dental

هر کدام از دندان های ما میلیاردها دلار ارزش دارند؛ پس بهتر است که با حساسیت بیشتری به آن ها رسیدگی کنیم. کشیدن نخ دندان و مسواک زدن به طور مرتب میتواند کافی باشد ولی نباید فراموش کنیم که دندان بخشی از زیبایی ماست و باید آن ها را سفید و درخشنده نگه داریم. لایوساینس در گزارش جدید خود فهرستی از مواد خوراکی مفید برای سلامت دهان و دندان‌ها را معرفی کرده است که در ادامه لیستی از این مواد غذایی را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

چای

یکی از خوراکی های مفید برای سلامت دهان و دندان چای می باشد.ترکیبات پلی‌فنول‌های موجود در چای سبز و سیاه از رشد باکتری‌های عامل پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه جلوگیری می‌کنند. متخصصان دانشگاه ایلی‌نوی در آمریکا دریافتند افرادی که 10 بار در روز و هر بار یک دقیقه دهانشان را با چای سیاه شست و شو می‌دهند نسبت به افرادی که دهانشان را با آب شست و شو می‌دهند پلاک‌های کمتری روی دندان‌هایشان تشکیل می‌شود.

پنیر

آزمایش‌ها تایید می‌کند که مصرف پنیر «چِدار» نسبت به مصرف ماست بدون قند یا نوشیدن یک لیوان شیر سطح پایین‌تری اسید در دهان تولید می‌کند. دندانپزشکان در مطالعات خود دریافتند هرچند خوردن شیر و ماست تاثیری در کاهش سطح اسید در دهان ندارد اما پنیر می‌تواند اسید موجود در پلاک‌های روی دندان‌ها را خنثی کرده و در نتیجه احتمال پوسیدگی دندان‌ها را کاهش دهد.

کشمش

کشمش هرچند شیرین است اما قند آن مانند ساکاروز یا قند آشپزخانه نیست که موجب تخریب دندان‌ها شود بلکه این خوردنی منبع غنی از «فیتوکمیکال‌»هایی‌ است که باکتری‌های موثر در پوسیدگی‌ دندان‌ها را از بین می‌برند. همچنین برخی ترکیب‌های موجود در کشمش بر رشد باکتری‌های مرتبط با بیماری‌های لثه تاثیرگذارند و مانع از تکثیر آنها می‌شوند.

میوه‌ها و سبزیجات تُرد

جویدن مواد خوراکی تُرد همچون هویج، ‌سیب و خیار می‌تواند پلاک‌های دندانی را از بین ببرد و به عنوان راهکاری برای تمیز کردن دندان‌ها بکار رود.

مواد خوراکی غنی از املاح و ویتامین

دندانپزشکان انجمن دندان آمریکا معتقدند مواد خوراکی حاوی کلسیم و فسفر می‌توانند به سلامت و استحکام مینای دندان کمک کند. غذاهای اسیدی و نوشیدنی‌ها نیز برعکس موجب آسیب‌دیدگی و تخریب مینای دندان می‌شوند.

آدامس بدون قند

جویدن آدامس بدون قند ترشح بزاق را افزایش می‌دهد که به پاک شدن دندان‌ها از برخی باکتری‌ها کمک می‌کند.

شیر

پزشکان در بررسی‌های خود مشاهده کرده‌اند نوشیدن یک لیوان شیر نسبت به نوشیدن آب یا آب سیب از قابلیت بیشتری برای کاهش پلاک‌های اسیدی روی دندان‌ها برخوردار است.

میوه قره‌قاط

میوه قره‌قاط نیز حاوی پلی‌فنول‌هایی است که مانع از باقی ماندن پلاک‌ها روی دندان‌ها شده و بنابراین خطر پوسیدگی دندان‌ها را کاهش می‌دهند.

منبع: وبسایت آشپزی

ارسال شده در 20 مهر 1395 توسط writer.m با موضوع تغذیه , دندانپزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • اختلالاتی که لازم است بشناسید
  • قوانین مهم برای پیاده روی در هنگام سرما
  • رفلاکس معده در بزرگسالان
  • فواید سونا را باهم مرور کنیم
  • در مورد انواع سبک های یادگیری چه می دانید
  • برای صبحانه قیسوای گردو و خرما درست کنید
  • عکس های وسیله نگاتوسکوپ
  • حرف‌شنوی کودکان! نتیجه وقت‌گذرانی با آنها
  • تاثیرگذاری گارسون بر اشتهای مشتریان
  • ارتباط تند بودن غذا با کم کردن وزن
  • کیک های کوچک بدون شکر در قالب کیک یزدی
  • با چند حرکت، پشت آلزایمر را به خاک بمالید
  • از بین بردن موهای زائد با ماسک آرد نخود و دال عدس
  • آیا برای آغاز ورزش یوگا به انگیزه نیاز دارید؟
  • اسرار تناسب اندام و کم کردن وزن در دنیای سوپر استارها
  • محبوبترین ها

  • بخورنخورهای عصرانه ای!
  • محیط منزل هم در چاق شدن و بالا رفتن وزن تاثیر دارد
  • قابل توجه کسانیکه گوشت نمی خورند
  • چای ترش و یک دنیا خواص باور نکردنی
  • منابع بی خطر دریافت پروتئین
  • لیست خرید مواد غذایی کم کلسترول
  • پرورش قوای ذهنی با این مواد غذایی
  • از هوس های غذایی کلافه شده اید؟پس این تمرین تنفسی را انجام دهید
  • ازبین بردن ارگانهای بدن با پرطرفدارترین نوشیدنی های گازدار
  • هر قاشق غذا را 40 بار بجوید تا لاغر شوید
  • خوردنی های تاثیرگذار در زوال عقل می شوند
  • منابع اصلی فولات (اسید فولیک)
  • خوردن گردو به این دلایل
  • معجزه کشک برای کاهش وزن
  • لیستی از مقوی ترین مواد غذایی جهان
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است