??

میوه ها جایگاه خاص و ویژه ای در سفره غذایی خانواده ها دارند. میوه ها منابع غنی از ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و انواع آنتی اکسیدان هاست. حتی پزشکان معتقدند قند موجود در میوه ها عارضه ای را به دنبال نخواهد داشت و حتی می تواند تاثیرات مثبتی را نیز شامل شود.

میوه و سبزیجات از اجزای بسیار مهم یک برنامه غذایی سالم به حساب می آیند. استفاده از چنین برنامه ای همراه با کاهش خطر چاقی و بیماری های قلبی و عروقی  است. میوه ها منابع غنی ویتامین، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان هستند. متخصصان سلامت بسیاری بر این عقیده هستند که قند موجود در میوه ها تاثیر متفاوتی از دیگر انواع قند روی بدن می گذارد.

چه مقدار میوه باید بخورید؟

توصیه می شود سبزیجات نیمی از بشقابتان را در هر وعده به خود اختصاص دهد، متاسفانه بسیاری از مردم به این مقدار نمی رسند.

با این همه ویژگی های مفیدی که میوه دارد، چرا بعضی همچنان توصیه می کنند میوه را در زمان های خاصی مصرف نکنید؟

برخی ادعا می کنند خوردن میوه در زمان های مشخص می تواند روی هضم غذایی که خورده اید تاثیر بگذارد.

با این حال تایید این ادعاها پشتوانه علمی ندارد. هیچ مدرکی وجود ندارد که بگوید خوردن میوه در ساعات مشخصی می تواند تاثیر منفی روی گوارش داشته باشد.

خوردن میوه قبل یا بعد از یک وعده غذایی می تواند مزایایی داشته باشد اما اصلی ترین نگرانی متخصصان تغذیه این است که مردم مقدار مصرف میوه و سبزیجات خود را افزایش دهند.

برخی افراد درباره ضرر خوردن میوه با دیگر غذاها چه می گویند

برخی وب سایت ها ادعا می کنند خوردن میوه ها با دیگر غذاها می تواند خطر سوءهاضمه، نفخ و ورم را افزایش دهد. آنها می گویند وقتی میوه را با دیگر غذاها می خوریم می تواند باعث تخمیر آنها در معده شود. این تخمیر می تواند باعث بروز احساس ورم، نفخ و به طور کلی سوء هاضمه شود.

برای پیشگیری از فرآیند تخمیر در معده، توصیه می کنند که فقط میوه را با شکم خالی بخورید.

آیا حقیقت دارد؟

در وقع این عقده که خوردن میوه با دیگر غذاها باعث بروز مشکلات می شود درست نیست. هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد میوه می تواند روی هضم دیگر غذاها تاثیر بگذارد و یا باعث تخمیر آنها شود.

چیزی که این ایده را نادرست می کند، به شدت اسیدی بودن فضای معده است. اسید معده تمام باکتری هایی که برای تخمیر شدن نیاز است را می کشد. بدن به خوبی قادر به هضم غذاهای مختلف در یک زمان است مگر اینکه مشکلی برای سیستم گوارشیش رخ داده باشد.

مزایای خوردن میوه قبل از یک وعده غذایی

خوردن میوه قبل از یک وعده غذایی می تواند مزایایی برای کاهش وزن داشته باشد. میوه سرشار از فیبر است که کمک می کند بعد از خوردنش احساس سیری کنید. یعنی بعد از آن وعده غذای کمتری دریافت خواهید کرد که در نتیجه به کاهش وزن کمک می کند.

میوه ها به عنوان غذاهایی با تراکم انرژی پایین در نظر گرفته می شوند. این یعنی نسبت به وزنشان کالری کمتری دارند. بنابراین خوردن میوه می تواند بدون اینکه کالری زیادی دریافت کنید سیرتان کند.

در یک تحقیق که سال 2003 انجام گرفت محققان به مدت 12 هفته به سه گروه، رژیمی کم کالری دادند. به عنوان میان وعده قبل از وعده اصلی به یکی از این گروه ها سیب داده شد، به یکی گلابی و به آخرین گروه کلوچه.

بعد از 12 هفته محققان متوجه شدند، دو گروهی که میوه دریافت می کردند وزن بیشتری از گروه سوم کم کرده اند. گروه هایی که میوه دریافت می کردند همچنین گلوکز خونشان نیز کمتر بود.

