غذاهای نذری

ماه محرم ماه کسب ثواب و حسینی بودن است.یکی از روش هایی که میتوان در این ماه ثواب کسب کرد،نذری دادن است که در همه جای کشور آن را انجام میدهند.توصیه هایی که همیشه به نذری دهنده ها و نذری گیرنده ها میکنند این است که در تهیه و استفاده از این نذری ها دقت کافی کنند،چرا که ممکن است عوارضی داشته باشند.

کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت جنوب تهران گفت: با رعایت نکات بهداشتی از بروز بیماری‌های قلبی در ماه محرم جلوگیری کنید.

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران ، طاهره آزمون کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت جنوب تهران گفت: با فرا رسیدن ماه محرم و برگزاری مراسم‌های مذهبی در مساجد و تکایا و همچنین توزیع نذورات و غذا در این ایام احتمال بروز بیماری های عفونی روده در مکان هایی که به صورت دسته جمعی غذا تهیه و توزیع می‌شوند، زیاد است.

هنگام پختن غذاهای نذری ضوابط بهداشتی را رعایت کنید

وی ادامه داد: در صورت عدم رعایت ضوابط بهداشتی، امکان مسومیت های غذایی افراد در این اماکن مقدس وجود دارد به همین دلیل مواد اولیه برای تهیه وآماده سازی غذا از مواد اولیه سالم وبسته بندی شده استفاده کنید.

این کارشناس بهداشت درباره پخش نذری در ماه محرم عنوان کرد: دریافت کارت معاینه پزشکی برای آمادگی پخش نذری در محرم لازم است.

وی درباره رعایت نکات بهداشتی در احسان و نذری اظهار داشت: قبل از طبخ غذا و پخش چای بهداشت فردی همچون شست و شوی دست ها را رعایت کنید و برای تهیه شربت از آب آشامیدنی تصفیه شده استفاده کنید.

کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت جنوب تهران درباره مواد سرخ کردنی اظهار داشت: مواد غذایی سرخ کردنی همچون پیاز و سیب زمینی را هم به جای روغن جامد در روغن مایع مخصوص سرخ کردنی تفت دهید.

استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی ممنوع!

وی درباره استفاده از ظروف یکبار مصرف در ماه محرم عنوان کرد: در توزیع مواد غذایی گرم برای کاهش آسیب های احتمالی به انسان و محیط زیست از ظروف و قاشق های یک بار مصرف گیاهی و فوم دار مخصوص استفاده کنید.

آزمون در ادامه اضافه کرد: استفاده از لیوان در هنگام توزیع آب، شربت و شیر و جلوگیری از ورود لیوان و پارچ به داخل ظروف نوشیدنی ها، در مراسم و دسته های عزاداری مانع بروز بیماری های عفونی در افراد می شود.

وی به رعایت نکات ایمنی اشاره کرد و افزود: تهیه و نصب وسایل اطفا حریق، به منظور کنترل و جلوگیری از آتش سوزی های احتمالی در اماکن برگزاری مراسم ضروری است و به منظور جلوگیری از بیماری های واگیردار پوستی وسایل و تجهیزات مشترک را جمع آوری کنید.

از فرآورده های دامی مجاز استفاده کنید

این کارشناس مسئول درباره نحوه نگهداری مواد غذایی اذعان داشت: ذبح و قربانی دام در جلوی دسته های عزاداری و در محل تکایا با هماهنگی سازمان دامپزشکی و در شرایط کاملا بهداشتی به گونه ای که خونابه آنها پخش نشود صورت گیرد.

آزمون ادامه داد: برای تهیه غذا از فرآورده های دامی با کشتار مجاز، بسته بندی شده، مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی استفاده شود و از قرار دادن مواد غذایی پخته شده در داخل یخچال خودداری کنید.

وی درباره غذاهای نذری عنوان کرد: به دلیل چربی، شوری و سنگین غذاهای نذری در خوردن زیاده روی نکنید و برای کاهش چربی و جلوگیری از بروز بیماری های قلبی هنگام مصرف از لیمو، سالاد یا سبزی استفاده کنید.

زمان نگهداری غذای نذری در یخچال حداکثر 2 روز

وی درباره زمان استفاده از غذاهای نذری ابراز داشت: غذای نذری را بیش از 2 روز در یخچال نگه ندارید و در صورت امکان آن را بین خانواده های نیازمند یا آسایشگاه های سالمندان و مراکز بهزیستی پخش کنید.

کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت جنوب تهران درباره استفاده از ظروف غذا پس از مدت طولانی، اظهار داشت: هنگام استفاده از ظروف بزرگ برای پخت و پز غذا جهت جلوگیری از بروز آلودگی، گرد و خاک و ترشحات بدن حشرات حتما این ظروف را با آب و مواد شوینده به خوبی بشورید

منبع : جام جم آنلاین

ارسال شده در 13 مهر 1395 توسط سلمان آرین با موضوع بهداشت و ارتقاء سلامت , عمومی

پیشنهاد سردبیر

  • خطرات تری کلوزان موجود در خمیردندان های معروف
  • کودک آزاری ناخواسته توسط پدر و مادر
  • به دنیا آمدن در زمستان و مزایای آن
  • مصرف آبمیوه های طبیعی برای خردسالان
  • ویژگی های کفش ورزشی استاندارد
  • چگونه کودکی خلاق و متفکر تربیت کنیم؟
  • رابطه میان تغذیه بدن و خونسازی آن
  • استفاده از پوست آدمیزاد برای جلدکردن کتاب!
  • پیشگیری از ایجاد سلول جدید چربی در بدن
  • سلولیت از کجا میاد و چجوری میره؟
  • تخریب روح و روان با این کارها
  • دوست دارید بلندتر شوید؟پس این 20 مورد را امتحان کنید
  • ازدواج راهی برای فرار از افسردگی
  • کرم کارامل را مرحله به مرحله یاد بگیرید
  • خطر بیماریهای لثه برای مبتلایان به امراض قندی
  • محبوبترین ها

  • ایا دندان قروچه به درمان نیاز دارد؟
  • عوارض ناشی از ترمیم دندان
  • همه عوارض دندان قروچه کودکان
  • مخاطرات فست فود برای دندانها
  • تشخیص سلامت بدن به وسیله دهان
  • اطلاعاتی درباره دندان و آشنایی با پرکننده‌های دندانی
  • تمیز کننده های خانگی برای نظافت دندان
  • پیشگیری و درمان حساسیت دندان ها
  • حفاظت از انواع دندان های شیری با این توصیه ها
  • بوی بد دهان و علت آن
  • بهترین لبخندها را بزنید
  • روش های از بین بردن فاصله بین دندانی
  • راهکارهای مناسب برای پوسیده شدن دندان شیری
  • تهدید ابتلا به آلزایمر با وسایل دندانپزشکی
  • روش مدرن شکستن سنگ های بزاقی
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است