مسمومیت غذایی

در یخچال اکثر خانه ها میتوان مواد غذایی باقیمانده را دید.این کار راه خوبی برای صرفه جویی در وقت و پول میباشد و البته راه خوبی نیست.از این نظر راه خوبی نیست که گرم کردن دوباره بعضی غذاها میتواند برای سلامتی مضر و خطرناک باشد.ما هنوز فکر میکنیم مسمومیت در ساندویچی ها و سوپر مارکت ها است،اما باید حواس مان به یخچال خودمان هم باشد.

برنج به عنوان عمده‌ترین غذای مصرفی، یکی از خطرناک‌ترین این غذاهاست. بسیاری از مردم تصور می‌کنند، گوشت مسموم‌کننده‌ترین ماده غذایی است، اما این مسمومیت می‌تواند با خوردن برنجی که دوباره گرم شده است نیز ایجاد شود.

به گفته کارشناسان، برنجی که دوباره گرم شده، حتی می‌تواند سمی‌تر از گوشت خام باشد. با این حال، کارشناسان می‌گویند،‌ این دوباره گرم‌کردن برنج نیست که آن را مسموم می‌کند، بلکه نحوه نگهداری برنج قبل از گرم شدن اهمیت زیادی دارد.

آژانس استانداردهای غذایی آمریکا (FSA) می‌گوید، برنج خام می‌تواند حاوی هاگ‌های باکتریایی باشد که مسمومیت غذایی ایجاد می‌کنند‌. پختن برنج این هاگ‌ها را از بین نمی‌برد. اگر برنج پخته شده در دمای اتاق نگهداری شود، هاگ‌ها تکثیر می‌شوند و می‌توانند تولید سم کنند. گرم‌کردن دوباره، برنج را از این سموم پاک نمی‌کند. بهترین کار این است که برنج بعد از پخت مصرف شود، اما اگر این امکان وجود ندارد، باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن (زمان ایده‌آل یک ساعت) سرد و در یخچال نگهداری شود. هرچقدر زمان نگهداری برنج در دمای اتاق بیشتر باشد، احتمال این که سموم تولید آن را غیرقابل مصرف بسازد بیشتر است. برنج پخته شده را حداکثر یک روز می‌توان در یخچال نگهداری کرد، اما این فقط برنج نیست که می‌تواند مسمومیت ایجاد کند.FSA می‌گوید درست پخته شدن گوشت چرخ و خرد شده در غذاهایی مثل قیمه و برگرها اهمیت زیادی دارد. یکی از عوامل مهم مسموم کننده در مواد غذایی کامپیلوباکتر نام دارد که بیشتر از هرچیز در مرغ خام یافت می‌شود.

کارشناسان هشدار می‌دهند، ‌شستن مرغ خام قبل از پخت، می‌تواند خطر مسموم شدن غذا با کامپیلوباکتر را افزایش دهد. پاشیده شدن آب به اطراف هنگام شستن مرغ، این باکتری را به دست‌ها، سطوح آشپزخانه، لباس‌ها و وسایل پخت و پز منتقل می‌کند. به گفته کارشناسان، تعداد کمی از این باکتری برای مسموم کردن غذا کافی است.

منبع : جام جم آنلاین

ارسال شده در 15 مهر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • پیاز در درمان چه چیزهایی موثر است؟
  • علائم بالینی بیماری هپاتیت C
  • پرفشاری و کم فشاری خون چه تاثیراتی روی بدن میگذارد
  • حساسیت و عوامل تحریک کننده آسم
  • نان همبرگر با رویه پلنگی
  • استفاده از سیب زمینی با پوست
  • چه کاری آنتی اکسیدان ها انجام می دهند؟
  • میزان هورمون رشد و تستوسترون را چگونه به صورت طبیعی بالا ببریم
  • تاثیرات مثبت فعالیت بدنی و ورزش
  • راز و رمز پرورش کودکی حرف شنو
  • آماده کردن بچه ها برای شروع مدرسه،چطور؟
  • هویج و کلم بروکلی چربی سوزترین نوع سبزیجات
  • اهمیت نادیده گرفتن مشکلات
  • چه فعالیت ورزشی برای قند سوزی بهتر است؟
  • آموزش تصویری بند آوردن خون دماغ
  • محبوبترین ها

  • عکس های چمبر فشار بالا تولید اکسیژن
  • تصاویری از تخت های مخصوص اورولوژی
  • عکس های دستگاه سی پی ام
  • عکس های دستگاه تی دی اس متر
  • تصاویری از اتاق شنوایی سنجی
  • تصاویری از میکروتوم یخچالدار
  • تصاویر دستگاه استریل کننده هات بید
  • عکس هایی از چای سبز و اطلاعاتی در رابطه با آن
  • عکس هایی از بادمجان و خواص آن
  • تصاویر دستگاه فارینژوسکوپ
  • خواص طارونه یا غلاف گل نخل
  • عکس های پمپ تزریق اتو ترانسفیوژن
  • عکس نوزادی که در هنگام تولد دو دندان داشت
  • تصاویر دستگاه سانتریفیوژ هماتوکریت
  • عکس های ویل چر پله رو
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است