07-everyday-kitchen-gadgets-aluminum-foil-1024x683 حرارت دادن غذا در فویل آلومینیوم ممنوع
سعی کنید برای بسته بندی موادغذایی مختلف کمتر از فویل آلومینیومی استفاده کنید ترکیبات ان قبیل مواد می تواند برای سلامتی تان مضر و خطرساز باشد ورقه‌های آلومینیوم غالبا برای بسته بندی ساندویچ ها و ظروف غذایی استفاده می شوند حرارت دادن غذا در این فویل ها بسیار خطرناک است و مواد شیمیایی درون ان ها را به بدن مصرف کنندگان از طریق غذا انتقال خواهد داد .

فویل‌های آلومینیومی یکی از پرکاربردترین وسایلی است که اغلب خانواده‌ها به منظور مغز پخت و خوش‌طعم شدن غذاهای گوشتی همچون مرغ، ماهی و گوشت، آنها را درون فویل می‌پیچند و در فر حرارت می‌دهند.

 

همچنین بیشتر رستوران‌ها و اغذیه‌فروشی‌ها هم برای گرم نگهداشتن غذاهای مختلف به عنوان محافظ از آن استفاده می‌کنند.

مثلا اغلب مرغ‌های بریان با استفاده از فویل‌های آلومینیومی پوشیده می‌شوند تا گرم بمانند. ضمن این که امروزه استفاده از ظروف یکبار مصرف آلومینیومی در آشپزخانه‌ها و رستوران‌ها به منظور بسته‌بندی و جابه‌جایی غذا از مکانی به مکان دیگر نیز متداول شده است. غافل از این که همین فویل‌ها و ظروف یکبار مصرف آلومینیومی خطراتی دارد که می‌تواند در طولانی مدت سبب بروز عوارض و مشکلاتی در مصرف‌کننده شود.

لازم است بدانید برخی فویل‌ها و ظروف آلومینیومی بخصوص انواع بی نام و نشان آن دارای مقادیری سرب است که می‌تواند موجب آلودگی مواد غذایی شود.

هنگام تولید این فویل‌ها، آلومینیوم در مسیر ریل مانندی نازک شود و برای تسهیل حرکت آن از روغن‌های صنعتی چرب که حاوی ترکیبات سرب‌دار هستند استفاده می‌شود که در اغلب موارد چون پاکسازی آن از روی ورقه‌های آلومینیوم مخارج بالایی به همراه دارد، برخی کارخانه‌های غیرمتعهد از پاکسازی آن خودداری می‌کنند.

انباشت تدریجی سرب در بدن به صورت مخفیانه در درازمدت بیشترین آسیب‌زایی را روی کودکان زیر شش سال و به طور جدی‌تر زیر سه سال دارد که باعث کوتاه قدی و توقف رشد می‌شود.

در بزرگسالان نیز می‌تواند باعث مشکلات گوارشی و آسیب به کلیه‌ها شود. یکی دیگر از عوارض فویل‌های آلومینیومی، اکسید آلومینیومی است که توسط این فلز و بر سطح آن تولید می‌شود و می‌تواند در مجاورت با غذا، باعث افزایش بار شیمیایی و آلوده شدن آن شود.

غذا را درون فویل حرارت ندهید

نتایج تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد پیچیدن مواد گوشتی در داخل فویل‌ها و قرار دادن آن در مجاورت حرارت فر، امکان مهاجرت ترکیبات سمی این فویل‌ها به درون مواد غذایی را افزایش می‌دهد و این فعل و انفعالات شیمیایی زمانی خطرناک تر می‌شود که سطح گوشت یا غذا با مقداری آبلیمو، رب، سرکه یا حتی ماست اسیدی شده باشد که در این صورت سرعت انتقال ترکیبات سمی آلومینیوم به ماده غذایی دو چندان خواهد شد.

آثار مخرب آلومینیوم و اکسید آن بر بدن

در جدیدترین تحقیقات انجام شده مشخص شده بر اثر ورود یون یا اکسید آلومینیوم به بدن، اختلالاتی در سیستم عصبی مرکزی و حافظه ایجاد می‌شود که می‌تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد.

در ضمن این فلز با ایجاد اختلال در متابولیسم استخوان، خطر پوکی استخوان را افزایش داده و موجب افزایش سمیت کبدی و کلیوی و همچنین تجمع آلومینیوم در مفاصل و ایجاد آرتریت می‌شود البته با توجه به این که آلومینیوم در طولانی مدت اثرات سوء می‌گذارد و اغلب، عامل اصلی بروز این عوارض و بیماری‌ها در افراد ناشناخته می‌ماند، تاکنون در خصوص عوارض آلومینیوم بر بدن صریحا گزارشی نشده است اما چون در آزمایشات انجام شده ثابت شده این فلز می‌تواند چنین عوارضی را در بدن ایجاد کند، باید در استفاده از آن جانب احتیاط را رعایت کرد.

 جام‌جم

 

ارسال شده در 9 مهر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع اخبار پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • چطوری از ویتامین های سبزیجات حداکثر استفاده را ببریم؟
  • اهمیت آغوش مادر برای فرزند
  • چرا در هنگام امتحان استرس داریم؟
  • سالمندان را به حال خود نگذارید
  • نرم افزاری که قابلیت پردازش تصاویر سی تی و آنژیوگرافی دارد
  • جهش ژنتیکی سبب عدم وجود خار در پشت جوجه تیغی
  • پس از زایمان با قرص ضد بارداری
  • مراقبت از پوست: pH عادی پوست انسان
  • جزئیات جدیدترین داروهای ایرانی برای بیماران ام اس و نارسایی کلیه
  • یبوست و علتها و درمانهای آن را باهم مرور میکنیم
  • تجهیزات مورد نیاز برای یک سگ خانگی
  • روغن پالم چرا ضرر دارد؟
  • اولین آتش‌نشان مصدوم حادثه پلاسکو در بیمارستان شهید شد
  • وظیفه اصلی باند های کشی چیست و چه موقع بکار می رود؟
  • عامل اصلی مرگ و میر معتادان مشخص شد
  • محبوبترین ها

  • تصمیمات جدید برای معتادان و کودکان کار
  • درباره کراک و اثرات آن بیشتر بدانیم
  • آسیب دود سیگار روی دندان های شیرخوران
  • هدایای مضر دخانیات برای سلامتی
  • ضعف زنان در ترک سیگار
  • خطرناک ترین و مخرب ترین تاثیر محرک ها و روانگردان ها
  • محبوبیت مصرف قلیان
  • سریع ترین و نتیجه بخش ترین راههای ترک سیگار
  • ترک دخانیات با کمک این طب
  • نزدیک تر شدن به پیری با سیگار
  • برخی نکات مهم پس از کنار گذاشتن سیگار
  • نکات مهم مختص افراد سیگاری
  • اعتیاد ریشه در خانواده و اطرافیان دارد!
  • 4 اصل تغذیه ای برای ترک سیگار
  • تهیه مواد مخدر آسان تر از پفک است
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است