p-gerd-enhd-ar1

ریفلاکس در نوزادان با چه نشانه هایی پدید می آید ؟چگونه می توانیم این عارضه را برطرف کنیم نوزادان و کودکانی که از ریفلاکس رنج میبرند چگونه اند روش های مختلف برای تشخیص ریفلاکس کدامند؟چه درمان های خانگی به این کودکان کمک خواهد کرد برنامه غذایی ان ها با وجودریفلاکس چه تغییری خواهد کرد ؟توصیه های پزشکی مختلف در این زمینه را در این مطلب برایتان آورده ایم با ما همراه باشید و به این توصیه ها دقت کتید.

اکثر نوزادان بیشتر ساعات روز، آب دهان خود را به بیرون ریخته یا تف می‌کنند. اما زمانی که استفراغ منجر به بروز مشکلات دیگری شده یا با علائم دیگری همراه باشد، این مسئله به خاطر ریفلاکس اسید رخ می‌دهد که آن را (GERD) می‌نامند.
علائم ریفلاکس اسید در نوزادان و کودکان
ممکن است فکر کنید که ریفلاکس معده تنها بیماری افراد بزرگسال است، در حالی‌که ممکن است در کودکان و نونهالان هم رخ دهد. شایع‌ترین علائم آن عبارت است از:
-استفراغ زیاد
-سرفه‌ای که قطع نمی‌شود
-عدم تمایل به خوردن یا داشتن مشکلاتی در خوردن (یعنی کودک ممکن است دچار گرفتگی گلو یا حالت تهوع شود)
-گریه کردن هنگام شیر خوردن یا بعد از آن
-سوزش معده، گاز معده یا درد شکم
عوامل بروز
ریفلاکس اسید زمانی رخ می‌دهد که غذا و اسید در معده به مجرایی که به دهان می‌رسد بازمی‌گردد. این مجرا را مری می‌نامند. در برخی مواقع غذا ممکن است به داخل دهان یا خارج از آن منتقل شود.
در اکثر کودکانی که دچار مشکلات سلامت هستند، بروز مشکلاتی از این دست که مربوط به سیستم هاضمه آنهاست، نشانه عدم بلوغ کاملشان است. اغلب آنها زمانی که یک سالشان کامل شد از شر این مشکل خلاص می‌شوند.
در نوزادان، علل بروز ریفلاکس اسید نسبت به علل بروز آن در کودکان و افراد بزرگسال کاملا متفاوت است. در بسیاری از موارد، این مشکل زمانی رخ می‌دهد که دریچه عضلانی بین معده و مری شل شده و یا در زیر آن دریچه، فشار ایجاد می‌شود.
چطور می‌توان ریفلاکس اسید را تشخیص داد؟
معمولا پزشک می‌تواند ریفلاکس اسید را بر اساس علائمی که برایش توضیح می‌دهید و سابقه پزشکی نوزاد تشخیص دهد، خصوصا اگر این مشکل به طور مرتب رخ داده و منجر به بروز احساس ناخوشایند و نامطلوبی شود. در برخی مواقع، باید آزمایش‌های بیشتری روی نوزاد انجام شود، آزمایشاتی هم‌چون:
-بلعیدن محلول سولفات باریوم یا سری‌های گوارش فوقانی: این آزمایش، یک آزمایش پرتو ایکس ویژه است. نوزاد شما محلول گچ‌مانندی می‌خورد تا طی آزمایش، مری، معده و بخش فوقانی روده کوچک او پررنگ و مشخص شود. در واقع اگر چیزی در این مجاری گیر کرده یا باعث تنگ شدن آن شده باشد، در این آزمایش مشخص خواهد شد.
-ردیاب pH: در این آزمایش یک لوله بلند و باریک همراه با یک ردیاب در انتهای آن به حلق کودک وارد خواهد شد که به مدت ۲۴ ساعت در مری او می‌ماند. این روش می‌تواند میزان اسید معده او را مشخص کند. اگر نوزاد شما دچار مشکلات تنفسی بوده که به خاطر ریفلاکس رخ داده باشد، این تست به پزشک کمک خواهد کرد تا بهتر آن را تشخیص دهد.
-آندوسکوپی سیستم گوارش فوقانی: در این تست از یک لوله باریک، انعطاف‌پذیر و منور همراه با یک دوربین استفاده شده و به پزشک این امکان را می‌دهد تا بتواند به طور مستقیم داخل مری، معده و بخش فوقانی روده کوچک کودک را معاینه کند.
روش‌های درمانی 
با کمی اعمال تغییرات در سبک زندگی می‌توانید به کودکتان کمک کنید تا از شر ریفلاکس اسید خلاص شود. برخی از این روش‌ها برای کودکان عبارت است از:
-سر او را روی تخت بالا نگه دارید.
بعد از شیر دادن یا غذا، به مدت ۳۰ دقیقه او را به حالت ایستاده نگه دارید.
سعی کنید محتویات شیشه شیر او را با غلات، غلیظ و پُربار کنید.
-برنامه شیردهی او را تغییر دهید.
به او غذاهای جامد به او بدهید (البته با موافقت پزشک)
برای کودکانی که کمی سن‌شان بیشتر است:
-سعی کنید در طول روز به‌جای سه وعده اصلی غذایی، چند وعده غذایی برایش آماده کنید.
-مصرف هر نوع غذا و نوشیدنی را که فکر می‌کنید باعث بدتر شدن ریفلاکس او خواهد شد متوقف سازید.
-او را تشویق کنید تا به طور مرتب ورزش کند.
منبع:الودکتر