08-worst-advice-allergy-doctor-runny-nose

اگر مبتلا به آلرژی غذایی هستید سعی کنید در میهمانی ها ومجالس مختلف پرهیزات غذایی مخصوص به خود را در نظر بگیرید حساسیت های مختلف با مصرف برخی مواد غذایی ممکن است پدید بیایند در این مطلب قصد داریم به بررسی مهمترین مواد غذایی حساسیت زا اشاره کنیم مبتلایان به بیماری آسم باید نکات مهم در این زمینه را در نظر بگیرند و مراقب علائم و نشانه های آلرژیک باشند .

در این مقاله با توصیه‌های تغذیه‌ای برای آلرژی غذایی آشنا می‌شوید. همچنین افرادی که به ماده غذایی خاصی حساسیت دارند با رعایت این موارد می‌توانند مواد غذایی مناسبی را جایگزین نمایند.

توصیه های عمومی در آلرژی غذایی

– اجتناب از تمام مواد غذایی که ممکن است حاوی مواد غذایی حساسیت زای بالقوه باشد.

– تشخیص علائم واکنش آلرژی غذایی.

– کسب دانش خواندن برچسب مواد غذایی. به دنبال اطلاعات در مورد وجود مواد آلرژن در مواد غذایی باشید.

– تماس با تولید کننده در مورد وجود احتمالی آلرژن.

– افراد باید به خانواده، دوستان، مدرسه و رستوران ها در مورد حساسیت غذایی خاص خود اطلاع بدهند.

– باید از آلودگی متقاطع که می تواند در طول تولید مواد غذایی، آماده سازی و بسته بندی رخ دهد آگاه باشند. مواد غذایی ممکن است در طول پخت و پز در تماس با یک مواد غذایی حساسیت زا باشند.

– اگر یک فرد مطمئن نیست که مواد غذایی حاوی آلرژن می باشد یا خیر، بهتر است از خوردن آن اجتناب نموده و با پزشک و یا پزشک متخصص آلرژی خود صحبت کنند.

– برای کسب اطمینان از دریافت تمامی مواد مغذی مورد نیاز توسط رژیم غذایی مصرفی فرد، می بایستی با فرد واجد شرایط (متخصص تغذیه، پزشک یا متخصص آلرژی) مشاوره نماید.

– افراد باید رژیم غذایی خود را بدون مشورت با یک متخصص تغییر ندهند.

– حصول اطمینان از بهداشت مناسب قبل از غذا خوردن و آماده سازی کامل مواد غذایی.

– حصول اطمینان از اقدامات اضطراری در محل برای کاهش خطرات ایجاد آلرژی و پاسخ مناسب در مواقع اضطراری.

– حمل آدرنالین تزریقی و آشنایی با نحوه استفاده از آن در صورت قرار گرفتن در معرض واکنش های آلرژیک.

– داشتن یک برچسب پزشکی هشدار یا دستبند در صورت از دست دادن هوشیاری در یک واکنش آلرژیک.

مواد غذایی                                    مواد مغذی حذف شده احتمالی/ مواد غذایی جایگزین

شیر گاو   کلسیم، پروتئین، چربی، ویتامین A ،D ،B12 ،B2 ،B5، فسفر   کلسیم: سویا، برنج، آجیل

پروتئین، چربی                                ویتامین D: گوشت، ماکیان، حبوبات، آجیل، غلات کامل، سویا

سویا                                              B1، B2، B6، B9، فسفر، منیزیم، آهن، کلسیم: گوشت، غلات کامل، حبوبات

تخم مرغ                                         B2، B5، B9، B12، بیوتین، سلنیوم: گوشت، ماکیان، غلات کامل، حبوبات

آرد                                                 B1، B2، B3، B9،  بیوتین، آهن، پروتئین، چربی: جو دوسر، برنج، ذرت، جو بارلی، ارزن، چاودار، کوینولا

آجیل                                              نیاسین، ویتامی E، منیریوم، منگنز، کرومین: گوشت، غلات کامل، حبوبات، روغن گیاهی

ماهی                                            ویتامین E، B3، B6، B12، فسفر، سلنیوم، ید: گوشت، ماکیان غلات، حبوبات، روغن گیاهی

گوشت (گوساله و مرغ)                     آهن، روی، B12، پروتئین: ماهی، صدف، غلات کامل، حبوبات، دانه ها، آجیل

 

توصیه های تغذیه ای بیماری آسم

1- برخی از واکنشهای مربوط به بیماری آسم به افزودنیهای غذایی مثل سولفیت‌ها، تارترازین (نوعی رنگ زرد افزودنی) بنزوات سدیم و سالیسیلات‌های طبیعی (ترکیبات شبیه آسپرین که در بسیاری از غذاها یافت می شود) مربوط است.

یک پزشک یا متخصص آلرژی می تواند به شما کمک کند که به کدامیک از مواد بالا حساسیت دارید.

2- کمبود منیزیم اغلب در مبتلایان به آسم یافت می شود. منیزیم می تواند از اسپاسم ماهیچه ها جلوگیری کرده یا آن را متوقف کند.

بنا براین رژیم غذایی غنی از منیزیم می تواند برای مبتلایان به آسم مفید باشد. از منابع خوب منیزیم مغزها، غلات، حبوبات، سبزیجات برگ سبز تیره، ماهی و گوشت قرمز می باشند.

3- کمبود سلنیوم به میزان قابل توجهی می تواند خطر آسم را افزایش دهد. سلنیوم به عنوان یک آنتی اکسیدان از تخریب سلولها، آسیب کروموزوم‌ها و سرطان‌ها جلوگیری می کند.

