مسمومیت غذایی

در یخچال اکثر خانه ها میتوان مواد غذایی باقیمانده را دید.این کار راه خوبی برای صرفه جویی در وقت و پول میباشد و البته راه خوبی نیست.از این نظر راه خوبی نیست که گرم کردن دوباره بعضی غذاها میتواند برای سلامتی مضر و خطرناک باشد.ما هنوز فکر میکنیم مسمومیت در ساندویچی ها و سوپر مارکت ها است،اما باید حواس مان به یخچال خودمان هم باشد.

برنج به عنوان عمده‌ترین غذای مصرفی، یکی از خطرناک‌ترین این غذاهاست. بسیاری از مردم تصور می‌کنند، گوشت مسموم‌کننده‌ترین ماده غذایی است، اما این مسمومیت می‌تواند با خوردن برنجی که دوباره گرم شده است نیز ایجاد شود.

به گفته کارشناسان، برنجی که دوباره گرم شده، حتی می‌تواند سمی‌تر از گوشت خام باشد. با این حال، کارشناسان می‌گویند،‌ این دوباره گرم‌کردن برنج نیست که آن را مسموم می‌کند، بلکه نحوه نگهداری برنج قبل از گرم شدن اهمیت زیادی دارد.

آژانس استانداردهای غذایی آمریکا (FSA) می‌گوید، برنج خام می‌تواند حاوی هاگ‌های باکتریایی باشد که مسمومیت غذایی ایجاد می‌کنند‌. پختن برنج این هاگ‌ها را از بین نمی‌برد. اگر برنج پخته شده در دمای اتاق نگهداری شود، هاگ‌ها تکثیر می‌شوند و می‌توانند تولید سم کنند. گرم‌کردن دوباره، برنج را از این سموم پاک نمی‌کند. بهترین کار این است که برنج بعد از پخت مصرف شود، اما اگر این امکان وجود ندارد، باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن (زمان ایده‌آل یک ساعت) سرد و در یخچال نگهداری شود. هرچقدر زمان نگهداری برنج در دمای اتاق بیشتر باشد، احتمال این که سموم تولید آن را غیرقابل مصرف بسازد بیشتر است. برنج پخته شده را حداکثر یک روز می‌توان در یخچال نگهداری کرد، اما این فقط برنج نیست که می‌تواند مسمومیت ایجاد کند.FSA می‌گوید درست پخته شدن گوشت چرخ و خرد شده در غذاهایی مثل قیمه و برگرها اهمیت زیادی دارد. یکی از عوامل مهم مسموم کننده در مواد غذایی کامپیلوباکتر نام دارد که بیشتر از هرچیز در مرغ خام یافت می‌شود.

کارشناسان هشدار می‌دهند، ‌شستن مرغ خام قبل از پخت، می‌تواند خطر مسموم شدن غذا با کامپیلوباکتر را افزایش دهد. پاشیده شدن آب به اطراف هنگام شستن مرغ، این باکتری را به دست‌ها، سطوح آشپزخانه، لباس‌ها و وسایل پخت و پز منتقل می‌کند. به گفته کارشناسان، تعداد کمی از این باکتری برای مسموم کردن غذا کافی است.

منبع : جام جم آنلاین