندن غذا به کودک
غذای کودکان هنگام سرو نباید گرم تر از دمای بدن باشد. برای این منظور کمی از غذا را روی پوست پشت ساعد بگذارید و از دمای آن مطمئن شوید.اگر غذا را در مایکروفر گرم می کنید باید خیلی مراقب باشد. مایکروفر تمام قسمت های غذا را به طور یکنواخت گرم نمی کند و ممکن است در غذا نقاطی به مراتب داغ تر از سایر قسمت های غذا ایجاد کند. بنابراین بعد از این که غذا را از مایکروفر درآوردید خوب هم بزنید و قبل از خوراندن آن به فرزندتان کمی صبر کنید که دمای آن در تمام قسمت های غذا یکنواخت شود.همان قدر غذا را گرم کنید که احتمال می دهید فرزندتان بخورد. در غیر این صورت باید اضافه غذایی را که گرم کرده اید، دور بریزید زیرا ورود بزاق کودک به غذا شرایط را برای رشد میکروب ها مناسب می کند.

غذای فرزندتان را شیرین نکنید. کودک نیازی به شکر و قند افزودنی ندارد. درست است اگر فرزندتان غذایی را نخورد و شما آن را شیرین کنید، با اشتیاق همان غذا را می خورد اما این روش خوبی نیست زیرا درک مزه شیرین در کودک از سایر مزه ها قوی تر است و تکرار این روش غلط سبب بالا رفتن آستانه چشایی مزه شیرین در کودک شده و به این ترتیب کودک تمایل پیدا می کند غذاهای شیرین تر را بخورد و به این ترتیب زمینه بیماری هایی مانند دیابت و چاقی در او فراهم می شود.به کودک عسل ندهید زیرا خطر مسمومیت کشنده بوتولیسم را برای فرزندتان بالا می برد.

یخ زدایی غذاهای منجمد شده
غذای یخ زدایی شده را باید ظرف ۴۸ ساعت مصرف کرد و هر چه بعد از این مدت باقی ماند، دور ریخت.

یخ زدایی در یخچال: تکه های منجمد شده غذا را در ظرف نگهداری غذای کودکان بگذارید و در آن را بپوشانید و در طول شب در یخچال بگذارید تا یخ آن باز شود.

یخ زدایی در حمام آب: غذای منجمد شده را در ظرفی دربسته بگذارید سپس بسته غذا را در آب گرم بگذارید. به محض ذوب شدن یخ غذا آن را تقسیم بندی کنید و اضافه آن را در یخچال بگذارید و ظرف ۴۸ ساعت مصرف کنید.

یخ زدایی در مایکروفر: تکه مورد نظر غذای منجمد را در یک ظرف ایمن مایکروفر بگذارید و با تنظیم یخ زدای مایکروفر یخ آن را ذوب کنید. یادتان باشد که ظرف مایکروفر را چندبار بچرخانید و غذا را خوب هم بزنید تا تمام قسمت های آن ذوب شده و به دمای یکنواختی برسد.
نگهداری غذای کودکان در فریزر
غذای فرزندتان را در قالب های مکعبی یخ بریزید و منجمد کنید سپس مکعب های منجمد شده را در کیسه فریزر گذاشته در فریزر نگه دارید و هر بار یک تکه آن را خارج کنید و به فرزندتان بدهید.میوه و سبزی هایی را که به این روش منجمد می شوند، تا ۳ ماه می توان نگه داشت. ماهی، گوشت و مرغ منجمد شده هم یکی دو ماه ماندگاری دارد.داشتن این تکه های غذای منجمد در فریزر باعث می شود به مرور زمان بتوانید غذاهای متنوعی را برای فرزندتان داشته باشید یا حتی با ترکیب آن ها یک غذای خوشمزه برای فرزندتان تهیه کنید.
منبع:نی نی بان

ارسال شده در 10 مهر 1395 توسط writer.m با موضوع سلامت کودک , عمومی

پیشنهاد سردبیر

  • جدا سازی دو قلوهای سودانی در عمل جراحی موفقیت‌آمیز
  • تاثیر نوشیدنی های کافئین دار بر مشکلات جنسی مردان
  • افزایش ابتلا به سرطان مثانه با داروی دیابت
  • نکات مهم پیرامون استروئید شناسی سینتول
  • کیک پرتقالی با آرد برنج
  • از یوگا درمانی چه می دانید؟
  • اگر همسرتان سابقه خیانت داشته است بخوانید
  • معرفی بیماری‌های پس از رژیم غذایی خود سرانه
  • پیشگیری از سکته با حرکت دادن انگشتان
  • سبزیجات مختلف چه مقدار از پروتئین بدن ما را تامین می کنند
  • قورمه اسفناج و تخم مرغ
  • تجربه تن‌آرامی واقعی اینگونه است
  • چرا باید در محل کار به مدت دو ساعت بایستید؟
  • ضد آفتاب ها و استفاده های مهم از آن ها
  • سرطانی همه گیر در میان مردان
  • محبوبترین ها

  • مسمومیت مزمن با غذاهای کنسرو شده
  • ایسکمی بیماری حاد قلبی علائم و درمان آن
  • درباره سینه پهلو چه میزان اطلاع دارید
  • درد شکم ناشی از نفخ و راههای پیشگیری از آن
  • بیماری های منتقل شونده از حیوان به انسان را بشناسید
  • خطرناک ترین اختلال در کیسه صفرا
  • مقابله با تب برفکی با این روش های موثر
  • مشکل آپاندیسیت درسنین جوانی
  • درمان تشنج و کنترل آن با دارو
  • اطلاعاتی که نیاز به دانستن درباره استروئیدها آنابولیک دارید؟
  • ارتباط میگرن با بیماری پارکینسون
  • تشخیص علت ،بهترین راه درمان این نوع عفونت
  • راهنمایی های تغذیه ای برای یبوست
  • تقویت سیستم ایمنی بدن بر علیه آنفلولانزا
  • حجیم ترین غده دنیا در شکم زن مکزیکی
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است