میوه منابع ویتامین فواید مصرف ویتامین فواید مصرف میوه زمان مناسب برای مصرف میوه

میوه ها جایگاه خاص و ویژه ای در سفره غذایی خانواده ها دارند. میوه ها منابع غنی از ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و انواع آنتی اکسیدان هاست. حتی پزشکان معتقدند قند موجود در میوه ها عارضه ای را به دنبال نخواهد داشت و حتی می تواند تاثیرات مثبتی را نیز شامل شود.

میوه و سبزیجات از اجزای بسیار مهم یک برنامه غذایی سالم به حساب می آیند. استفاده از چنین برنامه ای همراه با کاهش خطر چاقی و بیماری های قلبی و عروقی  است. میوه ها منابع غنی ویتامین، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان هستند. متخصصان سلامت بسیاری بر این عقیده هستند که قند موجود در میوه ها تاثیر متفاوتی از دیگر انواع قند روی بدن می گذارد.

چه مقدار میوه باید بخورید؟

توصیه می شود سبزیجات نیمی از بشقابتان را در هر وعده به خود اختصاص دهد، متاسفانه بسیاری از مردم به این مقدار نمی رسند.

با این همه ویژگی های مفیدی که میوه دارد، چرا بعضی همچنان توصیه می کنند میوه را در زمان های خاصی مصرف نکنید؟

برخی ادعا می کنند خوردن میوه در زمان های مشخص می تواند روی هضم غذایی که خورده اید تاثیر بگذارد.

با این حال تایید این ادعاها پشتوانه علمی ندارد. هیچ مدرکی وجود ندارد که بگوید خوردن میوه در ساعات مشخصی می تواند تاثیر منفی روی گوارش داشته باشد.

خوردن میوه قبل یا بعد از یک وعده غذایی می تواند مزایایی داشته باشد اما اصلی ترین نگرانی متخصصان تغذیه این است که مردم مقدار مصرف میوه و سبزیجات خود را افزایش دهند.

برخی افراد درباره ضرر خوردن میوه با دیگر غذاها چه می گویند

برخی وب سایت ها ادعا می کنند خوردن میوه ها با دیگر غذاها می تواند خطر سوءهاضمه، نفخ و ورم را افزایش دهد. آنها می گویند وقتی میوه را با دیگر غذاها می خوریم می تواند باعث تخمیر آنها در معده شود. این تخمیر می تواند باعث بروز احساس ورم، نفخ و به طور کلی سوء هاضمه شود.

برای پیشگیری از فرآیند تخمیر در معده، توصیه می کنند که فقط میوه را با شکم خالی بخورید.

آیا حقیقت دارد؟

در وقع این عقده که خوردن میوه با دیگر غذاها باعث بروز مشکلات می شود درست نیست. هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد میوه می تواند روی هضم دیگر غذاها تاثیر بگذارد و یا باعث تخمیر آنها شود.

چیزی که این ایده را نادرست می کند، به شدت اسیدی بودن فضای معده است. اسید معده تمام باکتری هایی که برای تخمیر شدن نیاز است را می کشد. بدن به خوبی قادر به هضم غذاهای مختلف در یک زمان است مگر اینکه مشکلی برای سیستم گوارشیش رخ داده باشد.

مزایای خوردن میوه قبل از یک وعده غذایی

خوردن میوه قبل از یک وعده غذایی می تواند مزایایی برای کاهش وزن داشته باشد. میوه سرشار از فیبر است که کمک می کند بعد از خوردنش احساس سیری کنید. یعنی بعد از آن وعده غذای کمتری دریافت خواهید کرد که در نتیجه به کاهش وزن کمک می کند.

میوه ها به عنوان غذاهایی با تراکم انرژی پایین در نظر گرفته می شوند. این یعنی نسبت به وزنشان کالری کمتری دارند. بنابراین خوردن میوه می تواند بدون اینکه کالری زیادی دریافت کنید سیرتان کند.

در یک تحقیق که سال 2003 انجام گرفت محققان به مدت 12 هفته به سه گروه، رژیمی کم کالری دادند. به عنوان میان وعده قبل از وعده اصلی به یکی از این گروه ها سیب داده شد، به یکی گلابی و به آخرین گروه کلوچه.

