heart-disease

متأسفانه قلب ما به شدت تحت فشار است، آلودگی هوا و از قضا استعمال دخانیات و رعایت نکردن رژیم غذایی ضربه های محلکی به سلامت قلب ما وارد میکند. تحقیقات نشان میدهد برخی از چربی‌ها بیشتر از بقیه خطر بیماری‌های قلبی را افزایش خواهند داد. در شرایطی است که چربی شکمی و چربی زیرپوستی، هر دو با بروز عوامل خطرزای جدید و تشدیدکننده بیماری قلبی مرتبط هستند، این ارتباط در مورد چربی شکمی شاخص‌تر است.
در ایالات متحده از هر ۴ مرگ، ‌۱ مورد به خاطر بیماری قلبی رخ می‌دهد. اکثر عوامل خطرزای بیماری‌های قلبی‌عروقی – مانند فشار خون بالا، کلسترول، اضافه‌وزن و چاقی، مصرف تنباکو، کمبود فعالیت‌های فیزیکی و دیابت – را می‌توان کنترل، درمان یا اصلاح کرد.
تحقیقات قبلی در این زمینه نشان می‌دهد افرادی که چربی شکمی بیش از اندازه دارند –خصوصا در اطراف کمر– خطر بروز بیماری قلبی در آنها در مقایسه با افرادی که در سایر نقاط چربی دارند به مراتب بیشتر است. در این تحقیق، این مسئله مورد تأیید قرار گرفت که تجمع چربی‌های موضعی در شکم بسیار مضر بوده و مشخص شد که میزان تراکم یا چگالی این چربی‌ها – که توسط دستاه سی‌تی اسکن بررسی شد – به اندازه میزان کل چربی‌هایی که یک فرد در بدن دارد در بروز خطر بیماری‌های قلبی تأثیرگذار است.
محققان در این زمینه، حدود ۱۱۰۶ شرکت‌کننده ۴۵ ساله را که ۴۴ درصدشان زن بودند مورد بررسی قرار دادند. از تمام این افراد آزمایش سی‌تی اسکن به عمل آمد تا میزان آهک‌سازی آئورتی و کرونری آنها سنجیده شود. میزان چربی‌های شکمی جمع‌شده و در واقع منطقه آن و میزان تراکم چربی بدن مورد ارزیابی قرار گرفت.

طی یک بازه شش ساله در این تحقیق، به طور متوسط میزان چربی زیرپوستی شرکت‌کنندگان حدود ۲۲ درصد و میزان چربی داخل حفره شکمی هم حدود ۴۵ درصد افزایش پیدا کرد.
نتایج نشان داد که این میزان افزایش چربی و کاهش تراکم چربی با تغییرات مضری در ارتباط با بروز بیماری قلبی‌عروقی مرتبط بوده است. علاوه بر آن، هر میزان اضافه‌وزن به خاطر چربی از شروع تحقیق تا انتهای آن، با بروز فشار خون بالا، تری‌گلیسیرید زیاد و سندروم متابولیک مرتبط بود.
بالا بودن میزان چربی زیر پوست، اثر محافظت‌کننده‌ای برای فعالیت در قالب تغییرات شیمیایی سلول‌ها به منظور ذخیره‌ چربی بیشتر در آنها به همراه داشته است. با این همه، چربی ذخیره‌شده در ناحیه شکمی بسیار خطرناک است.
منبع: الو دکتر

ارسال شده در 12 مهر 1395 توسط writer.m با موضوع قلب و عروق

پیشنهاد سردبیر

  • حس تنهایی کردن در برخی اشخاص
  • غذا های تند مناسب برای سفره های پائیزی
  • روشهای طبیعی تقویت قدرت باروری و حاملگی در خانم ها
  • با انواع بیماری های چشم آشنا شوید
  • علائم بروز اضافه وزن احتمالی
  • بررسی روانشناسی بازی محبوب کلش آف کلنز
  • بلافاصله گوشت قربانی را مصرف نکنید
  • توان کاهش سرعت در ورزش
  • دریافت فیبر از طریق گلابی
  • درمان بیماری واریکوسل از نوجوانی امکان پذیر است
  • ورزش در دمای بالا ممنوع!
  • خطرات کف پای صاف برای کودکان
  • اوتیت بدخیم گوش خارجی Malignant External otitis
  • نظرات مردم در زمینه دیابت نوع دو
  • چربی سوزهای بی ضرر و مفید برای کبد
  • محبوبترین ها

  • انواع مختلف چاقی
  • تقویت سیستم ایمنی بدن با آب زرشک
  • از کالری و ارزش تغذیه‌ای سالاد چه میدانید
  • همین امروز دست نگه دارید! آكريلاميد را میشناسید؟
  • مصرف نکنید در بهار این غذاها را
  • خوردن این قسمت از ماهی برای سلامتی واجب است
  • کمبود مواد معدنی در بدن و هوس خوردن غذاهای ناسالم
  • گاهی اوقات نباید آب بنوشید
  • با بوی خیار در ماه رمضان سالم بمانید
  • خواص باورنکردنی اسفناج را بشناسید
  • هر آنچه درمورد کیک و کلوچه باید بدانید
  • تناسب اندام با کمک رژیم کانادایی
  • عوارض مصرف زیاد مواد قندی روی مغز
  • برطرف شدن مشکلات خواب با برنج
  • دو علت مهم چاق شدن
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است