دکتر رضا شعبان‌پور
دکتر رضا شعبان‌پور
طراحی لبخند با لومینییرز سرامیکی بدون کوچک‌ترین تراش
دکتر محمدرضا کاظمی
دکتر محمدرضا کاظمی
فوق‌تخصص درد
دکتر وحید عارفی
دکتر وحید عارفی
متخصص لمینیت و زیبایی
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
آزمایشگاه نیلو
آزمایشگاه نیلو
اختلالات اسيد امينه
کلینیک یکتا
کلینیک یکتا
کلینیک تخصصی پوست و مو
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
کلینیک ساج
پلی‌کلینیک شبانه‌روزی ساج
هر آنچه شما می‌خواهید
دکتر افشین قرایی
افشین قرایی
کارشناس شنوایی سنجی
دکتر نداف کرمانی
دکتر مجید نداف کرمانی
فوق‌تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو پلاسماجت
کلینیک دیبا
دندانپزشکی دیبا
کلینیک تخصصی
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
دندانپزشکی عمومی
نیلوفر داوودپور
دکتر نیلوفر داودپور
ارائه خدمات ترمیمی-زیبایی
دندان جز مقاوم ترین اعضای بدن است که بسیار سفت و محکم می باشد اما این امر دلیل بر آسیب پذیر نبودن این عضو نیست. عوامل شیمیایی بسیاری هستند که سبب واکنش شیمیایی بین دندان و وسایر مواد می شوند که از جمله می توان به مواد ترش مزه اشاره کرد.

عوامل تغذیه‌ای، عوامل مکانیکال و موارد دندانپزشکی از علل شایع حساسیت دندان‌ها به شمار می‌رود. خوردن غذاهای ترش بیشتر از میزان لازم مانند آبمیوه‌های ترش، میوه‌های ترش، لواشک و امثال آنها بخصوص چنانچه بلافاصله مسواک‌زده شود باعث کاهش تدریجی ضخامت مینای دندان‌ها شده که این خود به حساسیت دندان‌ها منجر می‌شود .

 در واقع مواد ترش و اسیدی باعث از بین رفتن ساختار معدنی سطح مینای دندان می‌شود. مواد غذایی ترش دارای اسیدیته بالا هستند که روی بافت کلسیمی دندان‌ها تاثیر تخریبی دارد. از تجارب ناخوشایند استفاده از خوراکی‌های ترش مانند لیمو، لواشک، قره‌قروت و گوجه‌سبز، حساسیت و تیر کشیدن دندان‌هاست.

استفاده بیش از اندازه از خوراکی‌هایی مانند لیمو ترش، لواشک یا گوجه‌سبز می‌تواند لایه‌هایی را از روی سطح دندان‌ها بردارد که بیمار احساس ناخوشایند گچی شدن سطح دندان‌ها و به تبع آن حساسیت و تیر کشیدن دندان‌ها را تجربه می‌کند‌. به همین دلیل مسواک‌زدن پس از مصرف غذاهای ترش کار مضری است و باید پس از دو ساعت از مصرف این غذاها مسواک‌زده شود.

اسیدی بودن خوراکی‌های ترش باعث بروز سایش یا اروژن در سطح دندان‌ها می‌شود و به این ترتیب ممکن است افراد مبتلا به این مشکل بر اثر تماس سرما، گرما یا خوراکی‌های سرد و گرم با دندان‌هایشان، احساس سوزش در آنها داشته باشند.

اگر سایش‌ها کم و بسیار سطحی باشد، خودشان به مرور زمان و در صورت مصرف نکردن خوراکی‌های ترش از بین می‌رود و شاید استفاده کوتاه‌مدت از خمیر‌دندان‌های ضدحساسیت برای رفع این مشکل سطحی کمک رسان باشد. اما اگر عادت به مصرف مداوم لیمو ترش و نگهداشتن آن در دهان دائمی باشد این کار می‌تواند باعث ایجاد خطوط سایشی، حفره، خط یا شیار بر سطح دندان‌ها شود و این مشکل به درمان با مواد ترمیمی همرنگ دندان‌ها نیاز دارد.

در صورتی‌ که بلافاصله پس از مصرف مواد غذایی ترش از مسواک استفاده شود، میزان سایش دندان‌ها افزایش می‌یابد.

بهتر است مسواک‌زدن دو تا سه ساعت پس از مصرف مواد غذایی ترش انجام شود. توجه داشته باشید استفاده از میوه‌های ترش و اسیدی بیشتر به دندان‌های فرد آسیب می‌رساند و تأثیری در تمیزی دندان‌ها ندارد. البته استفاده از هیچ میوه و سبزی‌ای برای سفیدی دندان‌ها جایگزین مسواک‌زدن و نخ‌دندان نمی‌شود.

مسواک‌زدن سبب تمیزی سه‌وجه دندان می‌شود و نخ‌دندان دو وجه دیگر آن را پاک می‌کند. در واقع از میوه‌های سفت فقط سیب باعث تمیزی پلاک غذای روی دندان می‌شود و در تمیزی تمام سطوح دندان تأثیری نمی‌گذارد. بعلاوه به‌هیچ عنوان نمی‌توان مسواک و نخ‌دندان را جایگزین یکدیگر کرد. سلامت کامل دندان‌ها به وسیله مسواک‌زدن، نخ‌دندان و استفاده از دهانشویه به میزان یک‌بار در هفته حاصل می‌شود.

 

منبع: دکتر سلام

5 1000
ارسال شده در 11 مهر 1395 توسط با موضوع عمومی

ارکید
تلگرام دکتر سلام
دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
x