سفید کردن دندان‌ درخشنده کردن دندان جرمگیری دندان با خوراکی جرمگیری دندان جرمگیری خانگی دندان جرم‎گیری

هر کدام از دندان های ما میلیاردها دلار ارزش دارند؛ پس بهتر است که با حساسیت بیشتری به آن ها رسیدگی کنیم. کشیدن نخ دندان و مسواک زدن به طور مرتب میتواند کافی باشد ولی نباید فراموش کنیم که دندان بخشی از زیبایی ماست و باید آن ها را سفید و درخشنده نگه داریم. لایوساینس در گزارش جدید خود فهرستی از مواد خوراکی مفید برای سلامت دهان و دندان‌ها را معرفی کرده است که در ادامه لیستی از این مواد غذایی را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

چای

یکی از خوراکی های مفید برای سلامت دهان و دندان چای می باشد.ترکیبات پلی‌فنول‌های موجود در چای سبز و سیاه از رشد باکتری‌های عامل پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه جلوگیری می‌کنند. متخصصان دانشگاه ایلی‌نوی در آمریکا دریافتند افرادی که 10 بار در روز و هر بار یک دقیقه دهانشان را با چای سیاه شست و شو می‌دهند نسبت به افرادی که دهانشان را با آب شست و شو می‌دهند پلاک‌های کمتری روی دندان‌هایشان تشکیل می‌شود.

پنیر

آزمایش‌ها تایید می‌کند که مصرف پنیر «چِدار» نسبت به مصرف ماست بدون قند یا نوشیدن یک لیوان شیر سطح پایین‌تری اسید در دهان تولید می‌کند. دندانپزشکان در مطالعات خود دریافتند هرچند خوردن شیر و ماست تاثیری در کاهش سطح اسید در دهان ندارد اما پنیر می‌تواند اسید موجود در پلاک‌های روی دندان‌ها را خنثی کرده و در نتیجه احتمال پوسیدگی دندان‌ها را کاهش دهد.

کشمش

کشمش هرچند شیرین است اما قند آن مانند ساکاروز یا قند آشپزخانه نیست که موجب تخریب دندان‌ها شود بلکه این خوردنی منبع غنی از «فیتوکمیکال‌»هایی‌ است که باکتری‌های موثر در پوسیدگی‌ دندان‌ها را از بین می‌برند. همچنین برخی ترکیب‌های موجود در کشمش بر رشد باکتری‌های مرتبط با بیماری‌های لثه تاثیرگذارند و مانع از تکثیر آنها می‌شوند.

میوه‌ها و سبزیجات تُرد

جویدن مواد خوراکی تُرد همچون هویج، ‌سیب و خیار می‌تواند پلاک‌های دندانی را از بین ببرد و به عنوان راهکاری برای تمیز کردن دندان‌ها بکار رود.

مواد خوراکی غنی از املاح و ویتامین

دندانپزشکان انجمن دندان آمریکا معتقدند مواد خوراکی حاوی کلسیم و فسفر می‌توانند به سلامت و استحکام مینای دندان کمک کند. غذاهای اسیدی و نوشیدنی‌ها نیز برعکس موجب آسیب‌دیدگی و تخریب مینای دندان می‌شوند.

آدامس بدون قند

جویدن آدامس بدون قند ترشح بزاق را افزایش می‌دهد که به پاک شدن دندان‌ها از برخی باکتری‌ها کمک می‌کند.

شیر

پزشکان در بررسی‌های خود مشاهده کرده‌اند نوشیدن یک لیوان شیر نسبت به نوشیدن آب یا آب سیب از قابلیت بیشتری برای کاهش پلاک‌های اسیدی روی دندان‌ها برخوردار است.

میوه قره‌قاط

میوه قره‌قاط نیز حاوی پلی‌فنول‌هایی است که مانع از باقی ماندن پلاک‌ها روی دندان‌ها شده و بنابراین خطر پوسیدگی دندان‌ها را کاهش می‌دهند.

منبع: وبسایت آشپزی

ارسال شده در 20 مهر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه , دندانپزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • توصیه های روانپزشکی برای شکست عشقی
  • برخی پیشنهادات درمانی برای استریا
  • کاهش وزن با این دوربین عکاسی
  • سقوط از مکانی بلند دیدن در حین خواب
  • خواص شگفت انگیز سرکه را بشناسیم
  • هراس در سالخوردگان
  • منشا بی حالی و بی رمقی چیست؟
  • کالری حلوا ارده
  • محبوبترین ها

  • به چه دلیل باید غذا را همراه با فلفل سیاه خورد؟
  • 4 ماده غذایی که شما روش مصرف آنها را بلد نیستید!
  • خوردنی های نارنجی یه عالمه برات فایده داره
  • مضرات مصرف چیپس
  • 4 راه حل اساسی در مقابله با پرخوری و افزایش وزن
  • چرا خانمها باید شکلات بخورند
  • خورد و خوراک مضر برای سوخت و ساز بدن
  • دورریختنی های خوراکی پر از خاصیت
  • رپورتاژ

  • لیزر بهترین روش در مشکلات دندان های مصنوعی و خانم‌های باردار
  • لبخندی کودکانه با دندان هایی سالم
  • دندانپزشک زیبایی- ایمپلنتولوژیست – لمینیت
  • همه چیز درباره کم‌خونی
  • جوان سازی و لیفت صورت بدون جراحی
  • الو دکتر

    تلگرام دکتر سلام
    سرطان های لب و دهان با مصرف ناس
    دکتر هومن عشقی

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما