82258101-71073506

 

به تازگی یک مخترع و محقق ایرانی توانست دستگاه الکترو کاردیوگراف پیشرفته را تهیه کرده اند که تفاوت های زیادی با دستگاه های الکتروکار دیوگراف رایج دارد آن ها به مدت سه سال در حال بررسی و تحقیق در مورد این دستگاه ها بوده اند و توانستند نمونه هایمختلفی از این دستگاه ها را تولید کنند در ادامه توضیحات این مبتکرین را خواهیم خواند.

علی حیدرزاده از مجریان طرح پژوهشی دستگاه الکترو کاردیوگراف روز پنجشنبه اظهار کرد: از سال 88 فعالیت ما در زمینه طراحی و تولید دستگاه الکتروکاردیوگراف در شرکت داهیان پزشکی پیشرو آغاز شد و تاکنون سه نمونه مختلف از این دستگاه را طراحی و تولید کرده ایم.
الکتروکاردیوگراف که از جمله دستگاه های بسیار رایج پزشکی است، تغییرات پتانسیل الکتریکی قلب را ثبت و در تشخیص و ارزیابی فعالیت الکتریکی عضله های قلب، کاربرد دارد.
تغییرات میلی ولتی پتانسیل الکتریکی عضله های قلب توسط الکترودها، جمع آوری و ثبت و توسط دستگاه الکتروکاردیوگراف روی یک نوار کاغذی ثبت می شود.
این محقق جوان با توضیح این که دستگاه های الکتروکار دیوگراف بر حسب عرض نوار کاغذی آنها در نمونه های مختلف تولید می شود، گفت: حداکثر تعداد کانالی که می توان برای یک دستگاه تعبیه و نصب کرد نیز به عرض نوار کاغذی بستگی دارد؛ مثلا برای عرض کاغذ 50 میلیمتری باید یک دستگاه تک کاناله طراحی کرد و برای نوارهای کاغذی 63 و 75 میلیمتر حداکثر می توان سه کانال، برای کاغذهای 110 میلیمتری نهایتا 6 کانال و برای نوارهای کاغذی 210 میلیمتر نیز حداکثر 12 کانال درنظر گرفت.
وی ادامه داد: پس از فعالیت های تحقیق و توسعه فراوان در سال 91 موفق به تولید یک دستگاه الکتروکاردیوگراف 6 کاناله شدیم و در سال 92 نیز یک دستگاه سه کاناله مشابه نمونه های موجود در بازار تولید کردیم و مجوزهای لازم برای هر دو دستگاه را از اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت دریافت کردیم.
حیدرنژاد خاطرنشان کرد: مطب های پزشکی معمولا می توانند نیازهای خود را با یک دستگاه الکتروکاردیوگراف سه کاناله برطرف کنند ولی مراکز بزرگ درمانی قلب به دستگاه های 6 تا 12 کاناله نیاز دارند تا بتوانند پاسخگوی حجم تقاضای بیماران باشند.
وی درخصوص آخرین محصول تولیدی این شرکت دانش بنیان ایرانی گفت: این محصول که کاملا جنبه نوآورانه دارد و مشابه تولید داخل ندارد، یک دستگاه الکتروکاردیوگراف تک کاناله است که پرونده آن تکمیل و برای دریافت مجوز به اداره تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت ارسال شده است.
حیدرنژاد، اندازه کوچک را از مزایای این دستگاه برشمرد و گفت: دستگاه الکتروکاردیوگراف جدید به طول و عرض 21 در 9 سانتیمتر و ارتفاع 6 سانتیمتر طراحی و ساخته شده است که جابجایی و کار با آن را بسیار ساده و آسان می کند.
وی بیان داشت: این دستگاه برای خانه های بهداشت روستایی یا ماموریت های پزشکی زمان حوادث و بحران های طبیعی، بسیار کاربردی خواهد بود.
به گفته این پژوهشگر، دستگاه یاد شده هم با باتری کار می کند و هم قابل شارژ است، اکثر قابلیت های آن به صورت صفحه لمسی تنظیم شده است و قابلیت ذخیره سازی و انتقال اطلاعات مربوط به تغییرات پتانسیل الکتریکی قلب بیماران به رایانه مراکز درمانی را دارا خواهد بود.
دستگاه الکتروکاردیوگراف (ECG) برای اولین بار توسط ویلم اینتهوون ( Willem Einthoven) زیست شناس هلندی که به پدر علم الکتروکاردیوگرافی مشهور است ساخته و به دنیای پزشکی عرضه شد.
این دانشمند هلندی در سال ۱۹۲۴ به خاطر کشف سازوکار نوار قلبی، برنده جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی شد.
از آن زمان با عرضه شدن این دستگاه تحولی عظیم در اندازه گیری و ثبت تغییرات میدان های الکتریکی و پتانسیل های بیوالکتریک به وجود آمد که رفته رفته با پیشرفت علم مهندسی پزشکی امکان این اندازه گیری ها بیشتر شده و دقت در انجام آن نیز افزایش یافته است.

خبرفارسی