محققان پس از این تحقیق اظهار کردند خوردن میوه و مخصوصا سیب و گلابی قبل از یک وعده اصلی، برای کاهش وزن مناسب است. خوردن دیگر میوه ها نیز قبل از یک وعده غذایی می تواند همین تاثیر را داشته باشند.

مزایای خوردن میوه بعد از وعده غذایی

همانطور که گفته شد مدرکی دال بر اینکه خوردن میوه قبل یا بعد از یک وعده غذایی باعث بروز مشکل شود وجود ندارد. در واقع خوردن میوه در کنار یا بعد از یک وعده غذایی کمک می کند احساس سیری کنید.

خوردن میوه بعد از یک وعده غذایی کمک می کند ولع خوردن غذایی شیرین را کنترل کنید. اگر می خواهید وعده را با خوردن چیزی شیرین به پایان برسانید، جایگزین کردن میوه به جای شیرینی جات باعث می شود جلوی مقدار زیادی کالری را بگیرید تا وارد برنامه تان نشوند. این کار همچنین به افزایش ویتامین، فیبر و مواد معدنی دریافتی تان نیز کمک می کند.

برای مثال یک مشت پر توت کمتر از 100 کالری دارد و می تواند هوس خوردن شیرینی را هم از بین ببرد.

چگونه به برنامه غذایی خود میوه بیشتری اضافه کنیم؟

دلایل زیادی برای اضافه کردن میوه و سبزیجات به برنامه غذایی وجود دارد. اگر به دنبال راهی خلاقانه برای اضافه کردن میوه به برنامه غذایی تان هستید سعی کنید آنها را وارد وعده های اصلی هم بکنید و فقط در حد میان وعده نگهشان ندارید.

خوردن میوه در انتهای یک وعده و به عنوان دسر می تواند مقدار میوه دریافتی تان را افزایش دهد. حتی می توانید میوه ها را به سالادتان هم اضافه کنید.

از میوه های سرخ کرده مانند سیب، گلابی و مرکبات برای چاشنی زدن به گوشت ها هم استفاده می شود.

 

منبع: دکتر سلام

 

ارسال شده در 13 مهر 1395 توسط آقای جوانبخت با موضوع تغذیه , خواص میوه و سبزیجات

پیشنهاد سردبیر

  • در هر قسمت از خانه از چه رنگی استفاده کنیم؟
  • تلفن همراه و ضربه به محصلین
  • با چغندر، خون به عضلات بهتر پمپاژ میشود
  • خوراکی لذیذ برای بازکردن رگ ها
  • روند درمان لکنت زبان در اطفال
  • درمان این بیماری در بوی ناخوشایند دهان است!
  • داروی ال-کارنیتین چه فایده ها و ضررهایی دارد
  • مصرف داروهاي ضد يبوست باعث بيماري هاي قلبي مي شود
  • مشکلات اطرافیان بیماران روانی
  • همه عادت های تهدید کننده سلامت دندان
  • برای ماندگاری بیشتر رنگ مو چه راهکارهایی توصیه می شود؟
  • خوردنی های مختلف در طول سفر
  • ایجاد توده های سرطانی در بدن عوارض از بین بردن موهای زائد
  • چه میزان از خودتان شناخت دارید
  • عفونت در بارداری و خطرات آن برای شنوایی جنین
  • محبوبترین ها

  • خوش چهره ماندن در بارداری
  • حاملگی در نیمه دوم سرد سال
  • پیشگیری از ناباروری با رعایت این موارد
  • هر نوع احساس درد در بارداری را جدی بگیرید
  • زایمان زودرس به خاطر قدکوتاه
  • رایحه دلپذیر اما خطرآفرین
  • تاثیرات منفی دیابت بر باردار شدن
  • زوجین نابارور و زایمان چند قلویی
  • خوردن مسکن در حاملگی
  • اهمیت توجه به شیردهی پس از سزارین
  • اگرباردارید این مطالب را بخاطر بسپارید
  • اهمیت دادن به سیستم ایمنی درحاملگی
  • بدی ها و خوبی های زایمان در آب
  • ضروری بودن مصرف مکمل های ید دار در دوران بارداری
  • عوارض جبران ناپذیر سونوی3D برای جنین
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است