toes

یک سری بیماری ها هستند که به بعضی مشاغل متصل اند، به طور مثال جوشکارها بیماری های چشمی و پوستی میگیرند و بناها همه کمر درد دارند؛ خیاط ها هم از این قاعده مستثنی نیستند و آن ها هم به بانیونِت یا پینه انگشت خیاطان مبتلا میشوند. این بیماری ممکن است در دیگر افراد جامعه نیز رخ بدهد ولی چون در خیاط ها بیشتر دیده میشود، پینه انگشت خیاطان نام گرفته است. در ادامه از راه تشخیص تا روش های درمانی و شرایط جراحی این بیماری را به شما خواهیم گفت با ما همراه باشید.

بانیونِت یا پینه انگشت خیاطان (Bunionette or Tailor’s Bunion)

مثل بیماری بانیون یا هالوکس والگوس است ولی در انگشت پنجم (کوچک) اتفاق می افتد. یعنی با درد و تورم سر استخوان متاتارس پنجم و کجی انگشت به سمت داخل همراه است. به علت شیوع بالای این دفورمیتی (بدشکلی) در خیاط ها، به این دفورمیتی “پینه خیاطان” نیز گفته می شود، البته در کلیه افرادی که به هر دلیلی بر روی سطح سفت و به مدت طولانی به حالت چهارزانو (cross-legged sitting position) می نشینند بروز می کند. مانند هالوکس والگوس، پوشیدن کفش های تنگ و نوک تیز جزو علل آن می باشد، در نتیجه بانیونیت نیز در زنان شایعتر است.معمولا درد با پوشیدن کفش تنگ بروز می کند. بعضا ممکن است روی مفصل گرم، قرمز و دردناک باشد که معمولا به علت التهاب بورس (بورسیت) روی مفصل است. بعضی بیماران نیز کاملا بدون علامت هستند.توجه: بانیون ممکن است با بانیونیت همراه باشد که معمولا در پاهای پنجه پهن (splay foot) دیده می شود.

تشخیص
بر اساس شرح حال و معاینه فیزیکی است. رادیوگرافی ساده در سه جهت فقط برای تعیین متد جراحی استفاده می گردد.

درمان
اساس درمان غیرجراحی و طب فیزیکی است و با اقدامات توانبخشی قابل بهبود است.پینه روی مفصل را می توان بعد از استحمام روزانه با سنگ پا (pumice) تراشید و یا با استفاده از تکنیک های دیگر توسط پزشک دبرید شود.دارو درمانی، آموزش بیماران در رابطه با پا و کفش استاندارد (زیره پهن، پاشنه کوتاه، کفی نرم، عمق مناسب در کفش و پنجه پهن)، آموزش راه رفتن صحیح، تقویت عضلات پا، استفاده از ارتوز یا اسپلینت های مناسب (شکل زیر)، فیزیوتراپی و تیپینگ.تزریق تخصصی داخل مفصلی استروئید فقط در موارد درد شدید توصیه می گردد.

جراحی
طبق معمول به عنوان آخرین راه درمانی است. در کل هدف از جراحی، کاهش درد مقاوم به درمان و اصلاح بدشکلی پا می باشد تا بیمار بتواند کفش استاندارد و نرمال را بپوشد. و بسته به شدت دفورمیتی (بر اساس رادیوگرافی) تکنیک های مختلفی دارد که معمولا با برداشتن قسمتی از استخوان همراه است.

منبع: پزشک آنلاین