eye-with-glaucoma

 دیابت برای بینایی عوارض زیادی به همراه دارد و می تواند افراد مبتلا را در معرض مشکلات زیادی قرار دهد از جمله این مشکلات می توانیم به گلوکوم یا رتینوپاتی دیابتی اشاره کنیم این اختلال آسیب های زیادی برای بینایی دیابتی ها در بر دارند این عارضه ها غیرواگیردار هستند و برای پیشگیری، کنترل و درمان در دیابتی ها نیازمند اطلاع رسانی می باشند کم بینایی و نابینایی از پیامدهای این بیماری ها به شمار می رود.

 رئیس مرکز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه بیش از ۳۰۰میلیون نفر در جهان به نابینایی دچار هستند، گفت: کم بینایی و نابینایی از جمله علل مهم انواع شکستگی ­ها و عوارض ناشی از آن در سنین میانسالی و سالمندی است.

دکتر محمدعلی جوادی در سمینارروز جهانی بینایی افزود: گاماول پیشگیری از آسیب­های کم بینایی و نابینایی باید از طریق آموزش همگانی و آگاهی سازی­های جامعه انجام شود، گام بعدی را باید پزشکان بردارند و با ارتقاء دانش علمی و تشخیصی به روند کاهش نابینایی در جامعه کمک کنند.

او در عین حال دیابت و گلوکوم را مهمترین بیماری­های غیرواگیر موثر بر نابینایی افراد دانست و خاطرنشان کرد: برای پیشگیری، غربالگری و درمان افراد مبتلا به گلوکوم یا رتینوپاتی دیابتی باید بودجه­ های تحقیقاتی افزایش یابد و به تحقیقات کاربردی بیشتر از قبل اهمیت داده شود.

دکتر جوادی، از عموم چشم­ پزشکان کشور درخواست کرد به مسایل مرتبط با کم بینایی و نابینایی در بسیار حساس باشند و برای پیشگیری، کنترل و درمان آن با همه توان تلاش کنند.

  عوارض دیابت بر روی چشم

دیابت می تواند به قسمت های مختلف چشم آسیب رساند و مشکلات متعددی در این عضو مهم ایجاد کند. مطالعات انجام شده در مرکز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تایید می کند آسیب قرنیه، ابتلا به آب مروارید، گلوکوم یا آب سیاه، پیرچشمی زودرس، فلج اعصاب و عضلات خارج کره چشمی و در نهایت آسیب به عروق خونی لایه شبکیه در افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده بسیار شایع است که در صورت عدم پیشگیری و درمان به نابینایی منجر می­ شود.

بیماران دیابتی در صورتی که از کنترل های صحیح برخوردار نباشند دچار عارضه و اختلال در عروق شبکیه چشم می شوند و این ضایعات تدریجی کاهش علایم بینایی در فرد دیابتی را در پی دارد.

تحقیقات علمی بیانگر آن است که اغلب افراد مبتلا به رتینوپاتی دیابتی در ابتدا علایم واضحی ندارد و در صورت عدم درمان به موقع با نشانه هایی از جمله تاری دید، مشاهده جرقه در میدان دید و حملات ناگهانی از دست دادن بینایی مواجه می شوند که در این صورت بیمار بلافاصله باید به چشم پزشک متخصص مراجعه و تحت درمان قرار بگیرد.

برای ارتقاء سلامت جامعه و پیشگیری از این عارضه ضروری است افراد مبتلا به دیابت به طور منظم معاینات چشمی را انجام دهند. ضعف قند خون, نفروپاتی کلیه, فشارخون بالا, چربی خون و سیگار از عوامل خطرساز ابتلا به این بیماری محسوب می شود.

سمینار روز جهانی بینایی با شعار «همه با هم برای چشمانمان بکوشیم» در مرکز همایش های بیمارستان شهید لبافی نژاد برگزار شد .

سلامت آنلاین