بعد از 12 هفته محققان متوجه شدند، دو گروهی که میوه دریافت می کردند وزن بیشتری از گروه سوم کم کرده اند. گروه هایی که میوه دریافت می کردند همچنین گلوکز خونشان نیز کمتر بود.

محققان پس از این تحقیق اظهار کردند خوردن میوه و مخصوصا سیب و گلابی قبل از یک وعده اصلی، برای کاهش وزن مناسب است. خوردن دیگر میوه ها نیز قبل از یک وعده غذایی می تواند همین تاثیر را داشته باشند.

مزایای خوردن میوه بعد از وعده غذایی

همانطور که گفته شد مدرکی دال بر اینکه خوردن میوه قبل یا بعد از یک وعده غذایی باعث بروز مشکل شود وجود ندارد. در واقع خوردن میوه در کنار یا بعد از یک وعده غذایی کمک می کند احساس سیری کنید.

خوردن میوه بعد از یک وعده غذایی کمک می کند ولع خوردن غذایی شیرین را کنترل کنید. اگر می خواهید وعده را با خوردن چیزی شیرین به پایان برسانید، جایگزین کردن میوه به جای شیرینی جات باعث می شود جلوی مقدار زیادی کالری را بگیرید تا وارد برنامه تان نشوند. این کار همچنین به افزایش ویتامین، فیبر و مواد معدنی دریافتی تان نیز کمک می کند.

برای مثال یک مشت پر توت کمتر از 100 کالری دارد و می تواند هوس خوردن شیرینی را هم از بین ببرد.

چگونه به برنامه غذایی خود میوه بیشتری اضافه کنیم؟

دلایل زیادی برای اضافه کردن میوه و سبزیجات به برنامه غذایی وجود دارد. اگر به دنبال راهی خلاقانه برای اضافه کردن میوه به برنامه غذایی تان هستید سعی کنید آنها را وارد وعده های اصلی هم بکنید و فقط در حد میان وعده نگهشان ندارید.

خوردن میوه در انتهای یک وعده و به عنوان دسر می تواند مقدار میوه دریافتی تان را افزایش دهد. حتی می توانید میوه ها را به سالادتان هم اضافه کنید.

از میوه های سرخ کرده مانند سیب، گلابی و مرکبات برای چاشنی زدن به گوشت ها هم استفاده می شود.

 

منبع: دکتر سلام

 

امتیاز بدین ! 1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز
Loading...
ارسال شده در 13 مهر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه , خواص میوه و سبزیجات

پیشنهاد سردبیر

  • اختلالات اضطرابی در زندگی مشترک
  • ابتلا به سرطان با کار در طول شب
  • نشانه های وضع حمل پیش از موعد
  • عادات اشتباه تاثیرگذار بر طول عمر
  • حساسیت زا های مخفی در مواد خوردنی
  • درمان انسداد روده در سنین پایین
  • مراقب سم آرسنیک باشید
  • چرا بر روی ناخن مان لکه های سفید بوجود می آیند؟
  • محبوبترین ها

  • آیا تارهای سفید مو با کندن آنها زیادتر می شود
  • تکنیک مراقبت‌های زیبایی در منزل
  • به چه روشی در منزل پوست را آبرسانی کنیم؟
  • اسرار زیباترین چشم‌های دنیا معلوم شد
  • از فلاشینگ چه میدانید
  • شیوه هایی برای تمیز جلوه دادن موها
  • شامپوهای رنگ مو نزنید
  • روشی برای کوچک کردن بینی بدون انجام عمل جراحی
  • رپورتاژ

  • همه چیز درباره کم‌خونی
  • لبخندی دلنشین و جذاب
  • چشمانی زیبا و گیرا با پپتیدها!
  • اصلاح طرح لبخند و دندانپزشکی زیبایی
  • لیفتینگ با نخ
  • الو دکتر

    تلگرام دکتر سلام
    محبوبیت داروهای گیاهی در بین بیماران قلبی
    دکتر هومن عشقی
    رفع جای نیش حشرات با استفاده از کرم های مختلف
    نخ دندان ارکید

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است