از منابع عالی سلنیوم عبارتند از مغزها، جگر، قلوه، نان تهیه شده از آردکامل، ماهی خال مخالی، جوانه گندم، سبوس‌ها، ماهی تن، پیاز، گوجه فرنگی و کلم بروکلی.

4- کمبود ویتامین B6 در بسیاری از مبتلایان به آسم مشاهده شده است. کمبود این ویتامین به این دلیل است که داروهایی که در بسیاری از مبتلایان به آسم استفاده می شود در جذب ویتامین B6 تداخل می کنند.

افزودن مکمل ویتامین B6 به رژیم غذایی بیماران وقوع حمله های آسمی را کاهش می دهد.

از منابع ویتامین B6 می توان سیب زمینی، غلات صبحانه، نان، گوشت قرمز، ماهی، تخم مرغ، انواع لوبیاهای پخته، موز، مغزها و دانه ها خصوصا دانه آفتاب گردان را نام برد.

5- به مقدار کافی از میوه های تازه بخورید تا ویتامین C کافی به دست آورید. ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان و ضد التهاب قوی عمل می کند.

بنابراین فعالیت ضد التهابی این ویتامین می تواند علائم بیماری آسم را کاهش دهد.

6- از کافئین، شکر، نمک و آب کلرینه شده پرهیز کنید. به یاد داشته باشید که بسیاری از غذاهای فرآوری شده محتوی نمک و یا شکر می باشند.

7- ویتامین B12 اگر به مقدار زیاد دریافت شود می تواند واکنش های مربوط به بیماری آسم را در کسانیکه به مواد غذایی حاوی سولفیت ها حساسیت دارند، کاهش دهد.

از منابع ویتامین B12 عبارتند از: تمام غذاهای حیوانی مثل گوشت، شیر، فرآوردههای لبنی، ماهی، تخم مرغ و همچنین غذاهای غنی شده با این ویتامین مثل غلات صبحانه، عصاره مخمر و بعضی از جلبک ها مثل جلبک دریایی.

8- اگر شما به مدت طولانی از کورتونها (قرص‌های استروئیدی) برای کنترل آسم استفاده می کنید، به منظور پیشگیری از اثرات جانبی این داروها، مصرف نمک و مواد غذایی غنی از نمک (سدیم) را محدود کنید و همچنین مقدار کلسترول و چربی دریافتی رژیم خود را کاهش دهید.

کورتون ها باعث نگهداری نمک در بدن شده و چربی خون را بالا می برند.

9- افرادی که مبتلا به آسم هستند و در ضمن چاق نیز می باشند، عملکرد ریه آنها هنگامی که وزن خود راکاهش می دهند، بهبود می یابد

10- برخی از مواد غذایی شامل ترکیباتی هستند که به آنها فیتوکمیکالها، بیوفلاونوئیدها و یا اسیدهای چرب ضروری گفته می شوند.

این ترکیبات فعالیت ضد التهابی و آنتی هیستامینی طبیعی دارند و به بهبود علائم آسم کمک می کنند برخی از این مواد عبارتند از:

– انواع سیب‌ها و پیازهای قرمز رنگ

– انواع توت‌ها و میوه‌های رنگی که حاوی ترکیبات بیوفلاونوئید هستند.

– گردو به دلیل وجود اسیدهای چرب ضروری امگا-3.

11- از وعده های غذایی کم حجم ولی متعدد استفاده کنید تا هم دچار تنگی نفس و هم دچار رفلاکس (برگشت اسید معده) که در بسیاری از مبتلایان شایع است، نشوید.

زندگی آنلاین

ارسال شده در 9 مهر 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • لاغری با وجود زیاد کالری مصرف کردن
  • دیابت و داروهای جدیدش
  • سندرمی که با اضطراب داشتن ،به شما حمله می کند
  • مضرات اسید سیتریک مصنوعی درون لواشک ها
  • بذر کتان را اینگونه مصرف کنید
  • مراقبت های پس از گذاشتن لوله تهویه در گوش و برداشتن لوزه سوم
  • قانون های ساده برای افزایش سرمایه
  • امید به زندگی و شاخص بهداشت
  • حساسیت شدید به نور آفتاب در این فرد
  • یافتن خلاقیت در سنین پایین
  • نارسایی قلبی و این توصیه ها
  • بررسی عکس سلفی از دید جامعه شناسان
  • روش هایی برای آب کردن چربی های پهلو (بخش دوم)
  • چه زمانی بیهوشی خطرناک میشود؟
  • لارینگوسکوپ چه معنا و استفاده هایی دارد؟
  • محبوبترین ها

  • دستگاه EECP برای چه بیماریهایی موفقیت آمیز است
  • در آزمایشگاه چگونه HbA1C انجام میشود
  • میکروسکوپ های الکترونی-وسیله ای برای مهیا سازی نمونه های زیستی
  • کاربرد تصویربرداری مولکولی
  • تحقیقات پاتولوژیک چگونه بیماری اوتیسم را تشخیص میدهد؟
  • تصاویر دستگاه ادیومتر یا شنوایی سنج
  • بهبود فوری زخمها با خودکار
  • سنجش بینایی در خانه
  • دفتر کار آزمایشگاه چگونه باید مرتب شود؟
  • اطلاعات بیشتر درارتباط با دیتا لاگر
  • شیوه مراقبت ازکالیبراسیون پالس اکسی متر را یاد بگیرید
  • آشنایی با مانیتورینگ بیمار‎
  • در پزشکی کالیبراسیون سل کانترچه کاربردی دارد؟
  • کیک سوراخ سوراخ
  • آزمایشات روتین و تفسیر هر کدام
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است