نوشیدنی‌های دهه اول ماه محرم دیابت و اضافه‌ وزن دسته‌های سینه‌زنی ایام محرم و نوشیدنی های نذری

برخی نوشیدنی ها در این ایام در میان مردم پخش می شوند که حاوی شکر زیادی هستند ، چای، دمنوش دارچین، شیر، شیرکاکائو و شربت جزو این نوشیدنی ها به شمار می روند به افرادی که آن ها را تهیه می کنند پیشنهاد میدهیم از شکر کمتری برای تهیه آن ها استفاده کنند تا مصرف کنندگان را در معرض دیابت و اضافه وزن قرار ندهند.

 نوشیدنی‌هایی که در ایام محرم نذر می‌شوند، اگر به میزان زیاد شیرین شوند، به دلیل اینکه عزاداران و دسته‌های سینه‌زنی بکرّات و چندین نوبت در روز از این نذری‌ها استفاده می‌کنند، می‌توانند تهدید کننده سلامت سوگواران باشند.

 شربت شکر، آبلیمو، زعفران، سکنجبین، خاکشیر و تخم شربتی از جمله نذوراتی است که این روزها در برخی از چادرهای برپایی در سطح شهر توزیع می‌شود. متصدیان توزیع شربت باید به دو نکته کلیدی در این خصوص توجه کنند. یکی بهداشت آب و یخ مورد نیاز برای تهیه شربت است و دیگری میزان شکر مورد استفاده در این شربت هاست که متاسفانه اغلب متصدیان تهیه کننده، به این موضوع بی‌توجه هستند و از مقادیر بالای شکر در این نوشیدنی‌ها استفاده می‌کنند، در صورتی که این شربت‌ها را می‌توان با میزان کم شکر و حتی برخی از انواع آن را بدون شکر و با افزودن برخی عرقیجات همچون گلاب، بیدمشک و به لیمو طعم دار کرد و مورد استفاده قرار داد.

بیشترین نوشیدنی‌هایی که در دهه اول ماه محرم نذر می‌شوند، چای، دمنوش دارچین، شیر، شیرکاکائو و شربت است که اگر آن‌ها را با میزان زیاد شکر شیرین کنند، بخصوص برای افراد مبتلا به دیابت و اضافه وزن با عوارض بسیاری همراه است.

اگر نذر شیر یا چای دارید، دلیلی ندارد که حتما نوشیدنی را شیرین کنید. می‌توانید آن را به همراه کیک یزدی، نان قندی، شکر پنیر، خرما، نبات، عناب، سنجد، مویز، کشمش یا قند توزیع کنید تا مبتلایان به بیماری قندخون (دیابت) یا عزادارانی که مایل به استفاده از شیرینی نیستند، بتوانند از نوشیدنی نذری بهره ببرند.

به گزارش سلامت آنلاین، برای تهیه شیرکاکائو هم می‌توانید از شکر به میزانی استفاده کنید که فقط تلخی کاکائو را بگیرد و یک شیرینی ملایم داشته باشد. استفاده کمتر شکر در نذوراتی چون فرنی، شله زرد، شیر برنج، کاچی و حلوا نیز توصیه می‌شود.

در برخی مکان‌ها که لوله کشی مستقیم آب آشامیدنی ندارند، شربت را با آب درون مخزن‌هایی تهیه می‌کنند که با قالب‌های یخ خنک می‌شوند و امکان آلودگی یخ‌های موجود در این مخازن به دلیل نحوه حمل‌ونقل غیر بهداشتی و تماس تکه‌های یخ با زمین، همیشه مطرح بوده است که می‌تواند منجر به افزایش بار میکروبی شربت و ایجاد اختلالات گوارشی بخصوص اسهال‌های حاد خونی در عزاداران شود؛ توجه به این نکته در تهیه و پخش نذورات بسیار حائز اهمیت است.

 

 

5 1000
ارسال شده در 16 مهر 1395 توسط با موضوع بهداشت و ارتقاء سلامت | 368 بازدید

پیشنهاد سردبیر

  • راهنمایی های موثر برای خوردن کربوهیدرات
  • اسپری مختص خواب
  • دانستنی ها و نکات ضروری درمورد کنسرو ها
  • عادات مختل کننده عملکرد مغز
  • کلم بروکلی بخار پز می تواند از سرطان پیشگیری کند
  • تخم‌مرغ بعلاوه سیب‌زمینی، کاملترین غذا
  • چگونه از شعله ور شدن درماتیت اتوپیک دوری کنیم؟
  • عوارض جانبی بعد از عمل برداشتن لوزه‌ها
  • محبوبترین ها

  • زندگی مانند روبات!
  • عوارض جانبی بعد از عمل برداشتن لوزه‌ها
  • ضرورت کار تیمی پزشک و پرستار برای خدمت به بیماران
  • نخستین 2 نفرگیلانی با خون RH NULL
  • قرص هوشمند و ارتباط آن با پزشک
  • درمان خانگی برای تغییر فرم بینی
  • خبر خوب برای جاماندگان کنکور ارشد
  • افزایش سطح ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر
  • رپورتاژ

  • بیش از آن‌چه فکر می‌کنید از دندان‌هایتان کار می‌کشید!
  • مرجع فروش انواع ویلچر, ویلچر برقی, واکر, عصا
  • خداوند متعال مو را برای زیبایی بندگانش قرار داده است
  • درمانی بدون درد در نهایت آرامش با یک دندانپزشک حرفه ای
  • چرا محصولات ارگانیک استفاده کنیم؟
  • الو دکتر

    دکتر هومن عشقی
    نخ دندان ارکید
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما